Skip to main content

● سیاست

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، شنبه ۲تیر ۱۴۰۳، حکم اعدام توماج صالحی خواننده رپ اعتراضی، توسط دیوان عالی کشور نقض شد. به گفته امیر رئیسیان وکیل مدافع توماج صالحی شعبه سی ‌و نهم دیوان عالی کشور این پرونده را جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع داده است. امر رئیسیان در صفحه شخصی خود اعلام کرد:

«حکم اعدام توماج صالحی نقض شد و بر اساس حکم فرجام‌خواهی شعبه سی و نه دیوان عالی کشور، پرونده جهت رسیدگی به شعبه هم‌عرض ارجاع خواهد شد.
روز ۳۱ خرداد سال ۱۳۶۰ آدم‌کشان وابسته به خمینی یکی از شاعران و هنرمندان ایرانی به نام سعید سلطانپور را ناجوانمردانه به جوخه تیرباران سپرده و به قتل رساندند. پس از اعدام او لاجوردی جلاد، برای کشتن سعید جشن و پایکوبی برپا کرده و اعلام پیروزی نمود!
علیرضا نوری‌زاده
مسعود پزشکیان با دو دوره‌ای که رد صلاحیت شد، هیچ تغییری نکرده و شگفتا که از خود نپرسیده چرا این بار «حضرت نایب امام زمان» با همه ارادت و ذوب‌شدگی‌اش در او، تغییر رای داده و تایید صلاحیت جناب دکتر را پذیرا شده است.
تقی روزبه
بحران کنونی و مربوط به انتخابات از پارادوکس نهفته در خالص سازی و فعال شدن جوانب متضادآن نشأت می‌گیرد. هسته مرکزی و غیرانتخابی حاکمیت (به مثابه یک سیستم درون بودخودبنیاد و نا توان از تعامل با جهان پیرامونی) برای حفظ خود و اجتناب از خطراستحاله، به‌سیاست خالص سازی متوسل شده است که به معنی حذف تدریجی و یک به یک رقبای مؤتلف و جریان‌های باصطلاح زاویه دار در طی مسیری طولانی و پر پیچ و خم بوده است. این هسته غیرانتخابی و خودبنیاد ناگزیر بوده است  از یک سو برای جلوگیری از شکل گیری یک قطب مستقل از خود با ب
نیکروز اعظمی
داد و ستد سیاسی میان حکومت دموکرات و ضد دموکرات بر سر قاتل بالفطره حمید نوری و دو شهروند سوئدی زندانی در ایران، عکس العمل متفاوتی را در محافل ایرانیان برانگیخت. اکثریت آنها این نکته را برجسته و تأکید می کنند که دادگاه مستقل سوئد در محکومیت یک قاتل کار خود را با موفقیت انجام داده و نتیجه می گیرند که قوه قضائیه سوئد مستقل است.
مراد ویسی
برتری گفتمان براندازی بر گفتمان انتخاباتی در ایران
ابوالفضل محققی
باردیگربا قطار مسیری را که سالها قبل رفته‌ام در جهت عکس طی میکنم؛چشم هایم را می بندم غرق در رویا و خاطره می شوم. رویای سفری که هنوز بعد ازگذشت دهه ها بر آن ،هر وقت که در ذهنم جان میگیرد قلبم را توامان لبریز ازشادی واندوه می سازد.
خاطره ای که گاه محو وگاه روشن در رویاهای شبانه خود میبینم.
جامعه بین‌المللی برای رسیدن به نتیجه‌ای دیگر باید رویکردی جدید در پیش گیرد؛ رویکردی که به جای سازش با جمهوری اسلامی به بازدارندگی در مقابل آن بپردازد.
احمد پورمندی
«مربع مرگ»، برج و باروی امن قلعه ولایت مطلقه فقیه را می‌سازد که «ادامه حصر رهبران جنبش سبز»، «تحمیل حجاب به زنان»، «آمریکا ستیزی » و «نظارت استصوابی» اسامی مستعار چهار ضلع آن به شمار می‌رود. هر یک از این اضلاع، ضمن آنکه مکمل اضلاع دیگر است، یک بعد راهبردی نظام ولایت مطلقه فقیه را ترسیم می‌کند. «مربع مرگ» در گسترش خود، ایران را دور می‌زند و بر هر نقطه از برج و باروی آن، تابلوی « خطر مرگ، وارد نشوید!» را به نمایش می‌گذارد تا به هر کوشنده یا رقیبی که بخواهد به بازی سیاست وارد شود، خط قرمز‌ها را یاد
ابوالفضل محققی
هیچ کس واقع بینانه تر از شخص خامنه ای واطاق فکر پیش برنده سیاست در حکومت اسلامی به روند جاری در جامعه، به چگونگی گسستن مردم از حکومت، به میزان خشم ونفرت تلنبار شده در جامعه نسبت به حکومت اسلامی که مانند انبار باروتی آماده انفجار است آگاه نیست و نگاه نمی کند.
