رفتن به محتوای اصلی

آغاز حمله ارتش عراق برای بازپس گیری موصل
25.03.2016 - 12:36

بنا به گزارش یک سخنگوی نیروی نظامی عراق، واحدهای زمینی ارتش این کشور نخستین مرحله‌ی عملیات “فتح” را با هدف بازپس‌گیری موصل با موفقیت به پایان رساندند و با آزادسازی چهار روستا بسیاری از تاسیسات شبه‌نظامیان “دولت اسلامی” (داعش) را نابود کردند. خبرگزاری آلمان به نقل از ژنرال نجم الجبوری، فرمانده‌ی ارشد ارتش عراق در منطقه، از کشته‌شدن ده‌ها جنگجوی داعشی خبر داد. ژنرال نجم الجبوری ولی از شمار کشته‌شدگان نظامی آماری ارائه نکرد.

حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق، در فوریه سال جاری میلادی اعلام کرده بود که ارتش این کشور در ماه‌های آینده عملیات نظامی گسترده‌ای را برای تصرف شهر موصل آغاز خواهد کرد. او پیشتر نوید داده بود که عراق در سال ۲۰۱۶ از وجود شورشیان داعشی پاک خواهد شد.

شکست‌های نظامی داعش

شبه‌نظامیان “دولت اسلامی” در سال ۲۰۱۴ نزدیک به یک سوم مناطق عراق را به تصرف خود درآوردند. بنا بر پژوهش‌های یک نهاد تحقیقاتی آمریکایی، این گروه تروریستی به تدریج نزدیک به ۱۴ درصد از مناطق اشغالی خود در سوریه و عراق را از دست داده ‌است.

موصل و رقه (در سوریه) به عنوان پایتخت‌های غیررسمی شورشیان اسلام‌گرا از پایگاه‌های اصلی داعش به شمار می‌‌رود. رمادی، مرکز استان انبار، در غرب بغداد نیز یکی از پایگاه‌های مهم نظامی “دولت اسلامی” بود که نیروهای دولتی در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۵ توانستند پس از سه روز درگیری از شورشیان بازپس بگیرند و «پرچم ملی عراق را بر فراز مقر دولت در رمادی برافرازند.»

ارتش عراق در این عملیات نیز از سوی جنگنده‌های هوایی ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا پشتیبانی می‌شد.رادیو آلمان

 

——————-

ارتش عراق عملیات بازپس گیری موصل از دست داعش را «آغاز کرد»

ارتش عراق روز پنجشنبه پنجم فروردین اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور همراه با متحدان شبه‌نظامی‌اش عملیات بازپس گیری شهر موصل که پایگاه اصلی گروه حکومت اسلامی است را آغاز کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، انتظار می‌رود که این عملیات، طولانی و دشوار باشد.

فرماندهی عملیات مشترک عراق در بیانیه‌ای گفته است: ارتش و نیروهای شبه نظامی بسیج مردمی (حشد الشعبی) «نخستین مرحله از عملیات پیروزی» در استان شمالی نینوا را «آغاز کرده‌اند». موصل مرکز این استان است.

بر اساس این بیانیه، چهار روستا در حد فاصل شهر قیاره که همچنان در دست داعش است، و مخمور، نقطه‌ای که نیروهای عراقی با حمایت آمریکا ظرف چند هفته گذشته در آنجا تجمع کرده‌اند، آزاد شده‌اند.

ارتش عراق نگفته است که این مرحله از عملیات چقدر طول خواهد کشید و نیروهای نظامی این کشور چه زمانی شهر موصل را بازپس می‌گیرند.

فرماندهی عملیات مشترک مرکز هماهنگی نبرد نیروهای امنیتی و نظامی عراق برای بازپس گیری بخش‌های بزرگی از این کشور است که در سال ۲۰۱۴ به تصرف داعش در آمده است.

این فرماندهی همچنین شامل ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا است که حمایت هوایی، مشاوره‌های نظامی و آموزشی در اختیار ارتش عراق قرار می‌دهد.

ارتش عراق در ماه‌های اخیر به موفقیت‌هایی در نبرد با داعش دست یافته است، از جمله ماه گذشته توانست شهر رمادی، مرکز استان انبار، را از آنها بازپس بگیرد.

عملیات اخیر ارتش عراق همزمان با انتشار گزارش‌هایی درباره پیشروی نیروهای نظامی سوریه به سمت شهر باستانی پالمیرا است که از سال گذشته در دست گروه حکومت اسلامی است.

با این حال، موصل همراه با رقه در سوریه که یکی دیگر از دو شهر اصلی در اختیار داعش است، یک برگ برنده بزرگ خواهد بود.

کارشناسان هشدار داده‌اند که عملیات بازپس گیری شهر موصل دشوار خواهد بود چون هم تعداد نیروهای داعش در این شهر بالا است و هم شمار ساکنان آن زیاد است. ضمن اینکه گروه حکومت اسلامی زمان کافی برای آماده‌سازی به منظور دفاع از این شهر در اختیار داشته است.

ژنرال‌ شان مکفارلند، فرمانده ائتلاف به رهبری آمریکا در مبارزه با داعش، گفته است که ژنرال‌های عراقی فکر نمی‌کنند کار بازپس گیری موصل تا پیش از پایان سال ۲۰۱۶ یا اوایل سال ۲۰۱۷ امکان‌پذیر باشد.

ارتش عراق همچنان که در عملیات تکریت و رمادی نشان داده است، کند عمل کرده و در حال ارزیابی این است که پیش از عملیات علیه موصل راه‌های تدارکاتی به سمت آن را قطع کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، هزاران نیروی عراقی در ماه فوریه برای تدارک عملیات به پادگانی در مخمور، ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر موصل، اعزام شدند.

ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا روز چهارشنبه سه بار به منطقه قیاره حمله هوایی کرد که در جریان آن «ساختمان‌های مخابراتی» هدف قرار گرفته و یک پل مورد استفاده داعش نیز تخریب شد. این ائتلاف همچنین هشت بار به مناطق اطراف شهر موصل حمله هوایی کرده است.

نیروهای پیشمرگه کرد نیز به شکل وسیعی در عملیات موصل مشارکت دارند.رادیو فردا

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
رادیو فردا

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.