رفتن به محتوای اصلی

مجموعه گزارشات درگیری مخالفان و موافقان محمد مرسی ؛ 26 نفر کشته

مجموعه گزارشات درگیری مخالفان و موافقان محمد مرسی ؛ 26 نفر کشته

جمعه خونین مصر پس از مرسی

 

بنابر نوشته سایت رادیو فردا :پس از آنکه ارتش مصر، محمد مرسی را از مقام ریاست جمهوری برکنار و قانون اساسی را معلق کرد، جمعه چهاردهم تیرماه هواداران مرسی از یک سو و مخالفان او از سوی دیگر به خیابان‌ها آمدند و درگیری‌ها در این کشور چندین کشته برجای گذاشت.

هواداران مرسی پیشتر اعلام کرده بودند که در روز جمعه دست به راهپیمایی خواهند زد، سران جنبش اعتراضی «تمرد» مصر نیز از مخالفان مرسی خواسته بودند در خیابان‌ها بمانند. ارتش مصر نیز گفته بود اجازه برگزاری اعتراضات «مسالمت‌آمیز» را از کسی نمی‌گیرد.

اما اعتراضات مصر، مانند روزهای گذشته، چندان با مسالمت پی‌گیری نشد و گزارش‌هایی از درگیری‌های هواداران مرسی و ارتش و نیز مخالفان منتشر شده است که بین ۲۶ تا ۳۰ کشته برجای گذاشته است.

بخشی از این درگیری‌های خونین در اطراف میدان تحریر رخ داده‌اند و در آن دو گروه مخالف و هوادار مرسی -بنا بر گزارش‌ها- با آنچه در دست داشتند از چوب و چماق تا بطری به زد و خورد با هم پرداخته‌اند.

در شهر اسکندریه نیز درگیری‌ها تلفات جانی برجا گذاشته است. در این شهر نیز دو گروه از کوکتل مولوتف، سنگ و شبیه این‌ها برای حمله به یکدیگر استفاده کرده‌اند. دست‌کم ۱۲ نفر در این شهر جان خود را از دست داده‌اند.

در مجموع گزارش‌ها از درگیری‌ها در حداقل هشت استان مصر می‌گویند.

در قاهره هواداران مرسی پس از نماز جمعه به سوی پایگاه مرکزی گارد ریاست جمهوری که رئیس‌جمهوری برکنار شده در آن نگه‌داری می‌شود حرکت کردند. این آغاز درگیری شدیدی بین ارتش و معترضان شد.

شلیک به هواداران مرسی جان دست کم سه نفر را گرفت.

در این میان چهره‌های سرشناس اخوان‌المسلمین، از جمله رهبر این گروه، در جمع هوادران مرسی سخنرانی کرده و بر ارتش و دولت موقت تاختند. آنها گفته‌اند تا زمان بازگشت مرسی به قدرت دست از اعتراض بر نمی‌دارند. البته مخالفان مرسی نیز از روز جمعه برنامه‌هایی را برای حضور خیابانی، طی هفته پیش رو اعلام کرده‌اند.

پس از سخنرانی‌ها و درگیری‌های اولیه، هواداران مرسی خواستند خود را به میدان تحریر، که محل اصلی تجمع مخالفان مرسی‌ست برسانند.

درگیری‌های شدید و خونین میان آنها، عمدتا در ورودی‌های میدان تحریر‌ رخ داده است. طی ساعت‌های متمادی ورودی‌های میدان تحریر و محله‌های اطراف صحنه نبرد این دو گروه بوده است.

در برخی موارد نیز هواداران مرسی با نیروهای امنیتی درگیر شده‌اند. علاوه بر قربانیان غیرنظامی، گزارش‌ها از زخمی شدن سربازان مصری نیز حکایت دارد.

بنا بر گزارش‌ها گفت‌وگوهایی با محمد مرسی انجام شده تا او هوادران خود را از خشونت نهی کند. هرچند خشونت‌هایی که گزارش شده‌اند تنها از سوی هواداران او صورت نگرفته است.

شیخ الازهر نیز روز گذشته در سخنانی گفت «دین و ملی‌گرایی از خون‌ریزی به دور است. دنیا ارزش یک قطره خون ریخته شده یک مظلوم را ندارد».

پس از این درگیری‌های خونین، شب گذشته اوضاع قاهره آرام گزارش شده‌ است.

کشورها و ساز و کارهای بین‌المللی به خشونت‌ها و تشنج‌های روز جمعه واکنش نشان داده‌اند.

ایالات متحده از طرف‌ها خواسته است از خشونت دوری و آن را محکوم کنند.

اتحادیه آفریقا نیز عضویت مصر را به دلیل اقدام ارتش در سرنگونی محمد مرسی معلق کرده است.

