Skip to main content

با درود خدمت شما؛

با درود خدمت شما؛
اقبال اقبالی

با درود خدمت شما؛
طبق گزارش بلومبرگ در سال 2015 میلادی، ونزوئلا بالاترین عدد شاخص فلاکت جهانی را به خود اختصاص داد و بدترین شرایط اقتصادی دنیا در این کشور مشاهده شده بود.
شاید بد نباشد به مقاله زیر نگاهی داشته باشید.

انقلاب ارزی در ونزوئلا
اخبار اقتصادی
به‌دنبال آشفتگی شدید اوضاع اقتصادی در دستور کار قرار گرفت
ونزوئلا كه از سوي نشريه اكونوميست لقب «بدترين مديريت اقتصادي جهان» را بر سينه دولتمردان خود آويخته است، در يك عقب‌نشيني آشكار از سياست‌هاي پوپوليستي و 12 سال پس از كنترل‌هاي شديد بر بازار ارز، تصميم گرفت نرخ بازار را به رسميت بشناسد و به بانك‌ها و صرافي‌ها اجازه دهد مبادلات ارزي را براساس «نرخ حاشيه‌اي ارز» به انجام برساند. بر مبناي دستورالعمل جديد هر فرد حقيقي مي‌تواند سالانه 10 هزار دلار از طريق اين سيستم خريداري كند؛ ولي حداكثر خريد روزانه از 300 دلار و ماهانه از 2000 دلار تجاوز نخواهد كرد. همچنين به شركت نفت دولتي ونزوئلا كه منبع اصلي درآمدهاي ارزي در اين كشور است، اجازه داده شده كه ارز خود را در بازار آزاد بفروشد. نرخ رسمي هر دلار در ونزوئلا 3/ 6 بوليوار است كه مبادلات آن در بازار آزاد، تا 20 برابر اين نرخ به انجام مي‌رسد. در فهرست سالانه‌اي كه توسط موسسه تحقيقاتي كاتو از شاخص فلاكت در جهان منتشر شده، ونزوئلا براي دومين سال پياپي به عنوان مفلوك‌ترين كشور جهان معرفی شده است. به‌نظر مي‌رسد اكنون هم دولت و هم مردم ونزوئلا به تبعات گسترده سياست‌هاي پوپوليستي آغاز شده از زمان هوگو چاوز پي برده‌اند و سعي در اصلاح تدريجي امور دارند؛ سياست‌هايي كه براي موفقيت آن، سال‌ها زمان لازم است.
با آزادسازی نرخ ارز روی می‌دهد
شادی آذری: روز پنج‌شنبه دولت ونزوئلا از جزئیات طرحی پرده برداشت که به موجب آن نرخ ارز در این اقتصاد گرفتار در رکود، تا حدودی آزاد می‌شود. براساس این طرح، به بانک‌ها و صرافی‌ها اجازه داده می‌شود که دلار بفروشند و هر فرد می‌تواند سالانه تا 10 هزار دلار خریداری کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این قانون پس از آن به‌طور رسمی اعلام شد که رادولفو مارکو تورس، وزیر دارایی این کشور، روز پنج‌شنبه در سخنانی گفت که دولت ونزوئلا، قصد دارد کنترل شدید بر ارز را که برای نخستین‌بار توسط رهبر سوسیالیست این کشور هوگو چاوز در سال 2003 وضع شد، از میان بردارد. این قانون جدید که موجب بروز انقلابی در نظام سه‌نرخی ارز در ونزوئلا می‌شود، طی یک اعلامیه رسمی توسط دولت منتشر شده است.
براساس این قانون جدید، مردم ونزوئلا می‌توانند روزانه 300 دلار، ماهانه تا 2000 دلار و سالانه تا 10 هزار دلار از بانک‌ها و صرافی‌ها با نرخی که توسط بازار آزاد تعیین می‌شود، خریداری کنند. قرار است نظام جدید نرخ ارز ونزوئلا موسوم به «نظام ارز حاشیه‌ای» یا «سیمادی» فورا به اجرا گذاشته شود، هرچند هنوز معلوم نیست که در عمل مبادلات واقعی تحت این قانون چند وقت دیگر آغاز شود.

این خبر در شرایطی اعلام شده است که از زمان آغاز کنترل‌های شدید نرخ ارز در ونزوئلا در سال 2003، صرافی‌ها در این کشور ناپدید شدند.

نرخ رسمی هر دلار در ونزوئلا 3/6 بولیوار است اما در حال حاضر هر دلار در بازار سیاه این کشور 30 برابر گران‌تر مبادله می‌شود.
این تفاوت قیمت موجب بروز مشکلات جدی بر سر راه واردات کالاهای موردنیاز این کشور و کمبود شدید کالاها و تورم 64 درصدی در ونزوئلا شده است.
برآوردها نشان می‌دهد کشور ونزوئلا دارای بزرگ‌ترین ذخایر نفت جهان است اما به شدت به واردات کالاهای اساسی از جمله غذا و دارو وابسته است. روز سه‌شنبه نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری این کشور اعلام کرد 5 تا 10 درصد عرضه دلار توسط دولت این کشور در اختیار طرح «سیمادی» قرار خواهد گرفت. بخش اعظم دلارهای دولت ونزوئلا، یعنی تا 70 درصد آن، همچنان با نرخ دولتی 3/6 بولیوار به واردکنندگان کالاهای اساسی همچون غذا و دارو عرضه خواهد شد. و ...
http://www.mobinsarmayeh.com/News/Details/3/2424
http://fa.tradingeconomics.com/country-list/unemployment-rate