رفتن به محتوای اصلی

کردهای سوریه وارد رقه شدند
12.06.2017 - 13:31

روز شنبه (۱۰ ژوئن/ ۲۰ خرداد) خبرگزاری رویترز به نقل از ائتلاف موسوم به “نیروهای سوریه دمکراتیک (SDF)” گزارش داده بود که نیروهای این ائتلاف از چند جهت وارد رقه شده‌اند.

طبق این گزارش، نیروهای این ائتلاف توانسته بودند محله “المشلب” در شرق و  بیش از نیمی از محله “الصباحیه” در غرب رقه را تصرف کرده و کنترل آن را در دست بگیرند.

نیروهای این ائتلاف همچنین اعلام کرده بودند که در حال پیشروی به سوی منطقه “الرومانیه” در شمال غرب رقه هستند. در این میان گزارش شده بود که جهادگرایان “دولت اسلامی” (داعش سابق) توانسته‌اند حمله “نیروهای سوریه دموکراتیک” به یک پایگاه نظامی در شمال رقه را دفع کنند.

تصرف کامل دومین منطقه در رقه

حال این ائتلاف مورد حمایت آمریکا اعلام کرده که در جریان پیشروی خود در شمال سوریه، محله “الرومانیه” را نیز کاملا از کنترل داعش خارج کرده و به تصرف خود درآورده است.

طبق گزارش “نیروهای سوریه دمکراتیک”، محله “الرومانیه” پس از نبردی دو روزه از دست نیروهای گروه تروریستی “دولت اسلامی” (داعش سابق) آزاد شده است.

این نخستین باری است که ائتلاف “نیروهای سوریه دمکراتیک” وارد مقر اصلی داعش در سوریه شده و مناطقی از حوزه تسلط آنان را به زیر کنترل خود در می‌آورد. واحدهای “نیروهای سوریه دمکراتیک” سه‌شنبه گذشته حمله برای آزادسازی رقه را آغاز کرده بودند

 “نیروهای سوریه دمکراتیک” ائتلافی است بیشتر متشکل از شبه‌نظامیان کرد، با مشارکت شماری از نیروهای عرب و نیز آشوری، ارمنی و ترکمان که پس از تسلط داعش بر بخش‌هایی از سوریه تاسیس شد. این نیروها به عنوان بزرگ‌ترین ائتلاف مورد حمایت آمریکا در سوریه، از پشتیبانی سیاسی و تسلیحاتی ایالات متحده برخوردار هستند.

برآورد می‌شود که “دولت اسلامی” در رقه بین ۳ تا ۴ هزار جهادگرا برای مقاومت در برابر آزادسازی شهر در اختیار داشته باشد.

پایگاه حملات تروریستی در جهان

شهر رقه ابتدا تحت کنترل مخالفان دولت سوریه بود، اما در سال ۲۰۱۴ میلادی پس از جنگ میان “ارتش آزاد سوریه” و نیروهای داعش و شکست ارتش آزاد (مخالف بشار اسد)، به تصرف نیروهای “دولت اسلامی” در آمد و به عنوان پایتخت خلافت این گروه تروریستی معرفی شد.

در شروع تسلط داعش بر رقه، حدود ۳۰۰ هزار نفر در این شهر زندگی می‌کردند که ۸۰ هزار نفر از آنان را آوارگان دیگر مناطق سوریه تشکیل می‌دادند.

در ماه‌های گذشته اما هزاران غیرنظامی رقه را ترک کرده‌اند. طبق برآورد سازمان ملل متحد، در حال حاضر بایستی حدود ۱۶۰ هزار نفر در این شهر سکونت داشته باشند.

رقه محل استقرار ابوبکر بغدادی، خلیفه خودخوانده‌ی “دولت اسلامی” و فرماندهی نظامی داعش است. این شهر نقش پایگاه رهبری داعش و هدایت‌گر بسیاری از حملات تروریستی در سراسر جهان را بازی می‌کند.

شبه‌نظامیان داعش به‌رغم شکست‌های سنگین، هم از ارتش سوریه و هم از نیروهای میانه‌رو مخالف اسد، هنوز هم کنترل بخش وسیعی از خاک سوریه را در اختیار دارند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
روزنه

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.