ناوی پیلای، رئیس امور حقوق بشری سازمان ملل متحد نیز از دستگیری‌های گسترده اعضای اخوان‌المسلمین ابراز نگرانی کرده است.

طی روزهای گذشته نیز مقام‌های کشورهای غربی و سازمان‌های بین‌المللی علاوه بر نشان دادن نگرانی خود از ورود ارتش به کارزار سیاسی، خواسته بودند تا هر چه زودتر قدرت در انتخاباتی همگانی به غیرنظامیان باز گردانده شود.
 
Image removed.

درگیری زمانی شروع شد که گروهی از هواداران اخوان المسلمین سعی کرد از روی پل ششم اکتبر عبور کند.

بی بی سی خبر می دهد که در پی درگیری شدید میان هواداران و مخالفان محمد مرسی، رئیس جمهوری برکنار شده مصر، حداقل ۱۲ نفر در اسکندریه و ۳ نفر در قاهره جان خود را از دست داده اند.

گزارش ها بیانگر زد و خورد دو طرف با چماق، چوب و بطری است.

دو طرف در اطراف پل ششم اکتبر، در نزدیکی میدان تحریر با هم درگیر شده بودند.

گزارش ها بیانگر بازگشت آرامش به قاهره است.

در مجموع ۲۶ نفر در درگیری های سیاسی روز جمعه در شهرهای مختلف مصر کشته شدند.

ایالات متحده از رهبران گروه ها و احزاب مختلف در مصر خواسته است ضمن محکوم کردن خشونت، مانع از بروز درگیری های جدید میان هوادارانشان شوند.

جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای خواهان حل و فصل مسالمت آمیز اختلاف ها در مصر و خودداری از کاربرد خشونت شد.

در پی برکناری آقای مرسی از قدرت، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا خواهان واگذاری سریع قدرت به غیرنظامیان شده بود.

از سوی دیگر، جان مک کین، سناتور جمهوریخواه خواهان قطع کمک های مالی آمریکا به ارتش مصر شده است.

به گفته آقای مک کین آمریکا نباید با حمایت از برکناری یک دولت منتخب اشتباه های گذشته خود را تکرار کند.

به گفته او کمک های آمریکا به ارتش مصر باید به حالت تعلیق در بیاید و زمینه برگزاری انتخابات آزاد در این کشور باید فراهم شود.

درگیری های روز جمعه پس از آن شروع شد که سربازان مصری به سوی گروهی از هواداران آقای مرسی که در خارج مقر گارد ریاست جمهوری، محل بازداشت محمد مرسی، تجمع کرده بودند، آتش گشودند.

حداقل سه نفر در این تیراندازی کشته شدند و ده ها نفر دیگر، از جمله جرمی بوئن، سردبیر امور خاورمیانه بی بی سی مجروح شدند.

هواداران اخوان المسلمین پس از نماز جمعه به سوی این مقر حرکت کرده بودند.

ده ها هزار نفر از طرفداران اخوان المسلمین نیز در اطراف مسجد رابعه العدویه در قاهره تجمع کرده بودند.

تجمع های مشابهی در دیگر شهرهای مصر انجام شد.

محمد بدیع، رهبر اخوان المسلمین در سخنانی خطاب به تجمع کنندگان در قاهره گفت: "به تجمع در میدان ها ادامه می دهیم تا مرسی به قدرت بازگردانده شود."

آقای بدیع خواهان تظاهرات مسالمت آمیز شد و از ارتش خواست تفنگ های خود را به سمت تظاهرکنندگان نشانه نگیرد.

سپس گروهی از هواداران اخوان المسلمین به سوی پل ششم اکتبر حرکت کردند تا با گذر از روی رود نیل، روانه میدان تحریر شوند.

درگیری زمانی شدت گرفت که مخالفان آقای مرسی سعی کردند مانع از عبور این افراد از روی پل شوند.

شدت درگیری ها به حدی بود که ارتش مصر با اعزام چند تانک سعی کرد طرف های درگیری را از هم جدا کند.

شاهدان عینی از به آتش کشیده شدن یک خودرو و حمله دو طرف با استفاده از چماق و سنگ است.

ارتش مصر شامگاه چهارشنبه، آقای مرسی را از ریاست جمهوری برکنار کرد، قانون اساسی را به حالت تعلیق در آورد و اعضای ارشد این جنبش را بازداشت کرد.

آقای مرسی عضو شاخه سیاسی اخوان المسلمین است.

 

بعد از آن‌که طرفداران مرسی به ساختمان محل بازداشت وی حمله‌ور شدند، نیروهای پلیس به سمت معترضان شلیک کردند. دست‌کم ۳ تن در این درگیری‌ها کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند. ارتش در صحرای سینا نیز در حالت آماده‌باش است.


