رفتن به محتوای اصلی

اظهارات اوباما و مقامات آمریکایی در باره توافق وین!

اظهارات اوباما و مقامات آمریکایی در باره توافق وین!
اوباما: توافق با ایران بر اساس راستی‌آزمایی است نه اعتماد!

وی افزود، نمایندگان کنگره می‌توانند این توافق را تحت بررسی قرار دهند، اما باید به این نکته توجه داشت که بدون این توافق، چه کار دیگری را می‌توان انجام داد.

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه تاکید کرد نداشتن توافق به مفهم عدم نظارت بر برنامه هسته ایران است و … در نتیجه به راه افتادن یک رقابت تسلیحاتی در منطقه ای شکننده مانند خاور میانه.رادیو آمریکا

———————–

رادیو آمریکاجان کری: توافق جامع راهی مطمئن برای حل پرونده هسته‌ای ایران است!

جان کری وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا دستیابی به توافق هسته‌ای را گامی حیاتی در راه عدم گسترش تسلیحات هسته‌ای دانست که صلح به ارمغان می‌آورد.

وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۲۳ تیر، ۱۲ ژوئیه ، در سخنرانی خود پس از اعلام دستیابی به توافق هسته‌‌ای گفت که توافق به دست آمده با ایران تضمین می‌کند که دوره گریز هسته‌ای ایران به یک سال افزایش یابد و این، به مدت ۱۰ سال ادامه خواهد داشت.

آقای کری گفت: «ایران قبول کرده همه سانتریفیوژهای پیشرفته خود را برچیند و فقط از سانتریفیوژهای نسل اول برای غنی‌سازی در سطح سه و نیم درصد، در ۱۵ سال آینده استفاده کند؛ آن هم تحت نظارت آژانس.»

به گفته وزیر خارجه آمریکا، برای اطمینان از این که ایران بطور مخفیانه به سمت ساخت سلاح هسته‌ای نخواهد رفت، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه خواهند داشت به طور مرتب به مراکز هسته‌ای ایران دسترسی داشته باشند.

آقای کری توضیح داد که دسترسی بازرسان آژانس نه تنها به تاسیسات هسته‌ای ایران خواهد بود، بلکه به همه زنجیره مربوط به برنامه هسته‌ای آن کشور خواهد بود.

آنگونه که وزیر خارجه ایالات متحده توضیح داد، بدون این توافق و زمانی که مذاکرات آغاز شد، زمان گریز هسته‌ای ایران ۲ تا ۳ ماه بود؛ ولی با این توافق، این زمان به یک سال افزایش خواهد یافت.

او اضافه کرد: «توافق جامع امروز، راه حل «فراگیرتر و مطمئن تری» را برای با حل و فصل پرونده هسته ای ایران ارائه می‌کند.»

آقای کری توافق هسته ای با ایران را نه بر اعتماد متقابل بلکه بر راستی آزمایی استوار شده است و مکانیزم های مشخصی یرای این راستی آزمایی در نظر گرفته شده است.

جان کری در عین حال گفت که ایالات متحده به تلاش‌های خود در ارتباط با اقدامات ایران در منطقه ادامه خواهد داد. او همچنین از ایران خواست که شهروندان آمریکایی زندانی در ایران را آزادی کند. او گفت: «با تاکید از ایران می‌خواهیم که آنها را به خانه باز گرداند.»

مذاکرات ایران و ۵+۱ سرانجام پس از ۲۲ ماه گفت و گوهای فشرده پس از روی کار آمدن حسن روحانی، روز سه شنبه ۲۳ تیر به پایان رسید. بر اساس توافق جامع و نهایی ایران و قدرت‌های جهانی، در مقابل محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور لغو خواهد شد.

قرار است این توافق برای تایید به پایتخت‌های ایران و ایالات متحده رفته و پس از تایید در کنگره آمریکا و مجلس ایران، به اجرا گذاشته شود.

—————————–

رادیو آمریکا،آلن ایر: توافق اتمی هم به نفع آمریکا، هم ایران و هم کل جهان است

سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه در گفتگو با نیلوفر پورابراهیم خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا در وین، توافق جامع حاصل شده بین ایران و شش قدرت جهانی را «مرضی الاطرفین» خواند و گفت این توافق هم برای آمریکا خوب است، هم برای ایران، هم برای منطقه و هم برای کل دنیا.

آلن ایر ضمن ابراز رضایت که در نهایت طرفین توانستند به توافق خوبی که به دنبال آن بودند دست یابند، گفت متن و ضمائم توافق منتشر شده و برای عموم قابل بررسی و خواندن است؛ هر کسی می‌تواند آن را مطالعه کرده و ارزیابی خود را از نتیجه این مذارکات سخت و پیچیده داشته باشد.

با این حال به گفته آقای ایر، یکی از ویژگی‌های توافق «مرضی الطرفین» بودن آن است، یعنی هدف ما که مسدود کردن راه‌های ایران به سوی سلاح هسته‌ای بود تامین شده، و برای ایران هم، برداشته شدن تحریم‌های هسته‌ای در این توافق لحاظ شده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به پرسش صدای آمریکا در باره احتمال تداخل بررسی توافق در کنگره آمریکا و صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در این زمینه، گفت اینها هر کدام پروسه‌های جداگانه خود را دارند.

به گفته آلن ایر شورای امنیت قطعنامه‌های گذشته را لغو و یک قطعنامه جدید – با بعضی محدودیت‌ها بر برنامه هسته ایران که در این توافق قید شده است – صادر خواهد کرد. خارج از آن، کنگره نیز می‌تواند به بررسی توافق بپردازد.

با این سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه ایالات کتحده تاکید کرد «همانطور که پرزیدنت اوباما گفت، هر لایحه‌ای از سوی کنگره، ‌که این توافق را تضعیف یا خراب کند، را وتو خواهد کرد.»

ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، صبح روز سه‌شنبه اعلام کردند که به توافقی جامع برای حل و فصل پرونده سیزده ساله هسته‌ای ایران رسیده‌اند.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید