Skip to main content

نهادینگی نفرت از ترک در فرهنگ

نهادینگی نفرت از ترک در فرهنگ
Anonymous

نهادینگی نفرت از ترک در فرهنگ سیاسی ایرانیان- بابک شاهد
سه شنبه شب فرودگاه آتاتورک استانبول شاهد حمله ی تروریستی عناصر وابسته به گروه تروریستی داعش بود. در نتیجه این حمله ی تروریستی چهل و یک نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۲۰۰ نفر زخمی بر جای ماند. وقوع این حمله تروریستی واکنش جهانیان را برانگیخت و شهروندان اکثر کشورها به ابراز همدردی با ترکیه پرداختند. مقامات بلند پایه ی کشورهای جهانی به واسطه ی پیامهای تسلیت گوناگون به ابراز تاسف از این حادثه پرداخته و شهروندان روسیه نیز که هم اکنون دولت متبوعشان رابطه ی خوبی با ترکیه ندارد به نشانه ی همدردی با ترکها شاخه های گل در مقابل ساختمان سفارت ترکیه در مسکو قرار دادند. در این میان واکنش مسئولین جمهوری اسلامی ایران، جریانهای سیاسی مختلف ایران و شهروندان فارس نشانگر نفرتی عمیق از ترکان بود که در چارچوب هیچگونه اصول اخلاقی نمی گنجد.

مطالعه ی واکنشهای کنشگران سیاسی فارس ایرانی نشانگر بحرانی اخلاقی در روان این افراد است که نه تنها از این حادثه ی تروریستی دل آزرده نشدند بلکه به ابراز شادمانی و بهره گیری سیاسی از این موضوع نیز پرداختند. در سطور ذیل به بررسی واکنشهای رسانه های مختلفی دولتی، غیردولتی و حتی مخالف جمهوری اسلامی ایران در خصوص حادثه ی تروریستی فرودگاه آتاتورک استانبول خواهیم پرداخت.
تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی ایران در بخشهای مختلف خبری خویش به بررسی انفجار تروریستی فرودگاه آتاتورک استانبول پرداخت. آنچه که در سخنان تحلیلگران تلویزیون دولتی ایران موج می زد ارائه ی اطلاعات دروغ در راستای سیاست های خارجی سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران بود. آقای صادق ملکی که به عنوان کارشناس مسائل ترکیه به اخبار نیمروزی شبکه ی یک جمهوری اسلامی ایران دعوت شده بود علت انفجار اخیر استانبول را سیاست های اشتباه ترکیه در سوریه و حمایت ترکیه از داعش بیان کرد. آقای ملکی در حالی ادعای حمایت ترکیه از داعش را بر زبان می راند که کشور ترکیه از قربانیان حملات تروریستی داعش بوده و به همراه ایالات متحده ی آمریکا نقش مستقیمی در مبارزه با داعش دارد. هدف جمهوری اسلامی ایران از نشان دادن نزدیکی داعش و ترکیه که هیچگونه مبنای حقیقی ندارد مشروعیت بخشی به اعمال سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران، تطمیع روحیه ی ضدترک موجود در مسئولین جمهوری اسلامی ایران و تولید بهانه های واهی در نفرت پراکنی بر علیه ترکیه می باشد. چراکه ترکیه به عنوان تنها کشور اسلامی می باشد که توانسته سیستمهای دموکراسی نوین را در سیستم سیاسی خود نهادینه کند و دارای جامعه ی مدنی قدرتمندی می باشد و علیرغم این موضوع اسلام موجود در آن هیچگونه منافاتی با اصول حقوق بشر ندارد. سیستم سیاسی موجود در ترکیه از یک سو احترام به اسلام را تبلیغ می کند و از سوی دیگر دارای سیستمی سکولار می باشد که مخالف حضور اسلامی سیاسی در اداره ی جوامع اسلامی می باشد. ادعای دروغین حمایت ترکیه از داعش که بارها از سوی نهادهای بین المللی و مسئولین کشورهای پیشرفته رد شده است در دیگر برنامه های تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران نیز مشاهده گردید. چنانکه برنامه ی روی خط خبر که ساعت ۱۸:۳۰ به وقت ایران از شبکه ی خبر جمهوری اسلامی ایران پخش گردید بار دیگر بر این ادعای دروغین تاکید کرد. آقای سیامک کاکائی به عنوان میهمان برنامه ادعا نمودند که ترکیه پس از این نیز به حمایت خود از داعش ادامه خواهد داد و نام برنامه نیز بازی اردوغان با عزت ترکیه برگزیده شد. این نام درحالی برای این برنامه برگزیده می شود که ایران در قیاس با ترکیه از عقب ماندگی شدید اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رنج می برد. ایران هم تراز کشورهای سوریه و عراق از پناهنده فرست ترین کشورهاست. مردم ایران از فقر اقتصادی رنج می برند و حاکمان ایران با چپاول ثروت ایران دارای اختلاف اقتصادی با قشر عادی هستند. زنان در ایران با حجاب اجباری دست و پنجه نرم می کنند و از ابتدائی ترین حقوق انسانی بی بهره اند. نهادهای غیردولتی نقشی در شکل دهی به سیاست ایران ندارند و زندانهای ایران مملو از مخالفین حکومت است. ایران دارای نرخ بالای اعتیاد در میان کشورهای جهان است و آسیب های اجتماعی فرهنگ موجود در ایران را به ورطه ی پرتگاه کشانده است. بیشتر ایرانیان برای فرار از جهنم ایران حاضر به تحمل هزینه های گوناگون گشته و به نام دانشجو یا خرید ملک راهی ترکیه می گردند. هدف بسیاری از این افراد داشتن تجربه ی زندگی مدرن به عنوان یک مسلمان می باشد. یعنی چیزی که در ایران محروم از آن هستند. با این وجود رسانه های دولتی ایران سعی در القای این دروغ به مردمان ایران دارند که گویی ایران بهشتی برای زندگی است و جوامع کشورهای دیگر از عقب ماندگی رنج می برند.
ادامه.........