رفتن به محتوای اصلی

آمریکا از دعوت ایران به نشست آینده درباره بحران سوریه خبر داد

آمریکا از دعوت ایران به نشست آینده درباره بحران سوریه خبر داد

======= 

مقام‌های آمریکایی روز سه‌شنبه پنجم آبان از دعوت برای شرکت ایران در گفت‌وگوهای بین‌المللی در مورد آینده سوریه خبر دادند. این نخستین بار است که ایران به چنین گفت‌وگوهایی دعوت می‌شود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس با درج این خبر نوشت به گفته این مقام‌های آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، این دعوتنامه از طریق روسیه به ایران ارائه شده و تهران هنوز به این دعوت واکنش نشان نداده است.

دور بعدی گفت‌وگوهای دیپلماتیک در خصوص آینده سوریه روز پنج‌شنبه در وین اتریش آغاز می‌شود.

در این گفت‌وگوها، وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه و چندین تن از دیپلمات‌های اروپایی و عرب شرکت می‌کنند.

انتظار می‌رود نشست این هفته تا روز جمعه ادامه یابد و به‌جز ایران، کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان، اردن، و امارات متحده عربی را نیز دربر بگیرد.

جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز چهارم آبان از احتمال برگزاری گفت‌وگوهای بیشتر در مورد سوریه در پایان هفته جاری خبر داده و گفته بود که در مقطعی نیاز است با ایران نیز در این باره گفت‌وگو شود.

به نوشته آسوشیتدپرس، دعوت از ایران برای شرکت در گفت‌وگوهای پنج‌شنبه پس از آن صورت می‌گیرد که واشینگتن در مورد این تصمیم، چندین روز مذاکره پشت صحنه با عربستان سعودی، روسیه و چند کشور دیگر انجام داده است.

در این میان به‌ویژه عربستان سعودی با شرکت ایران در این گفت‌وگوها مخالفت زیادی داشته‌است و ملک سلمان هفته گذشته نیز در گفت‌وگوهای خود با جان کری، وزیر خارجه آمریکا، بار دیگر بر این مخالفت تأکید کرد.

به نوشته آسوشیتدپرس، پادشاه سعودی اما، پس از گفت‌وگوهای طولانی با جان کری، در این خصوص از خود نرمش نشان داد.

دعوت از ایران برای پیوستن به این دور از مذاکرات در حالی صورت می‌گیرد که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۵ مهر بار دیگر در مورد مذاکره با آمریکا هشدار داد.

وی با تأکید بر این که «هیچ مخالفتی» با اصل مذاکره با کشورها، «اعم از اروپایی و غیراروپایی»، ندارد افزود: «اما در مورد آمریکا موضوع متفاوت است، زیرا آنها تعریفی که از مذاکره با جمهوری اسلامی ایران کرده‌اند به معنای نفوذ و باز کردن راه برای تحمیل است».

مقامات ایالات متحده، روسیه، عربستان سعودی و ترکیه هفته گذشته در وین دیدار کرده و پیشنهادهای جدیدی را برای احیای راه حل‌های دیپلماتیک برای بحران سوریه ارائه کردند.

در دیدگاه این کشورها نسبت به نقش بشار اسد، رییس‌جمهوری کنونی سوریه، در آینده سیاسی آن کشور همچنان شکاف‌های عمیقی وجود دارد.

ایالات متحده و هم‌پیمانانش می‌گویند که بشار اسد می‌تواند در «یک مرحله انتقالی سیاسی» نقش داشته باشد اما در پایان چنین مرحله‌ای باید از قدرت کناره بگیرد.

روسیه و ایران اما با این درخواست مخالفت دارند؛ دیگر موارد اختلافی میان کشورها مربوط است به مدت‌زمان مرحله انتقالی، محتوای قانون اساسی جدید برای سوریه، و مسئله انتخابات آینده ریاست‌جمهوری در سوریه.

بشار اسد روز سوم آبان در دیدار با نمایندگان پارلمان روسیه گفت که اگر مردم سوریه لازم بدانند وی آماده است تا در انتخابات آینده ریاست جمهوری کشورش شرکت کند.

آقای اسد اما تأکید کرد که تنها پس از «آزادسازی» سوریه از دست نیروهای «حکومت اسلامی» (داعش سابق) آماده خواهد بود تا به بحث در مورد اصلاح قانون اساسی و مسئله انتخابات بپردازد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید