Skip to main content

»در این سوی ارس نیز این فجایع

»در این سوی ارس نیز این فجایع
Anonymous

»در این سوی ارس نیز این فجایع هولناك به شكل دیگری به منصه ظهور رسید. آسوری های عثمانی كه «جلو» (جیلو) نامیده می شدند، چون در جنگ جهانی اول به طرفداری روسیه به مقابل با دولت عثمانی برخاستند و شكست خوردند به سوی ایران متواری گردیده و در شهرها و روستاهای غرب آذربایجان از جمله اورمیه و سلماس اقامت گزیدند. مردم شریف این خطه نیز این مهمانان ناخوانده را با مهربانی پذیرفتند. ولی پس از چندی انگلیسی ها این پناهندگان را همراه با ارامنه فراری از قفقاز و آسوری ها و ارمنی های بومی مسلح كرده و خواستند در غرب اذربایجان، یك حكومت مسیحی تشكیل دهند. تشكیل یك همچو حكومتی هم به قیمت نسل كشی مسلمانان این دیار به فرجام می رسید. بنیامین مارشیمون رهبر معنوی - نظامی ارامنه در سال 1918 می باشد كه مهمترین نقش را در قتل عام مردم اورمیه در سالهای 1918 داشته است.

این فرد به عنوان رهبر معنوی ارامنه ی اطراف وان در سال 1914 میلادی جهت تشكیل ارمنستان بزرگ بر علیه دولت عثمانی علم عصیان افراشت .اما پس از شكست از لشگر عثمانی به همراه طوایف "جیلو" كه رهبری آنها را بر عهده داشت راهی اورمیه شد و پس از قتل و غارت های بسیار به دست اسماعیل سیمیتقوی كرد در كهنه شهر سلماس كشته شد.خبر كشته شدن بنیامین مارشیمون بود كه سبب شد اردوی مسلح مسیحیان، در شهرهای اورمیه، سلماس و كهنه شهر بیش از130 هزار نفر از مسلمانان این منطقه را به طرز فجیعی كشتند و می رفت كه هدف شوم این جنایتكاران تحقق یابد، ولی با آمدن ارتش عثمانی این نقشه شوم نیز ناكام ماند.«
»كشت و كشتار مسلمانان به دست مسیحیان، دوبار در شهر اورمیه در اسفند ماه 1296 شمسی (فوریه و مارس 1918) رخ داد و این فاجعه در اردیبهشت ماه سال 1927 شمسی در شهر سلماس تكرار گردید.«
با انكه مردم دو شهر اورمیه و سلماس در این وقایع سستی از خود به خرج دادند و آن نیز بیشتر تقصیر حاكمان و اعیان آن دو شهر بود كه به وقت لزوم راه چاره ای نیندیشیدند و كاهلی نشان دادند و نتیجه آن را نیز بدیدند، چنانكه خان و مان شان یكسره خاكستر شد و دودمانشان بر باد رفت و هنوز كه هنوز است آثار آن فجایع را به اشكال مختلف باز در آنجا می بینیم. ولی در این میان مردم خوی به پاس روحیه پایداری شان و نیز داشتن سردمدارانی فكور و نترس، هم خود را از دام شوم بیگانگان رهاندند و هم منطقه را از بلایی كه می خواست بدان دچار شود نجات دادند.
برای آگاهی بیشتر میتوانید به کتاب " قتل عام مسلمانان در دو سوی ارس – دکتر صمد سرداری نیا، نشر اختر، تبریز مراجعه کنید.
ارمنیها از اینگونه جعلیات زیاد دارند و با کمک لابی های قدرتمندشان در کشورهای غربی و تبلیغات رسانه ای قضیه را برعکس نشان میدهند و مظلوم نمایی میکنند.همین که یک دروغ تاریخی صدساله را با مدارک مشکوک در بوق و کرنا کرده اند ولی جهان به اشغال 20 درصد خاک ازربایجان و کشته شدن هزاران انسان بیگناه و آوارگی بیش از یک میلیون آزربایجانی توسط ارمنستان آنهم بیست سال قبل درست در مقابل چشم جهانیان بیتفاوت است بهترین دلیل بر حمایت متعصبانه دشمنان ملت تورک از ارمنستان میباشد