Skip to main content

بنظرم ، رژیم از اخبار جعلی هم

بنظرم ، رژیم از اخبار جعلی هم
کیانوش توکلی

بنظرم ، رژیم از انتشار اخبار جعلی ،بیشتر از درج اخبار واقعی هراس دارد. واقعیت این است ، اپوزیسیون جدید که خود را جریان سوم می نامند که عبارت باشند از آمد نیوز روح الله زم ، علی جوانمردی، امیر عباس فخر آور ، سید محمد حسینی ، شبکه بیان بیژن فرهودی و....آنان دقیقا متوسل به پروپاگاندا می شوند و بعبارت دیگر اخبار راست و دروغ را در هم می آمیزند و صحنه را چنان آرایش می کنند و از ساعت و دقیقه ، نام اشخاص کشوری و لشگری را چنان پشت هم ردیف می کنند و آنگاه تحلیل سیاسی و یا گمان زنی سیاسی خود را بجای اخبار حقیقی جا می زنند و از آنجا که این اخبار با روانشناسی مردم نزدیک است و باورشان آسان خواهد شد . جریان سوم برخلاف اپوزیسیون قدیمی ، دقیقا رژیم را مد نظر قرار دارد و تحلیل های سیاسی واقعی تری دارد .در حالی اپوزیسیون قدیمی اصولا در گیر مسایل داخلی خود است و کاری به مردم ایران ندارد

تبلیغات سیاسی[یا پروپاگاند (به فرانسوی: Propagande) یا پروپاگاندا (به انگلیسی: Propaganda) گونه‌ای ارتباط است که در آن، اطلاعات هماهنگ و جهت‌دار برای بسیج افکار عمومی از طریق تبلیغات سیاسی پخش و فرستاده می‌شود.]تبلیغات سیاسی شکلی از ارتباط است که هدف آن نفوذ بر گرایش یک جمع یا جماعت به موضع و دلیل دلخواه مبلغ سیاسی است. پروپاگاندا برخلاف تهیه اطلاعات غیر جانبدارانه، در اصلی‌ترین معنای خود، دادن اطلاعات با هدف نفوذ بر مخاطب است. در این راستا، اغلب اوقات، واقعیت‌ها به‌طور گزینشی بیان و بازنمایی می‌شوند (درحالی که نادرستی آن برگوینده روشن و آشکار است) تا از سوی مخاطب، واکنش و رفتاری احساسی و نه آگاهانه و خردمندانه سربزند. نتیجه این امر، تغییر گرایش دلخواه به سوی هدفی است که برای مخاطب هدف‌گیری شده و به منظور پیشبرد یک برنامه سیاسی، درنظرگرفته شده‌است. افزون براین، پروپاگاندا می‌تواند در شکل یک نبرد و جنگ‌افروزی سیاسی نیز تلقی شود.

تبلیغات سیاسی یا پروپاگاندا شکلی از ارتباط است که با ترغیب یا اقناع متفاوت است، زیرا هدفش این است تا به پاسخی دست یابد که قصد مبلغ را تداوم بخشد. اقناع یا ترغیب، به مثابه یک فعال‌کننده دوسویه عمل می‌کند و هدفش آن است که به نیازهای ترغیب‌کننده و ترغیب شونده پاسخ دهد. یک مدل تبلیغ (پروپاگاندا) نشانگر آن است که چگونه می‌توان عناصر اطلاع‌رسانی و ارتباط اقناعی را در تبلیغات با یکدیگر تلفیق کرد. تبلیغات سیاسی ممکن است افکار عمومی و رفتار افراد را تحت تأثیر قرار دهد و آن‌ها را دگرگون سازد.