Skip to main content

ویلیام داگلاس قاضی عالی مقام

ویلیام داگلاس قاضی عالی مقام
Anonymous

ویلیام داگلاس قاضی عالی مقام امریکائی در کتاب "سرزمین عجیب با مردمانی مهربان "اصلاحات انجام یافته توسط فرقه دموکرات آزربایجان!راچنین شرح می دهد:

1_تقسیم اراضی و املاک مالکین فراری و تصویب قانونی جهت تقسیم محصول زمین به نفع دهقانان.
2_از بین بردن رشوه,پیشه وری رشوه دادن به مامورین دولت راخیانت به حقوق عمومی اعلام کرد و به مرتکبین,مجازات سختی قائل شد.این قانون اثر برق اسائی داشت.بازرگانان به من گفتندکه اگر شبهامغازه هایشان باز می ماند,اموالشان تامین داشت و چیزی به سرقت نمی رفت...
3_کلینیک های بهداشتی سیاری تاسیس شده بودکه از تبریز به دهات اطراف می رفت.
4_قیمت اجناس مورد نیاز عمومی بطور جدی کنترل می شدو احتکارکنندگان سخت مجازات می شدند تا جائی که قیمت کالاهای مورد مصرف عموم 40% پائین آمده بود.

_قانون حداقل بیکاری و حداکثر ساعات کار تصویب وبین کارفرمایان و کارگران قراردادهای دسته جمعی بسته شد.(برای اولین بار در ایران)
6_برنامه کار عمومی اجراو قسمت اعظم خیابانها وکوچه ها آسفالت و سنگ فرش شد.
7_برنامه تعلیمات عمومی اجرا و در دهات مدارس باز شد و دانشگاه تبریز با دو دانشکده طب و ادبیات تاسیس گردید.


روز دوم:1325/9/21
ویلیام داگلاس قاضی امریکائی که خود به آذربایجان رفته بودرفتار ارتش شاهنشاهی را با مردم آذربایجان بدینسان بیان می کند:
"...وقتی ارتش ایران به آذربایجان باز گشت,وحشت برپا نمود.سربازان قتل وغارت وتاراج براه انداختند.آنها هر انچه به دستشان می رسید و هر چه میخواستند تصاحب می کردند.رفتار سربازان اشغالگر روس بسیار برازنده تر ازاعمال وحشیانه سربازان نجات بخش!ارتش شاهنشاهی بود.بطوری که خاطره فوق العاده زشت و شومی از خود بر جا گذاشت.
در آذربایجان اموال و احشام دهقانان به غارت رفت و زنان و دختران مورد تجاوز قرار گرفتند.گر چه رسالت ارتش ایران,آزادی آذربایجان!بود,ولی آنها مردم را غارت کرده پشت سر خود مرگ و نابودی بر جای گذاشتند.
به دنبال ارتش مالکین فراری باز گشتند.آنها به دریافت بهره مالکانه همان سال اکتفا نکردند,بلکه بهره مالکانه سال قبل را نیز از دهقانان پس گرفتند وآنچنان روستائیان را غارت کردند که آنها ذخیره غذائی خود را هم از دست داده گرفتار گرسنگی شدند..."