رفتن به محتوای اصلی

تجمع اعتراض علیه شرکت های شن و ماسه استان فارس

تجمع اعتراض علیه شرکت های شن و ماسه استان فارس

به گزارش ایرنا،برخی کشاورزان خسارت دیده و معترض عصر سه شنبه در این تجمع گفتند: متاسفانه چندسالی است که علاوه بر خشکسالی های مداوم، برداشت های بی رویه و غیرقانونی بعضی از شرکت های تولید شن و ماسه باعث گردیده که آب چاه های کشاورزی فروکش نماید.

آنان افزودند: با پایین رفتن سطح آب های زیرزمینی بیش از 500 حلقه چاه به کلی خشک شده و نزدیک به هفت هزار نفر مردم این منطقه که راه امرارمعاش آنها کشاورزی بوده متضرر شده و مجبور به مهاجرت به شهر یا روی آوردن به مشاغل کاذب و موقتی شده اند.

کامران نامداری عضو شورای سیاخ دارنگون گفت: روزگاری دشت سیاخ دارنگون یکی از قطب های عمده تولید محصولات زراعی و کشاورزی بود اما اکنون با فعالیت این شرکت ها و متاسفانه نظارت ناکافی مسوولان، باعث گردیده نزدیک به نیمی از مردم این منطقه درآمد سالم و تولید خود را از دست بدهند.

نورالله بهادری یکی از کشاورزان اهل این منطقه هم گفت : فعالیت های شبانه روزی شرکت های تولید شن و ماسه و رشد قارچ گونه آنها در سیاخ دارنگون عامل اصلی بیکاری اهالی و جوانان منطقه بوده است و متاسفانه بسیاری از افراد به شهر مهاجرت و به حاشیه ای نشینان شیراز مبدل و یا به علت بیکاری و نبود فضای مناسب کسب و کار به انحراف کشیده شده و به سمت موادمخدر روی آورده اند.

محمد نامور رییس شورای اسلامی روستای ایور با بیان این که از ابتدا نباید مسوولان استان مجوز فعالیت این شرکت ها را در این منطقه حاصلخیز صادر می نمودند افزود: متولیان باید بدانند با این کار تنها چندنفر سودجو و فرصت طلب به درآمدهای میلیاردی می رسند اما در مقابل بیش از 10 روستا یعنی بیش از هفت هزار نفر شغل و درآمد خود را از دست داده اند.

علی صدری کشاورز و زمین دار بزرگ این منطقه گفت : ما با سرمایه گذاری سالم و مولد موافق هستیم و حاضریم هرگونه حمایت لازم را نیز به عمل آوریم اما با این نوع سرمایه گذاری که تنها به سود چند نفر غیربومی می باشد و در عوض موجب اسیب به سلامتی مردم و تخریب مزارع سر سبز منطقه می شود، مخالفیم.

وی افزود: آیا وقت آن نرسیده که متولیان امر، کارشناسان مربوطه و دستگاه قضایی با بررسی سریع موضوع و برخورد قاطع، بار دیگر زمینه رونق کشاورزی و آبادانی منطقه را فراهم کنند؟

علیرضا وفایی عضو شورای اسلامی روستای کدنج گفت: از آنجا که شرکت های تولید شن و ماسه فقط به دنبال برداشت بی حساب و کتاب از بستر رودخانه قرآغاج هستند و متاسفانه ایستگاه راهنمایی و رانندگی و پلیس راه هم در مسیر رودخانه تا محل کارگاه این شرکت ها وجود ندارد، حمل بیش از حد این کامیونها باعث تخریب بسیار زیاد جاده اصلی این منطقه به سمت شیراز گردیده است .

وی ادامه داد: از آنجا که رانندگان عمدتا صلاحیت و گواهینامه رانندگی ندارند و قوانین را زیر پا می گذارند عامل بیش از 30 تصادف هولناک طی چند سال گذشته در این محور بوده اندو نزدیک به 10 نفر از اهالی این منطقه به خاطر ثروت اندوزی برخی فرصت طلب و نبود نظارت قانونی جان خود را از دست داده اند.

در پایان این تجمع اهالی منطقه سیاخ دارنگون، کشاورزان و شوراهای این منطقه با نوشتن تومار و امضای آن از مسوولان استانی از جمله استانداری، سازمان آب منطقه ای، صنایع و معادن، پلیس، و دستگاه قضایی برای رفع این معضل استمداد طلبیدند.

سیاخ دارنگون یکی از شش دهستان بخش مرکزی شهرستان شیراز است که با بیش از 25روستا و نزدیک به 20هزار نفر جمعیت در فاصله 30کیلومتری جنوب غرب شیراز واقع شده است و از گذشته های دور به منطقه ای مستعد برای کشاورزی معروف است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید