رفتن به محتوای اصلی

جورج سوروس ، میلیاردر مرموز آمریکایی، برای نجات جمهوری اسلامی وارد میدان شد
04.02.2023 - 19:30

نماینده ایران در مذاکرات هسته‌ای: ما در گفت‌وگوها کوتاهی نکردیم

 

 

علی باقری کنی معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده اتمی ایران گفت که تهران در مذاکرات «کوتاهی» نکرده و آماده ادامه مذاکرات احیای توافق اتمی برجام است.

آقای باقری کنی به پرس تی‌وی، شبکه انگلیسی زبان حکومت ایران گفت: «موضوع مذاکرات رفع تحریم‌ها که در دولت کنونی کشورمان از ابتدا ادامه پیدا کرد و تا به امروز ادامه دارد، در چارچوب خطوط قرمز کشورمان و با هدف استیفای منافع و حقوق ملت ایران ادامه دارد و ایران همواره در قالب آن جدیت داشته است».

مذاکرات احیای برجام که فروردین ۱۴۰۰ آغاز شده بود از تابستان سال جاری متوقف شده است. آمریکا و دولت های اروپایی می گویند ایران توافقی را که در آستانه نهایی شدن بود با طرح درخواست های فراتر از برجام به توقف کشانده است.

پس از شروع اعتراضات به حکومت که از اواخر شهریور ماه آغاز شد، آمریکا اعلام کرد که مذاکرات اتمی از اولویت دولت این کشور خارج شده است.

مقام های جمهوری اسلامی ایران پیوسته می‌گویند که میز مذاکره را ترک نکرده‌اند.

در هفته‌های اخیر گزارش‌هایی درباره وجود اختلافی نظری جدی میان آقای باقری‌کنی و سعید جلیلی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در شورای عالی امنیت ملی منتشر شده است. بر اساس این گزارش‌ها، آقای جلیلی به عنوان یکی از مخالفان برجام با پیشرفت مذاکرات موافق نیست، اما به رغم اینکه علی باقری‌کنی از نزدیکان او محسوب می‌شود، نظرش درباره برجام تغییر کرده و به دنبال به نتیجه رسیدن مذاکرات است.

در تازه ترین اظهار نظر رسمی، معاون وزارت خارجه ایران گفت که تهران «همچنان در این مذاکرات جدیت دارد»، اما از قول آیت الله علی خامنه‌ای افزود که «سرنوشت کشور نباید به مساله مذاکرات گره بخورد».

درآمدهای نفتی ایران با تحریم های آمریکا به شکل محسوسی کاهش یافته است

درآمدهای نفتی ایران با تحریم های آمریکا به شکل محسوسی کاهش یافته است

توافق برجام هفت سال پیش بین ایران و قدرت‌های جهانی به دست آمد. در سال ۱۳۹۷ دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا از این توافق خارج شد و همه تحریم های رفع شده را دوباره اعمال کرد.

علی خامنه‌ای با پیشنهاد دونالد ترامپ برای مذاکره مستقیم درباره رفع تحریم ها مخالفت کرد اما پس از روی کار آمدن جو بایدن به دولت ایران اجازه داده به طور غیرمستقیم با آمریکا برای احیای برجام گفت و گو کند.

نماینده آمریکا در این مذاکرات گفته بود که گفت و گوی غیرمستقیم موجب تلف شدن وقت می‌شود و تبادل پیام را مشکل می‌کند.

اخیرا حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران نیز تاکید کرد که طرف آمریکایی همچنان به دنبال مذاکرات مستقیم است.

رهبر جمهوری اسلامی ایران شرط گذاشته است که مذاکرات باید به رفع تمامی تحریم‌های اتمی آمریکا و تحریم‌هایی که در دوره ریاست جمهوری ترامپ گذاشته شود، منجر شود.

آمریکا می‌گوید فقط حاضر به رفع تحریم‌های اتمی است و برای برداشتن تحریم‌هایی که به برجام بی ارتباط است، باید بر سر موضوعات مرتبط به آن از جمله فعالیت های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه خاورمیانه مذاکره شود.

آیت الله خامنه‌ای گفته است که هیچ‌گاه با چنین مذاکراتی موافقت نخواهد کرد.

از زمان خروج آمریکا از برجام درآمدهای نفتی ایران به شدت کاهش یافته است. دولت حسن روحانی گفته بود این درآمدها از ۱۰۰ میلیارد دلار قبل از تحریم به ۸ میلیارد دلار پس از تحریم سقوط کرده است.

.

منبع تصویر،.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

ایران گلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.