رفتن به محتوای اصلی

ترامپ در مورد داعش اطلاعات سری به روسیه داده‌است؛ کاخ سفید تکذیب کرد
16.05.2017 - 14:24

خبرگزاری رویترز، روزنامه واشینگتن‌پست و شماری دیگر از رسانه‌ها، در شامگاه ۲۵ اردیبهشت‌ماه در گزارش‌هایی به نقل از مقام‌هایی که نامشان فاش نشده، گفته‌اند: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در جریان دیدار هفته گذشته با سرگئی لاوروف و سرگئی کیسلیاک، وزیر خارجه روسیه و سفیر آن کشور در واشینگتن، اطلاعاتی سری در مورد گروه «حکومت اسلامی» را فاش ساخته‌است.

به گفته رسانه‌ها، اطلاعاتی که آقای ترامپ در اختیار مقام‌های روس گذاشته، اطلاعات «فوق‌العاده محرمانه» بوده و از طریق منبع اطلاعاتی متحد آمریکا در اختیار واشینگتن قرار گرفته‌است.

بنا بر گزارش‌های منتشر شده، ارائه‌دهنده اطلاعات این اجازه را به آمریکا نداده بود تا آن‌ها را در اختیار مسکو قرار دهد و تصمیم آقای ترامپ در این مورد ممکن است همکاری‌ها با این متحد واشینگتن را که به حلقه داخلی گروه موسوم به «حکومت اسلامی» دسترسی دارد، به مخاطره بیاندازد.

رسانه‌ها می‌گویند: در جریان دیدار رئیس‌جمهوری ایالات متحده با آقایان لاوروف و کیسلیاک در کاخ سفید، آقای ترامپ جزئیاتی را در مورد تهدیدهای برآمده از گروه «داعش» در ارتباط با استفاده از لپ‌تاپ‌ در هواپیما، در اختیار آن‌ها قرار داده‌است. چندی پیش دولت‌ آمریکا، «به دنبال دریافت تهدیدهای تروریستی»، همراه داشتن شماری از لوازم شخصی مانند لپ‌تاپ، داخل کابین، در جریان سفرهای هوایی از برخی مبادی، به مقصد این کشور را ممنوع کرد.

روزنامه واشینگتن‌پست می‌گوید برای بسیاری از شهروندان، ارائه اطلاعات محرمانه، عملی غیرقانونی به‌شمار می‌رود، اما رئیس‌جمهوری از اختیاراتی گسترده برخوردار است که اجازه می‌دهد اسرار دولتی را فاش کند؛ آن‌چه عملا «غیرقانونی» بودن اقدام آقای ترامپ را بسیار نامحتمل می‌کند.

واکنش دولت و قانون‌گذاران

در پی انتشار گزارش‌ها در مورد دیدار و گفت‌وگوهای ترامپ و لاوروف، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا، در بیانیه‌هایی، وقوع هر اتفاق نا‌به‌جا را رد کرده‌اند.

مک‌مستر، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، گفته‌است «رئیس‌جمهوری و وزیر خارجه، به مرور شماری از تهدیدهای ناشی از گروه‌های تروریستی، از جمله تهدیدهای مربوط به هوانوردی، پرداختند».

این مقام کاخ سفید افزوده است: در هیچ زمانی، در مورد هیچ منبع یا روش کسب اطلاعاتی بحث نشده و هیچ عملیات نظامی فاش نشده، و آنچه مورد بحث قرار گرفت را همگان می‌دانستند.

رکس تیلرسون، وزیر خارجه ایالات متحده نیز گفته است «در جریان دیدار ِ رئیس‌جمهوری ترامپ و لاوروف، وزیر خارجه [روسیه]، در مورد موضوعات مختلف، از جمله تلاش‌های مشترک ضدتروریستی و تهدیدهای مشترک برآمده از آن‌ها، گفت‌وگو شد. ولی آن‌ها در مورد منبع، روش‌ها یا عملیات نظامی صحبتی نکردند».

از سوی دیگر شماری از نمایندگان کنگره ایالات متحده نیز به گزارش‌های منتشرشده واکنش نشان داده‌اند.

سناتور مارک وارنر، نماینده ارشد حزب دمکرات در کمیته اطلاعاتی سنا، گفته است اگر این ادعاها درست باشد، همانند «سیلی به صورت» جامعه اطلاعاتی آمریکاست.

سناتور باب کورکر، رئیس‌ ِ جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنا نیز گفته گزارش‌های منتشرشده، «نگران‌کننده» است. آقای کورکر به خبرنگاران گفته است «تیم امنیت ملی خیلی خوبی در حال حاضر در کاخ سفید مشغول فعالیت است و رخدادهای خوب سازنده‌ای هم از سوی آن‌ها و دیگران در حال وقوع است، اما آشفتگی ناشی از فقدان انضباط… فضای نگران‌کننده‌ای را به‌وجود آورده‌است».

دیدار آقایان ترامپ و لاوروف در ۲۰ اردیبهشت ماه انجام شده بود. طی چهار سال گذشته و با بالا گرفتن اختلافات واشینگتن و روسیه بر سر اوکراین و سوریه، این نخستین دیدار آقای لاوروف از کاخ سفید بود.رادیو فردا

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
رادیو فردا

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.