رفتن به محتوای اصلی

حمله نیروهای عراقی به قرارگاه اشرف را محکوم کنیم!

حمله نیروهای عراقی به قرارگاه اشرف را محکوم کنیم!

در حالی که نفرت میلیونی مردم ایران در داخل و خارج کشور، افکار عمومی مردم جهان را به جنایات و وحشی گری های حکومت اسلامی معطوف کرده است، حمله ارتش و پلیس عراق به اعضای مجاهدین در قرارگاه اشرف، نمی تواند با وضعیت جاری ایران بی ارتباط باشد.

اولین تاثیر این حمله، انحراف افکار عمومی از جنایات حکومت اسلامی به مساله انسانی صدها مجاهد گیر افتاده در عراق است. علاوه بر این، در سال های اخیر بارها مقامات حکومت عراق و حکومت اسلامی ایران، بر سر مجاهدین خلق مستقر در قرارگاه اشرف به مذاکرات آشکار و نهان و معامله پرداخته اند. بنابراین، این یورش ارتش و پلیس حکومت عراق در اشغال قرارگاه اشرف، نمی تواند بی ربط با این معاملات و بده و بستان های غیر انسانی باشد که بین دو حکومت صورت گرفته است.

در هر صورت این اقدام دولت عراق را باید شدیدا محکوم کرد و خواستار تامین بدون قید و شرط جان و زندگی مجاهدین در اردوگاه اشرف شد.

یورش ارتش عراق به قرارگاه اشرف

یک منبع نظامی در شهر «بعقوبه» در استان «دیالی» اعلام کرده است، ارتش عراق روز سه شنبه 6 مرداد 1388، کنترل قرارگاه سازمان مجاهدین خلق موسوم به قرارگاه اشرف مستقر در عراق را با توسل به زور به دست گرفت.

به گفته سخنگوی ارتش عراق در استان دیالی، دو گردان به استعداد 400 نفر به دستور دفتر نوری مالکی نخست وزیر عراق وارد این اردوگاه شدند و با توسل به زور کنترل آن را به دست گرفتند.

رادیو فرانسه در رابطه با یورش به قرارگاه اشرف، خبر داد که نيروهای مشترک ارتش و پليس عراق امروز سه شنبه 29 یولی 2009 در يک سلسله عمليات وسيع با صدها تن از نفرات خود، با حمله به پايگاه «اشرف» محل استقرار اعضاء و هواداران سازمان مجاهدين خلق ايران کنترل پايگاه را به دست گرفتند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، يک سخنگوی ارتش عراق نيز با تائيد تصرف پايگاه اشرف اظهار داشت که برای اين امر به دستور دفتر نخست وزيری عراق دو لشکرمتشکل از چهار صد تن از نفرات ارتش و پليس از دو استان «دياله» و «تصره» عمليات نظامی عليه پايگاه را بر عهده داشتند.

به گفته يک سخنگوی پليس، مجاهدين کوشش کرده اند به طور غيرمسلحانه و با استفاده از امکانات اوليه به مقاومت بپردازند و نيروهای عراقی نيز از باتوم های برقی برای کنترل آن ها سود جويند.

متقابلا سازمان مجاهدين خلق ايران اعلام کرد نيروهای ارتش با استفاده از «بلدوزر» با ويران کردن درب ورودی پايگاه وارد اشرف گرديده و عليه نفرات مستقر در پايگاه از گاز اشک آور استفاده کرده اند.

«ایان کلی»، اعلام کرد که دولت عراق مسئوليت حفظ امنيت از اردوگاه اشرف و ساکنان آنان را برعهده گرفته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ایان کلی، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، سه شنبه گفت: «ما هم چنان وضعیت «اردوگاه اشرف» را از نزدیک نظاره می‌ کنیم تا اطمینان یابیم با ساکنان اردوگاه اشرف مطابق تضمین‌ های کتبی عراق و به شیوه انسان ‌دوستانه رفتار خواهد شد.»

سخنگوی وزارت خارجه آمريکا گفت: «دولت عراق هم چنين به آمريکا کتبا تضمين داده است که ساکنان اين اردوگاه را به اجبار به کشور ديگری که احتمال بازداشت، اذيت و آزار و شکنجه آن ها به دليل اعتقادات سياسی و مذهبی شان وجود داشته باشد، منتقل نخواهد کرد.»

از سوی دیگر، ژنرال اوديرنو، فرمانده نيروهای آمريکایی در عراق، نيز روز سه‌شنبه گفته است که سه ماه پيش آمريکا مسئوليت اردوگاه اشرف را به نيروهای عراقی واگذار کرده است.

