رفتن به محتوای اصلی

● آخرین مطالب سایت

فرامرز حیدریان
چرا برغم تاریخ فاجعه بار مصایب و فلاکتها و ضرر و زیانهای عظیم انسانی و مادّی که جامعه ایرانی از یک قرن و نیم پیش تا امروز با حضور بلاواسطه اش در گستره «دوران نو» به خود دیده است، هنوز که هنوز است هیچکس به «ارزش آزادی» و تلاش برای زایش و دوام و گسترش آن پی نبرده است؟.
تعلیق آزادی دینا قالیباف
جنگ خیابانی خامنه‌ای با زنان

در نیویورک، دانشجویان حامی فلسطینی‌ها در دانشگاه کلمبیا با وجود هشدارهای رئیس دانشگاه به اعتراض‌های خود ادامه داده‌اند. در روزهای اخیر حامیان اسرائیل و بعضی رسانه های آمریکا این دانشجویان را به تشدید فضای یهودستیزی متهم کرده‌اند. اتهامی که دانشجویان یهودی حامی فلسطین آن را رد کرده‌اند.


سازمان عفو بین‌الملل همزمان با انتشار گزارش سالانه خود با عنوان «وضعیت حقوق بشر در جهان» ارزیابی خود را از وضعیت حقوق بشر در ۱۵۵ کشور از جمله ایران ارائه داده است. این سازمان اعلام کرده جهان در حال روبرو شدن با پیامدهای وحشتناک ناشی از تشدید درگیری‌هاست و نسبت به فروپاشی حقوق بین‌الملل در آینده نزدیک هشدار داده است. در این گزارش به موارد متعددی از نقض حقوق بشر در ایران پس از خیزش «زن زندگی آزادی» در سال ۱۴۰۱ اشاره شده
سون تزو (هنر جنگ)
دو دهه پس از سقوط صدام حسین، دولت عراق هنوز نتوانسته است بطور کامل ثبات و امنیت را در این کشور برقرار کند. با وجود این که در دو سال گذشته عراق از افزایش قیمت نفت، بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار درآمد کسب کرده، اما هنوز پروژه‌های زیربنایی این کشور در بخش زیر ساختار ارتباطی و انرژی با چالش‌های زیادی روبرو هستند.
صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، رپر مخالف جمهوری اسلامی، واکنش گسترده‌ای را در ایران و جهان در پی داشته و بسیاری از چهره‌های سیاسی، مدنی و هنری خواستار لغو این حکم شده‌اند. در همین حال اعلام شده است که روزهای شنبه و یکشنبه تظاهرات اعتراضی در شهرهای مختلف جهان برگزار می‌شود.
 واکنش‌ها به خبر صدور حکم اعدام توماج صالحی به سرعت شبکه‌های اجتماعی را احاطه کرد و میلیون ها  کاربر معترض و همچنین مخالفان سرشناس جمهوری اسلامی ضمن اعتراض به این حکم خواستار واکنش فوری جامعه جهانی به آن شدند.

دادگاه انقلاب اصفهان توماج صالحی خواننده معترض را به اتهام افساد فی‌الارض به اعدام محکوم کرد. او در پی اعتراض‌های سراسری جنبش زن، زندگی، آزادی در ایران بازداشت شده بود. وکیل پرونده گفته در شرایطی که انتظار عفو عمومی داشتند اتهامات تازه‌ای به پرونده اضافه شده و با وجود تعارض‌های حقوقی عیان، حکم اعدام صادر شده.

تعهدات صریح آیت‌الله طالقانی: «هیچ اجباری برای حجاب نیست
علی خامنه‌ای: تحریم‌ها، زمینه‌ساز «شکوفایی استعدادها» و بروز «ظرفیت‌های داخل کشور» شده است
انتشار خبر بیماری ناشناخته ترانه علیدوستی، بازیگر مخالف حجاب اجباری تنها چند ماه پس از آزادی از زندان، واکنش‌های گسترده‌ای به دنبال داشته است. در روزهای گذشته نادره حکیم‌الهی، مادر ترانه علیدوستی، در یک لایو اینستاگرامی از ابتلای دخترش به یک بیماری ناشناخته خبر داد.

او گفت: «حال ترانه خوب است ولی خوب نبوده. بیماری سخت است؛ به‌خصوص که منشا آن مشخص نیست. من نگران بودم اما از نگرانی درآمدم. برایش عشق بفرستید و دعا کنید.»
پلیس ایران می گوید در عملیاتی علیه باندهای جرایم سازمان یافته ۹۶ نفر را دستگیر کرده که در زمینه قاچاق انسان و فحشا فعالیت داشتند.

سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) به دستگیری اعضای «پروژه کینگ» اشاره کرده و گفته است که شبکه‌ای برای قاچاق زنان به ترکیه و گرجستان بوده است.
انتشار خبر طرح دو اتهام جدید «معاونت در بغی» یعنی معاونت در قیام مسلحانه و گروهی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و «اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرایم علیه امنیت» علیه توماج صالحی، خواننده رپ مشهور با واکنش‌های زیادی رو به رو شد و نام این رپر ایرانی را در شبکه‌های اجتماعی بار دیگر مطرح کرد.
آرژانتین خواستار دستگیری احمد وحیدی وزیر کشور ایران شده است. او متهم بوده است که ۳۰ سال پیش در بمب‌گذاری یک مرکز فرهنگی یهودیان در بوئنوس آیرس دست داشته است. آقای وحیدی هم‌اکنون در سفری خارجی است.

در بیانیه وزارت خارجه آرژانتین آمده است که این کشور از اینترپل خواسته است تا احمد وحیدی را دستگیر کند.
علیرضا عسگری، سرلشکر پاسدار بازنشسته، فرمانده سابق سپاه لبنان، فرمانده کل پیشین عملیات سپاه و معاون بازرسی وزارت دفاع در دولت خاتمی، جمعه ۱۸ آذر ۱۳۸۵ (۹ دسامبر ۲۰۰۶) در جریان سفری به ترکیه، ناپدید شد و در نزدیک به ۱۷ سال گذشته، اطلاعات ضدونقیض زیادی درباره او منتشر شده است.
با شما آقای رضا پهلوی، با شما سازمان ها واحزاب ، فعالان سیاسی وحقوق بشری ،خانم مسیح علی نژاد ،آقای حامد اسماعلیون ،ورزشکاران ،هنر مندان بنام ،فرهیختگان ،استادان و دیگر کسانی که حامیا ن مبارزان داخل کشورید.آیا وقت آن نرسیده که حداقل در برابر این سرکوب متشکل وسازمان یافته برعلیه زنان مبارز ایران که زیر سخت ترین شرایط با "نه" گفتن بر حجاب اجباری و ایستادگی در برابر نیرو های بغایت وحشی و سرکوبگر جمهوری اسلامی از حریت وآزادگی یک ملت دفاع می کنند ! ما نیز بعنوان مبارزان ، فعالان و معترضان خارج از کشور
این قانون ابتدا در سپتامبر سال ٢٠٢٣ در آستانه اولین سالگرد کشته شدن مهسا ژینا امینی، شهروند ۲۲ ساله ایرانی، در مجلس نمایندگان که تحت کنترل جمهوریخوان بود تصویب شده بود. اما حالا با تصویب در سنا و امضا توسط جو بایدن به قانون بدل می شود.

«قانون مهسا» دولت آمریکا را ملزم می‌کند آیت الله علی خامنه‌ای و ابراهیم رییسی، رهبر و رییس دولت جمهوری اسلامی ایران را به خاطر نقض حقوق بشر تحریم کند.

دفتر دموکراسی، حقوق بشر و کار وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود از وضعیت حقوق بشر در ایران به چه مواردی پرداخته؟ ایران از نظر نقض یا رعایت حقوق بشر با کدام‌یک از کشورهای جهان برابری می‌کند ؟
جمهوری‌اسلامی در اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ صدها نفر را در خیابان‌های ایران به طور سیستماتیک و عامدانه، با گلوله‌های ساچمه‌ای و پینت‌بال زخمی کرد و حالا بیشتر از یک سال است که معترضان مجروح از ناحیه چشم بلاتکلیف با درد و نبود دارو و درمان شکنجه می‌شوند.
سنای آمریکا یک بسته کمک خارجی به ارزش ۹۵ میلیارد دلار که شامل حمایت نظامی از اوکراین، اسرائیل و تایوان است و تحریم‌های تازه ای را در قالب «قانون مهسا» بر ایران اعمال می‌کند تصویب کرده است.