هشت ماه پس از جنگ غزه، با کشته شدن ۴۴ هزار فلسطینی و حدود ۹۰ هزار زخمی فلسطینی، و نابودی همه زیرساختهای غزه، و رسیدگی به پرونده نسل کشی اسرائیل در دادگاه لاهه، و قرار دادن اسرائیل در لیست سیاه سازمان ملل در کنار گروه هایی چون داعش و القاعده؛ همچنان شاهد سکوت خیل بزرگی از روشنفکران، دانشجویان، اساتید و دیگر نخبگان و مدافعان حقوق بشر ایران زمین هستیم.
ابوالفضل محققی
مه چیز در ظرف زمان مورد سنجش قرار می گیرد.زمان خود داوری عادل وبی بدیل است.
"انقلاب اسلامی است و نمایندگانش هم باید اسلامی باشند."
ماهیت واقعی مجلس شورای اسلامی از زبان ابوالفضل موسوی نخستین نماینده تبریز در نخستین روز های انقلاب ."مجلسی که امروز همه نمایندگانش اسلامی است."
علیرضا نوری‌زاده
عشق به خانه پدری مفهومی است که اهل ولایت فقیه با آن بیگانه‌اند. از همان روز نخست بالا رفتن پرچم تزویر و ریای آنها، کینه و نفرت پیروان سید روح‌الله به ایران و ایرانی آشکار شد.
ناصر مستشار

دیروز محمود احمدی نژاد به میان مردم رفت و مورد استقبال قرار گرفت!
در ایران فقط رژیم پیچیده نیست بلکه مردم شریف،آگاه و آزاده!؟! نیز کاملا پیچیده عمل می‌کنند که همه را هاج و واج می کنند!
در این گفتگو با آقای کرمی به انتخابات غیر منتظره ریاست جمهوری که قرار است در ۸ تیرماه برگزار شود، پرداختم . فشرده ای از گفتگو را در زیر ملاحظه می کنید.
سخنرانی مهم عبدالله مهتعدی در کنفرانس کومله و چشم انداز آینده. در کپنهاک ؛ اول ژوئن ۲۰۲۴
امیر طاهری
در میان ده‌ها «ایسم» که به همت حزب توده وارد واژگان سیاسی ایرانیان شد، فاشیسم جای ویژه‌ای دارد. این واژه در دوران اشغال ایران از سوی متفقین - بریتانیا، اتحاد شوروی و اندکی دیرتر ایالات متحده ـ به ابتکار خانم آن همپتون، آتاشه (وابسته) مطبوعاتی سفارت بریتانیا در تهران و هماهنگ‌کننده تبلیغات متفقین، ازجمله در نشریات حزب توده، روزنامه‌های هوادار بریتانیا و در سطحی محدودتر، میان دوستداران نوپای ایالات متحده رونق یافت.
علیرضا نوری‌زاده
مصطفی درمیان پسران «نایب امام زمان» از ده دوازده سالگی لباده و عبا پوشید و هنوز پشت لب کامل سبز نکرده بود که عمامه گذاشت. پنج روز در چهارمردان به درویشی می‌زیست و حقانی و مدرسه گلپایگانی می‌رفت. سه روز در تهران کنار خانواده بود و در محضر مرحوم آقا رضی شیرازی کسب فیض می‌کرد. زن هم که گرفت راهی قم شد و بعد به دستور پدرش، مقام عظمای ولایت، صاحب خانه‌ای شد که سندش در دست ستاد اجرای فرمان سید روح‌الله کشمیری بود.
ابوالفضل محققی
آنچه که هر فرد ،هر جریان سیاسی را شاداب ،سر زنده وبه روز نگاه می دارد . تلاش مستمری است که در جهت نقد خود وراه رفته خود انجام می دهد.نقد ی که خود را محور حقیقت نمی داند وبر واقعیت های اجتماعی نه از دریچه تنگ نظری های گروهی ،بل از منظرواقعیت های موجود اجتماعی وتحولاتی که روزانه در جریان است،بدون پیشداوری برخورد می کند .از خود سوال می نماید که جای من ونقش من در این تحولات چیست ؟چگونگی نقد وجواب دادن ما به این مسئله است که نقش وجایگاه ما را در تحولات اجتماعی معین میکند . به ما امکان می دهد که مقراص
ناصر مستشار
بقول بنگاه تبلیغاتی رژیم اسلامی،مردم تبریز،قم و تهران در تشیع جنازه رئیسی سنگ تمام گذاشتند،منتظر مردم مشهد باشیم که مثل تشیع قاسم سلیمانی در کرمان ۸۰ نفر کشته خواهند داد!
محمود شوشتری
هتنه در کتاب ''توسعه چیست؟'' مسائل را به فشردگی و موجز مطرح کرده است. بسط و تفصیل این مسائل نیاز به بررسی بسیار بیشتر دارد. این بررسی به عقیده‌ی من لازم است. درک و شناخت از شرایط جامعه بویژه برای ما مردمی که ریشه‌امان در کشورهای در حال توسعه است، به منظور دست یافتن به راهکارهای مناسب جهت توسعه پایدار و با ثبات اهمیت فراوان دارد. بنظر من برای دست‌یافتن و مجهز شدن به دانش و ابزارکار لازم در این راستا، خواندن و خوانش درست از این کتاب می‌تواند مفید و راهنما باشد.
حسین لاجوردی
در نخستین رویدادی غیر منتظره برای مردم که ارمغانش - به رغم فرهنگ شرقی ما که معمولا از مرگ حتا دشمن خود نیز خوشحالی خود را پنهان می کنیم - در واکنش بسیار سریع مردم، به رقص و شادی و پخش شیرینی بود.
ابوالفضل محققی
در تمامی این سال ها چندین چهره است که هرگز از مقابل چشمانم کنار نرفته اند . نه تنها من، بل از مقابل چشمان هزاران پدر ،مادر،اعضای خانواده هائی که رئیسی در مقام یک جلاد حکم بر کشتار عزیزان آنها داده بود.
ناصر مستشار
روزی هایی که محمد رضاشاه پهلوی قدمت تاریخی کوروش کبیر را جشن میگرفت تا به جهانیان بشناسد، مخالفینش به او ریشخند می زدند اما همانها پس از به قدرت رساندن حکومت اسلامی تازه به یاد کوروش افتاده اند و هم اکنون می خواهند اشتباهات خویش را با ستایش از کوروش بر طرف سازند.
در این برنامه با آقایان بهزاد کریمی و الهیار کنگرلو این چند پرسش را در میان گذاشتم که منظور از ایران گرایایی چیست و چه کسانی شرط هر نوع همکاری را پذیرش ان میدانند و مفهوم واقعی آن چیست و اصولا چه کسانی صلاحیت تشخیص آن را دارند که نیروهای دیگر را ملی گرا بدانند ؟ در ادامه اینکه راست افراطی و چپ افراطی مطرح در صحبت اخیر آقای رضا پهلوی به چه جریان هایی اطلاق می شود؟ بلاخره اینکه اشتراکات بر سر سکولار دمکراسی چگونه می تواند به ائتلاف های عملی بینجامد؟
مسیح علینژاد، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در سخنرانی خود در نشست سالانه دموکراسی کپنهاگ از موضع کشورهای غربی در برابر حکومت‌های خودکامه انتقاد کرد و از اعضای جامعه بین‌المللی خواست در برابر دیکتاتورها بایستند.
ابوالفضل محققی
بدون داشتن چنین عشق وغمخواری نسبت به ایران نمی توان از عشق به مردم ،عشق به آزادی ،ازغرور ملی ،از ایران وایرانیت سخن گفت. سخنی که معیارش عمل است. من تنها آن عشق به ایرانی را قبول دارم که از تمام فرصت ها وامکانات برای غلبه بر حکومت غیر ایرانی جمهوری اسلامی استفاده کند .
در این برنامه به مسایل ملیتها و اپوریسیون ایران بحث شده است
ابوالفضل محققی
درست زمانی که خانواده ها،عمدتا زنان درخانه ها را بستند و زندگی متفاوت با آنچه که درسطح حامعه رواج داشت وتبلیغ می شد را سازمان دادند.شعار "زن ،زندگی ،آزادی " شکل گرفت .