جمعه(۵ ژوئیه) ده‌ها هزار تن از طرفداران محمد مرسی در قاهره و دیگر شهرهای مصر دست به تظاهرات زده و شعار "مرگ بر ارتش" سر دادند. نیروهای پلیس مصر به سمت طرفداران مرسی تیراندازی کردند.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز در این تیراندازی ده‌ها تن از حامیان محمد مرسی زخمی شدند. رویترز به نقل از یک شاهد عینی گزارش داد که ماموران گارد امنیتی بعد از آن‌که معترضان به نزدیکی ساختمانی که محمد مرسی در آن‌جا در بازداشت به سر می‌برد حمله‌ور شدند، به سمت آن‌ها شلیک کردند.
 

سه کشته و ده‌ها زخمی

خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که تیراندازی و درگیری میان معترضان و پلیس درگرفته است. به‌گزارش این خبرگزاری دست‌کم ۳ تن در جریان این تیراندازی‌ها کشته شدند، اما هنوز مشخص نیست که چه کسی تیراندازی را شروع کرده است.

بنابر نوشته دویچه وله»

بعد از آن‌که طرفداران مرسی به ساختمان محل بازداشت وی حمله‌ور شدند، نیروهای پلیس به سمت معترضان شلیک کردند. دست‌کم ۳ تن در این درگیری‌ها کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند. ارتش در صحرای سینا نیز در حالت آماده‌باش است.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک شاهد عینی گزارش داد که ابتدا پلیس به سمت معترضان تیراندازی کرده است. این خبرگزاری نیز تعداد کشته شدگان را ۳ تن اعلام کرد و نوشت که ده‌ها تن از معترضین در جریان تیراندازی‌ها به زمین افتادند.

اخوان‌المسلمین پیش از این در فراخوان تجمع از حامیان خود خواست تا به شیوه‌ی مسالمت‌جویانه اعتراض کنند و از خشونت و درگیری بپرهیزند.

طرفداران مرسی در قاهره بعد از نماز جمعه در بیرون از مسجد جامع قاهره تجمع و تاکید کردند تا بازگشت محمد مرسی به سمت رئیس‌جمهور در این محل باقی مانده و اعتراض خواهند کرد. معترضان دخالت نظامیان و برکناری مرسی از سمت رئیس‌جمهور را "بازگشت دیکتاتوری مبارک" توصیف کردند.

درگیری و تیراندازی در حالی رخ داد که ارتش مصر روز پنج‌شنبه(۴ ژوئیه) اعلام کرد که از تظاهرات هواداران محمد مرسی جلوگیری نخواهد کرد و حق آنان برای اعتراض را به رسمیت می‌شناسد. با این حال بازداشت اعضای اخوان‌المسلمین در شهرهای مختلف مصر همچنان ادامه دارد.

تعلیق عضویت مصر در اتحادیه آفریقا


جمعه(۵ ژوئیه) اتحادیه آفریقا اعلام کرد که عضویت و همه‌ی فعالیت‌های مصر در این اتحادیه را فعلا به حالت تعلیق درمی‌آورد.

آدمور کامبودزی، رئیس شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا با اعلام این خبر گفت که تا برقراری ثبات و برگزاری انتخابات در مصر، همه‌ی فعالیت‌های این کشور در اتحادیه را به حالت تعلیق درمی‌آورد.

اتحادیه آفریقا پیش از این نیز در ماه مارس سال جاری میلادی عضویت مالی را به دلیل درگیری‌های این کشور به حالت تعلیق درآورد.

آماده‌باش ارتش مصر در صحرای سینا

همزمان با این تحولات یک سخنگوی ارتش مصر نیز روز جمعه اعلام کرد که نیروهای ارتش در صحرای سینا در حالت آماده‌باش به سر می‌برند. با این‌حال این مقام مسئول گزارش روزنامه دولتی "الاهرام" را که در صحرای سینا و استان سینای جنوبی اعلام حکومت نظامی شده است، تکذیب کرد.

روزنامه "الاهرام" گزارش داد که وضعیت فوق‌العاده به دلیل حمله‌ی شبانه‌ی یک گروه اسلام‌گرا به فرودگاهی در شهر کوچک العریش اعلام شده است.

سخنگوی ارتش  با تایید آماده‌باش  گفت:« ما در این نقطه‌ی استراتژیک از قبل نیز آماده بودیم.» به‌گفته این مقام که نامش افشا نشده اعلام آماده‌باش برای آن است که مردم اطمینان داشته باشند که ارتش آماده دفاع کامل از صحرای سینا و کانال سوئز است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید