رفتن به محتوای اصلی

ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا عملیات ضد داعش را شدت می‌بخشد
24.03.2017 - 14:06

وزیران امور خارجه کشورهای عضو ائتلاف نظامی علیه شبه نظامیان “دولت اسلامی” (داعش) به رهبری آمریکا در نشستی در روز چهارشنبه (۲۲ مارس / ۲ فروردین) در واشنگتن تصریح کردند که از میان بردن کامل خطر داعش هدف عملیات این ائتلاف نظامی است. شرکت کنندگان در این نشست در بیانیه‌مشترکی که در پایان گفت‌وگوهای خود منتشر کردند بر عزم خود برای “تشدید و تسریع تلاش‌های‌شان در جهت نابود کردن “دولت اسلامی” تاکید کردند. نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو ائتلاف نظامی به دعوت رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، بر پا شد.

در بیانیه پایانی نشست واشنگتن همچنین از دستاوردهای ائتلاف نظامی در نبرد بر سر پایگاه‌های اصلی “دولت اسلامی” در موصل در عراق و رقه در سوریه تقدیر شده است. در این بیانیه همچنین آمده است که با توجه به اینکه نشانه‌های سقوط نظامی “دولت اسلامی” مشهود است، باید مانع از آن شد که نیروهای آن در آینده پس از فرار موجب بی‌ثباتی دیگر مناطق شوند یا از اینترنت برای تبلیغات خود استفاده کنند.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت که آمریکا و متحدانش در ائتلاف نظامی می‌خواهند به برقراری ثبات در مناطقی که از کنترل “دولت اسلامی” خارج می‌شوند و نیز در جمع‌آوری مین از خاک این مناطق یاری رسانند. او افزود که البته عراق باید خود رهبری بازسازی زیرساخت‌های این کشور و ساختارهای اداری آن را بر عهده گیرد. او گفت که در مورد سوریه نیز هم اکنون طرحی عملیاتی در دست تهیه و تدقیق است.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفت که انتظار می‌رود ابوبکر البغدادی، رهبر “دولت اسلامی”، در زمانی قابل پیش بینی کشته شود. تیلرسون گفت که تقریبا همه معاونان البغدادی کشته شده‌اند و حال “این تنها مسئله زمان است که البغدادی هم به همین سرنوشت دچار شود”.

در این میان بخش بزرگی از موصل، آخرین کانون نیروهای “دولت اسلامی” در عراق، توسط ارتش عراق با پشتیانی نیروهای ائتلافی باز پس گرفته شده است. ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا از پیشروی رزمندگان عرب و کرد در شهر رقه در سوریه هم که پایتخت “دولت اسلامی” محسوب می‌شود، حمایت می‌کند.

در روز چهارشنبه (۲۲ مارس) اعلام شد که هواپیماهای نظامی آمریکا رزمندگان کرد سوری را به پشت خطوط دفاعی “دولت اسلامی” در نزدیکی رقه منتقل کرده‌اند. این نخستین بار است که ارتش آمریکا در نقل و انتقال نیروهای محلی در سوریه هنگام عملیاتی رزمی شرکت می‌کند.

اریک پاهون، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، این نقل و انتقال را به عنوان بخشی از عملیات تهاجمی مهم برای زیر کنترل گرفتن منطقه عنوان کرد.

هزینه‌ای بیش از ۲۲ میلیارد دلار

به گفته وزیر امور خارجه آمریکا ائتلاف ۶۸ کشور به رهبری آمریکا بزرگترین گروه ائتلافی است که تا کنون با یکدیگر همکاری داشته تا علیه دشمنی مشترک مبارزه کند. هم اکنون ۲۳ کشور نیروهای نظامی خود را برای عملیات در عراق و سوریه در اختیار این ائتلاف قرار داده‌اند. از سال ۲۰۱۴ شمار نیروهای “دولت اسلامی” نصف شده است. ائتلاف نظامی تا کنون ۱۹ هزار حمله هوایی داشته که باعث بیرون راندن ده‌ها هزار نیروی وابسته به “دولت اسلامی” و کشته شدن ۱۸۰ نفر از رهبران آن شده است. ۶۲ درصد خاکی که “دولت اسلامی” در ابتدا بر آن حاکم شده بود، باز پس گرفته شده است.

تیلرسون گفت که انتظار می‌رود عملیات ائتلاف نظامی در سال ۲۰۱۷  به بیش از ۲ میلیارد و سیصد میلیون دلار نیاز داشته باشد. زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان، در مصاحبه با روزنامه “فرانکفورتر آلگماینه” گفته است که سهم آلمان در این میان ۲۳۵ میلیون یورو خواهد بود.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
رادیو آلمان

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.