زمانی که تهیه یک ویدئو ی غیر قانونی وترس خورده بهر طریق مهم ترین مسئله خانواده ها گردید.بازار قاچاق ویدئو وفیلم مهم ترین ارقام واردات غیر قانونی البته بدست "برادارن قاچاقچی"را تشکیل داد.
تقی روزبه
هستی شناسی خیزش زن زندگی آزادی مبتنی بر نقش و عاملیت زنان به مثابه سوژه‌های مقاومت و مبارزه علیه چندین دهه اعمال آپارتاید مبتنی بر جنسیت ازیکسو و تقاطع انواع ستم هاو تبعیض‌ها و لاجرم درهم تنیدگی آن‌ها بایکدیگر از سوی دیگر است و این که چگونه این ستم ها تحت مناسبات سرمایه‌داری به‌مثابه مناسبات حاکم برجهان مفصل بندی می شوند و انکشاف پیدا می‌‌کنند. در یک کلام تقویت پیوندوجوه دیگر تبعیض‌ها و ستم ها (اعم از طبقاتی و ملی/اتنیکی، عقیدتی ودگرباوری با تبعیض زنان به معنی فعلیت یافتن ظرفیت‌‌های بالقوه‌است
ابوالفضل محققی
عزیزی می پرسد "وقتی می نویسی چگونه فکر می کنی وبا کدام معیار قضاوت می نمائی ؟
می گویم آئینه ای در برابر خود می نهم . به تصویر خود می نگرم واز خود سوال می کنم .آیا قبل از آن که بخواهی به نقد دیگری بپردازی ؟خود را به نقد کشیده ای؟ به راه طی شده خود نظر افکنده ومنصفانه بر آن قضاوت نموده ای؟معیارم در حال حاضر چگونگی بر خورد شجاعانه افراد است با خود ، با عمل کرد خود و با چگونگی بر خوردش با حکومت اسلامی ،بخصوص با شخص خامنه ای .
ناصر مستشار
از وقتی که مهدی نصیری تئوری خوش قافیه شعری
*از تاجزاده تا شاهزاده*
را مطرح کرده ، حساسیت ها و نفرت ها و حسادت آغاز شده است و مثل اینکه برق ۱۰۰۰وات بعضی ها را گرفته است! یعنی نام و شخصیت رضا پهلوی به عنصری تفرفه افکن و ناموفق تبدیل شده که بسیار از فعالین از همکاری با شاهزاده سر باز می زنند و هیچ علاقه ای به همکاری با وی را ندارند.
ابوالفضل محققی
هرکس ،هر جریان،هر نیروئی که امروز در مقابل ابعاد جنایت و شکنجه وحشتناک اعمال شده بر جسم وروح "نیکا "سکوت اختیار کند .خود شریک این جنایت است.
هرفرد ،هر جریان سیاسی ،اجتماعی و فرهنگی که امروز تمام قد بمیدان نیاید و صریح وآشکار عامل اصلی این جنایت فجیع را که شخصی جز خامنه ای نیست! را محکوم نکند!شریک این جنایت است .
ابوالفضل محققی
نام آن محله چلبی بود که امتدادش به "باغ میشه" می رسید. یکی از فقیر ترین محلات تبریز. سال های دهه پنجاه.بیشتر ساکنان محله فرش باف بودند .از کودک هفت ساله تا پیرمردی که قادر به کار وگره زدن بود.
خانه در انتهای یک کوچه بن بست قرار داشت .کاه گلی وتوسری خورده، با یک اطاق و پستوی نسبتا بزرگ و نیمه تاریک در یک طرف حیاط و یک اطاق کوچک در دیگر سوی خانه که من مستاجر آن بودم.
ابوالفضل محققی
شاید نتوانم بعد از گذشت چهل واندی سال فضای آن روز وحال هوای جوانان آن نسل را به خوبی ترسیم کنم! نسل پر شور،غرق در رویا ، آرمان خواهانی که تصاویر کامل آنها به تمامی دیده نمی شود. نسلی که نا تمام ماند. دارند میدان را با پلاکارد‌ها و پرچم‌های رنگی می پوشانند.
از بلند گو‌های بزرگ سرود‌های شورانگیزی پخش می شوند. در گوشه شمالی میدان ،سن نسبتا بزرگی بر پا کرده اند. شعبه تبلیغات سازمان، همراه سازمان جوانان، وظیفه بر گزاری این جشن را بر عهده دارند