Skip to main content

سالام الیکیم

سالام الیکیم
Anonymous

سالام الیکیم
اعترافات مقامات دولت ایران به زوال اقتصادی کشور در اثر افت بهای نفت
Şənbə, 01.01.2016 04:24
گوناز تی وی: معاون پارلمانی حسن روحانی کاهش شدید قیمت نفت و بدهی‌های هنگفت دولت را از جمله مشکلاتی خواند که به گفته‌ی او در 37 سال گذشته بی‌نظیر است. معاون اول حسن روحانی وعده داده که ایران به زودی از سختی‌ها عبور می‌کند.

به گزارش گونازتی وی، به نقل از دویچه وله مجید انصاری می‌گوید دولت یازدهم با حجم عظیم هزینه‌های جاری روبروست و این هزینه‌ها در سال به 160 هزاز میلیارد تومان می‌رسد.

خبرگزاری ایسنا پنج‌شنبه تاریخ 10 دی ماه 1394 شمسی از قول معاون پارلمانی رئیس جمهور نوشت: «علاوه بر این، مطالبات سنگین چند صد هزار میلیاردی بر دوش دولت است که وزیر اقتصاد میزان آن را حدود 500 هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.»


انصاری سقوط شدید بهای نفت خام در بازارهای جهانی و کاهش صادرات آن را از دیگر مشکلات اقتصادی دولت حسن
روحانی عنوان کرد.

ناتوانی در پرداخت بدهی‌ها

بانک مرکزی به تازگی با انتشار آمار مربوط به متغیرهای پولی و اعتباری سه ماهه نخست امسال اعلام کرد، میزان بدهی‌های دولت به این بانک تا پایان خرداد ماه به حدود 25 هزار میلیارد تومان رسید.

مطابق این گزارش دولت تا پایان فصل بهار حدود 100 هزار میلیارد تومان نیز به دیگر بانک‌های کشور بدهکار بوده و این ارقام شامل دیگر بدهی‌های دولت، از جمله به پیمانکاران بخش خصوصی نمی‌شود.

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دهم شهریور امسال مجموع بدهی‌های دولت را 300 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و چنان‌که انصاری از قول وزیر صنعت می‌گوید این رقم به 500 هزار میلیارد تومان می‌رسد.

بهای هر بشکه نفت خام اکنون به کمتر از 32 دلار رسیده و این امر بودجه را با کسری هنگفتی روبرو می‌کند که به معنای افزایش بدهی‌های دولت خواهد بود.

کسری بی‌سابقه بودجه

محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت اول دی‌ماه از تاثیر شدید سقوط قیمت نفت بر کاهش درآمدهای دولت خبر داد و گفت: «پیش‌بینی ما این است که 202 هزار میلیارد تومان تحقق منابع در بودجه 1394 داشته باشیم.»

در سال جاری منابع عمومی بودجه 235 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده که با توجه به برآوردهای سخنگوی دولت دست‌کم 32 هزار میلیارد تومان کسری خواهد داشت.

محمد علی نجفی، مشاور رئیس جمهور و دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت شهریور ماه امسال که بهای نفت در محدوده بشکه‌ای 40 دلار قرار داشت پیش‌بینی کرده بود که درآمدهای دولت تا پایان سال 180 هزار میلیارد تومان بیشتر نباشد.

با این حساب کسری بودجه می‌تواند به 55 هزار میلیارد تومان برسد. نجفی احتمال می‌دهد که میزان کسری بودجه سال 1394 در تاریخ جمهوری اسلامی بی‌سابقه باشد.

انصاری می‌گوید تبدیل رشد منفی نزدیک به هفت درصد به مثبت یک درصد در دولت یازدهم "گامی بلند اما ناکافی" محسوب می‌شود.

خوش‌بینی به گذر از سختی‌ها

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور طی روزهای گذشته گفته است که اقتصاد ایران "به دلیل مدیریت نامطلوب در سال‌های گذشته آسیب جدی دیده" است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، جهانگیری ادعا کرد که اقتصاد ایران برخلاف برخی کشورهای صادرکننده نفت که با کسری شدید بودجه رو برو شده‌اند "دچار تلاطم" نشده است.

ظاهرا منظور عربستان سعودی است که به تنهایی بیش از یک سوم ظریف تمام کشورهای عضو اوپک و حدود 8 برابر ایران نفت صادر می‌کند و به همین نسبت با کاهش شدیدتر درآمدهای نفتی روبروست.

عربستان بودجه سال آینده این کشور را بر مبنای نفت بشکه‌ای 29 دلار تنظیم کرده است. در بودجه سال 1395 بهای پیشنهادی دولت روحانی برای هر بشکه نفت 35 دلار اعلام شده است.

جهانگیری با خوش‌بینی نسبت به برداشته تحریم‌ها و بهبود اوضاع اقتصادی گفته است: «با همه‌ی این شرایط اطمینان داریم که به زودی از سختی ها عبور خواهیم کرد و سال 1395 حتماً سال رونق و شکوفایی اقتصادی خواهد بود.»

بسیاری از کارشناسان احتمال می‌دهند با ادامه روند کنونی بهای نفت به بشکه‌ای حدود 30 دلار سقوط کند. در این صورت گمان می‌رود، ایران به دلیل وابستگی شدید به درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت با مشکلات جدی و کسری شدید بودجه روبرو شده و با بحران های جدی در داخل نظیر تامین هزینه های نهاد ها و ارگان های دولتی مواجه شود. این مسئله به نوبه خود باعث گسترش فقر، بیکاری و فساد در کشور خواهد شد.

در حال حاضر هم حاکمیت ایران با چالش های جدی نظیر فساد مقامات دولتی، بیکاری فزاینده، ورشکستگی واحدهای تولیدی، تورم و گرانی مواجه است که حاکمیت را در آستانه سقوط اقتصادی قرار داده است.

گوناز تی وی

E.H