رفتن به محتوای اصلی

سراب ِ دریافت بوئینگ
07.06.2018 - 20:05

Missing media item.

یک سخنگوی هواپیماسازی بوئینگ اعلام کرد که این شرکت به دلیل تحریم‌های آمریکا، هیچ هواپیمایی به ایران تحویل نخواهد داد. بوئینگ قراردادی را با ایران برای تحویل ۸۰ فروند هواپیمای مسافری به این کشور امضا کرده بود.

سخنگوی شرکت هواپیماسازی بوئینگ روز چهارشنبه (۶ ژوئن / ۱۶ خرداد) اعلام کرد به تحریم‌های آمریکا پای‌بند است و دیگر مجوز لازم را برای فروش هواپیما به ایران ندارد.

سخنگوی بوئینگ اضافه کرد، این شرکت تاکنون هیچ هواپیمایی به ایران تحویل نداده‌ و از آنجا که اکنون دیگر مجوزی برای فروش هواپیما به این کشور ندارد، هیچ هواپیمایی به ایران تحویل نخواهد داد.

قرارداد خرید هواپیما در پاییز سال ۲۰۱۶ میان شرکت هواپیمایی ایران (هما) و شرکت بوئینگ امضا شد. طبق این قرارداد قرار بود شرکت بوئینگ ۸۰ فروند هواپیمای مسافربری به ارزش حدود ۱۶ میلیارد دلار در مدت ۱۰ سال به ایران تحویل دهد.

در سال ۲۰۱۷ قرار بود ایران ۶ فروند از این هواپیماها را دریافت کند، اما این قرار عملی نشد. قرارداد بوئینگ با ایران با تایید دولت وقت آمریکا امضا شده بود. وزیر راه و شهرسازی پس از امضای قرارداد با بوئینگ گفته بود، قرارداد ایران با بوئینگ قراردادی تجاری است و با فرمان رئیس‌جمهوری آمریکا لغو نمی‌شود.

پیش از امضای قرارداد با بوئینگ، ایران قراردادی نیز با شرکت هواپیماسازی فرانسوی ایرباس برای خرید ۱۱۸ فروند هواپیما به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد دلار امضا کرده بود. ایران تا کنون چند فروند از این هواپیماها را دریافت کرده است و قرار است تا سال ۲۰۲۴ بقیه ۱۱۸ فروند را نیز تحویل بگیرد.

با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌های این کشور علیه ایران، تحویل ایرباس به ایران نیز در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است، زیرا بخشی از قطعات مهم ایرباس در آمریکا تولید می‌شود و اگر دولت آمریکا نخواهد، ایرباس مجوز فروش به ایران را نخواهد داشت.

قرارداد با ایرباس و بوئینگ پس از امضای توافق هسته‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵ و آغاز اجرای آن از اول سال ۲۰۱۶ امضا شد. در پی اعلام خروج آمریکا از برجام در روز هشتم مه ۲۰۱۸، استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد که با تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از برجام، قراردادهای بوئینگ و ایرباس با ایران نیز لغو خواهد شد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

امیرعلی متولی
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.