انتظار می‌رود جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، این مصوبه را روز چهارشنبه امضا کند.
در همان اوائل انتشار منشور با تعدادی از دوستان در کلاب هاووس تصمیم به برپائی اتاقی گرفتیم برای بررسی منشور و نیز پیشبرد امر تبلیغ درباره آن، در تنها رسانه ای که در دسترس ما قرار داشت. ملاحظات زیر نتیجه بحث هائی ست که در طول نوزده جلسه دوساعتهً روزانه بدست آمده است. درعین حال پس از گذشت یکسال این منشور هنوز مطرح بودن خود را حفظ کرده ست و بحث و بررسی برای روشن شدن ابعاد گوناگون آن همچنان ادامه دارد. ازین رو لازم دیدم مواردی را که بتازگی تبیین شده اند به این ملاحظات اضافه کنم.
وقایع 1915 و هولوکاست مقوله های متفاوتی هستند.

هیچ حکم دادگاهی در مورد نسل کشی بودن وقایع 1915 وجود ندارد. اگر تصمیم دادگاه صلاحیت دار وجود نداشته باشد، نسل کشی وجود ندارد.

برای دوره قبل از سال 1948 نمی توان حکم نسل کشی صادر کرد. زیرا در آن زمان چنین جرمی تعریف نشده بود.  جرم و مجازات بدون قانون موضوعیت ندارد. 
فتوای علی خامنه ایی، ولایت فقیه ارتجاع حاکم در ایران برای سرکوب زنان و تحمیل دوبارهء حجاب به توحش بیشتر علیه زنان در کوچه و خیابان انجامیده است. علت العلل آغاز سرکوبهای شدید برای باز گرداندن دوران حجاب تحمیلی بر زنان در شرایط کنونی چیست؟

جمهوری اسلامی چه هدفی را از دور تازه‌ی سرکوب‌های خیابانی‌اش علیه زنان دنبال می‌کند؟ آیا طرح‌های جدید با اسم‌های «نور» و «سفیران مهر» می‌تواند مردمی را که آزادی می‌خواهند، از مسیرشان بازگرداند؟ یا آن‌گونه که مادران پارک لاله می‌گویند: دستاوردهای خیزش زن، زندگی، آزادی، «بازگشت‌ناپذیر» است؟
حکومت اسلامی برای سرکوب و حذف مخالفان و دگراندیشان سیاسی و عقیدتی از تمامی ظرفیت‌های مالی، نیروهای انسانی، تخدیر و تحمیقِ پیروانش بر بنیانِ عقب ماندگی مذهبی و فرهنگی و اخلاقی آنان، استفاده کرده است. این سرکوب‌ها در اشکال گوناگونِ فیزیکی، ایدئولوژیک و عقیدتی، نَرم و رسانه‌ای اِعمال شده‌اند. متاسفانه بخشی از زنان میهنمان نیز بازیگر و عاملِ سیاست‌های سرکوبگرانه این حکومت شده‌اند، که درچنین ابعادی گسترده در تاریخ میهنمان بی مانند است.
امیرحسین مقصودلو، ملقب به تتلو، در دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهاماتش گفت با «تحریک» یک بازیگر زن ایرانی در حمایت از خیزش مهسا آهنگی خوانده و منتشر کرده است. «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور با توصیه به هواداران» از جمله اتهامات او به شمار می‌روند.
یک میلیونی شدن تعداد مقاله‌های ویکی‌پدیای فارسی
سازمان اطلاعات عراق | چالش با گروه های شبه نظامی، حل مساله شورشیان
تفاوت پادشاهی و جمهوری/آشنایی با نظام‌های سیاسی جهان

صادق زیباکلام: آیا پهپاد و موشک زدن به اسرائیل باعث امید مردم ایران به آینده می‌شود؟ ما خودمان دشمنی با آمریکا و اسرائیل را شروع کردیم، چرا باید سلاح هسته‌ای درست کنیم؟ مشکلات را در دنیا از طریق گفتگو حل می‌کنند.
وقتی ۱۸سال پیش حسین شریعتمداری کارگزار خامنه ای در مؤسسه شبه اطلاعاتی روزنامه کیهان گفت:
بحرین به جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد، تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس بسوی خرید اسلحه ها و هواپیماهای جنگده بیشمار از کشورهای امپرياليستی کشانده شدند.

در عصر فناوری که رسانه‌های اجتماعی نقش محوری در توزیع اطلاعات ایفا می‌کنند درک پدیده‌ای با عنوان «محتوای وایرال» اهمیت دارد. شناخت عوامل موثر بر پخش فراگیر محتوا و سوگیری حاکمیت نسبت به این پدیده موضوع این مستند است.