خبرگزاری رویترز، به نقل از بهزاد صفری، یکی از ساکنان اردوگاه اشرف، گزارش داده است که اعضای سازمان مجاهدین خلق برای این که از ورود نیروهای عراقی به اردوگاه جلوگیری کنند ورودی‌ های این اردوگاه را با گذاشتن موانع بسته بودند، که نیروهای عراقی نیز در مقابل از گاز اشک‌آور استفاده کرده بودند.

سازمان مجاهدين خلق ايران، آمريکا را مسئول حفاظت از جان ساکنين اشرف دانسته و از دبير کل سازمان ملل و سازمان های حقوق بشر بين المللی خواسته است برای متوقف کردن يورش نيروهای نظامی حکومت عراق دست به اقدام فوری به زنند.

مساله بازگشت اعضای مجاهدین به ایران تحت شرایط معین

در چنین شرایطی، موضع گیری رهبری مجاهدین خلق در رابطه با بازگشت اعضای این سازمان در اردوگاه اشرف به ایران، بسیار شگفت انگیز و سیاستی توهم زا است.

مریم رجوی، رییس «شورای ملی مقاومت ایران»، با انتشار بیانیه ای نوشته است: «بعضی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران که در اردوگاه اشرف در عراق سکونت دارند، حاضرند با شرایطی به ایران باز گردند.»

مریم رجوی روز یک شنبه 4 مرداد ماه 88 برابر با 26 یولی 2009، با انتشار بیانیه ای در رم پایتخت ایتالیا چند شرط برای بازگشت ساکنان اردوگاه اشرف به ایران تعیین کرده است.

بر اساس این بیانیه، چنانچه حکومت ایران در نامه ای رسمی خطاب به سازمان ملل متحد، کمیته بین المللی صلیب سرخ و دولت های آمریکا و عراق متعهد شود که اعضای سازمان مجاهدین خلق در صورت بازگشت به ایران از دستگیرى، تعقیب، شکنجه، اعدام و هرگونه پیگرد و پرونده سازى قضایى مصون هستند و از آزادى بیان برخوردارند ساکنان اردوگاه اشرف به ایران باز خواهند گشت.

در حالی که قبل از این رهبری سازمان مجاهدین، بارها اعلام کرده بود که به هیچ قیمتی حاضر به تخلیه قرارگاه اشرف نخواهد بود.

از سوی دیگر، هیچ کس به تصمیمات و تهعدات سران حکومت اسلامی باور نمی کند. آن هم در شرایطی که این حکومت جانی مورد خشم و نفرت میلیون ها شهروند ایرانی قرار گرفته است و در یک ماه اخیر نیروهای وحشی و سرکوبگر این حکومت، صدها نفر را در خیابان ها و در زندان ها در زیر شکنجه به قتل رسانده اند و هزاران نفر را در سیاه چال های مخوف در زیر شدیدترین و وحشیانه ترین شکنجه های روحی و جسمی قرار داده اند، قطعا هر عضو اپوزیسیون از جمله مجاهدین دست این حکومت جانی بیافتد اگر اعدام نشود هرگز تا روزی که این حکومت بر سر قدرت است زندگی بی دغذغه و آرامی نخواهد داشت. بر این اساس، این خوش باوری سیاسی و ناگهانی رهبری مجاهدین مبنی بر این که «حکومت اسلامی رسما خطاب به نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر و سازمان ملل تعهد کند که اعضای مجاهدین خلق در صورت بازگشت به ایران از دستگیری، تعقیب، شکنجه، اعدام و هرگونه پیگرد و پرونده سازی قضایی مصون هستند و از آزادی بیان برخوردارند ساکنان اشرف به ایران باز خواهند گشت»؟!

در هر صورت هم اکنون ساکنان اردوگاه اشرف، در دست حکومت عراق اسیرند و هیچ دسترسی نیز به بیان خواست های آزادانه خود و از جمله این که آیا موضع خانم رجوی را می پذیرند یا نه، ندارند.

ضایعات انسانی حمله به قرارگاه اشراف

سخنگوی دولت عراق ادعا کرده است که نیروهای دولتی این کشور «بدون استفاده از خشونت» وارد اردوگاه اشرف در شمال بغداد شده اند، اما ساکنان این اردوگاه عملیات نیروهای عراقی را بسیار خشن توصیف کرده و می گویند چهار نفر در آن کشته شده اند.

شهریار کیا، سخنگوی اردوگاه اشرف شامگاه سه شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «در پی آتش گشودن نیروهای امنیتی عراق به افراد غیرمسلح در ساعت هشت شب امروز، چهار نفر از ساکنان اردوگاه اشرف، از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران، کشته شدند.»

مهدی عقبایی، سخنگوی مطبوعاتی ساکنان اشرف، نیز در گفتگو با بی بی سی فارسی گفت که ورود نیروهای عراقی با زور و خشونت صورت گرفته به طوری که بیش از 300 نفر از ساکنان آن مجروح شده اند.

وی گفت که نیروهای پلیس و ضدشورش عراق ساعت سه و نیم بعد از ظهر، پس از دو ماه سد شدن درب اصلی اردوگاه توسط مجاهدین، با لودر حصار اردوگاه را شکسته و وارد آن شدند.

وی افزود: در این یورش از گاز اشک آور و باتوم استفاده شده که باعث مجروح شدن «بیش از 300 نفر از ساکنان» اردوگاه شد. به گفته وی حال ده نفر از مجروحان وخیم است.

بهزاد صفاری از ساکنان اشرف که وکیل است نیز به خبرگزاری رویتر گفت که تعداد زیادی از ساکنان اردوگاه در یورش نیروهای عراقی زخمی و تعدادی نیز دستگیر شده اند.

اما علی الدباغ، سخنگوی دولت عراق هرگونه حمله فیزیکی به ساکنان اردوگاه را رد کرد و گفت: «این تنها عملیاتی از سوی ساکنان اردوگاه برای بدنام کردن دولت عراق است.»

با این حال خبرگزاری فرانسه، به نقل از مقام های امنیتی عراق گفته است که دست کم 260 نفر، از جمله 60 مامور عراقی در این درگیری زخمی شده اند.

‌سخنگوی اردوگاه اشرف، هم چنین گفته است که اعضای این سازمان در اعتراض به اقدام نیروهای امنیتی عراق اعتصاب غذا کرده‌ اند.

موضع پارلمان اروپا

پارلمان اروپا در استراسبورگ، با انتشار بیانیه ای که در جلسه عمومی اعضاء آن تدوین شد، از نخست وزیر عراق خواست اطمینان حاصل کند که «هیچ اقدامی از سوی مقام های عراقی انجام نشود که ناقض حقوق بشری ساکنان اردوگاه اشرف باشد و نیات دولت عراق نسبت به آن ها را به طور واضح بیان کند.»

اعضاء پارلمان اروپا در بیانیه خود با هشدار نسبت به «خطرات» بازگشت غیرداوطلبانه ساکنان اردوگاه اشرف به ایران، عنوان کرده اند: «هیچ کس، چه به شکل مستقیم یا از طریق کشور سوم نباید مجبور به بازگشت شده و در شرایطی قرار گیرد که با خطر شکنجه یا دیگر موارد نقض حقوق بشر مواجه گردد.»

پارلمان اروپا، تاکید کرد که افراد مستقر در اردوگاه اشرف بر اساس کنوانسیون ژنو «فرد مورد حمایت» (protected person) محسوب می شوند و از اتحادیه اروپا، دولت عراق، دولت آمریکا، سازمان ملل متحد و صلیب سرخ بین المللی خواست «برای یافتن یک شرایط حقوقی پایدار و قابل قبول برای ساکنان اردوگاه اشرف همکاری کنند.»

لازم به یادآوری است که اتحادیه اروپا، در سال 2002 سازمان مجاهدین خلق را در فهرست خود از سازمان های تروریستی قرار داد، اما در ماه ژانویه سال جاری و در اقدامی که خشم ایران را برانگیخت، نام این تشکل را از فهرست سازمان های تروریستی خارج نمود.

لازم به تاکید است که پس از حمله نیروهای آمریکایی به عراق در سال ۲۰۰۳، اردوگاه اشرف که در حدود ۳۵۰۰ اعضای سازمان در آن مستقر هستند، تحت حفاظت ارتش آمریکا قرار گرفت. اردوگاه اشرف، در 65 کیلومتری شمال غرب بغداد قرار دارد. کنترل این اردوگاه نیز در تابستان سال 2008 به نیروهای عراقی محول شده بود.

متاسفانه در جريان اين حمله وحشيانه نیروهای سرکوبگر عراقی به قرارگاه اشرف، 4 نفر به نام هاى فرزين زمانى٬ مهرداد نيك سير٬ محمد رضا بختيارى و مهرداد رضا زاده جان باخته و بيش از 300 نفر زخمى شده اند.

مسلم است که هر انسان و جریان آزادی خواه و چپ با هر انتقاد و تضادی که با سیاست های مجاهدین خلق دارد اما این حمله تروريستى حکومت عراق به قرارگاه اشرف را صریحا محکوم می کند و هم چنین نيروهاى اپوزيسيون آزادی خواه و سرنگونی طلب ايران را به محکوم کردن اين جنايت و تلاش براى نجات جان اعضای مجاهدين از بند و بست هاى حکومت های عراق و ایران و غیره دعوت می کند.

مساله فورى تامين بدون قید و شرط هم ساکنان قرارگاه اشرف و امنيت مجاهدین و انتقال آن ها به يک محيط امن و کشور ثالث است.

bamdadpress@ownit.nu

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید