رفتن به محتوای اصلی

آیا جنگ حماس با اسرائیل مانع سازش محرمانه ایران و آمریکا می شود؟
21.11.2023 - 11:52

 

 باردیگر یک جنگ ویرانگر به منطقه خاورمیانه ، میان اسرائیل و  حماس بازگشته است. باردیگرامریکا بطور همه جانبه در کنار اسرائیل و علیه حماس ایستاده است.امریکا به اسرائیل بطور جدی توصیه کرده است که از کشتن اشخاص غیر نظامی خودداری ورزد اما در مبارزه با حماس کوتاه نیاید .درست در همین ایام  که اسرائیل و حماس به نبرد برخاسته اند ،جمهوری اسلامی سازش با امریکا را در دستور خویش قرار داده است.

حکومت اسلامی ۴۴ سال در همه زمینه ها از جنبش فلسطین و حزب الله لبنان حمایت کرده است.پشتیبانی ایران از فلسطین و حزب الله همه امور خارجه نظام را در برگرفته است و به شناسنامه حکومت اسلامی در جهان تبدیل شده است. اما اگر روزی برای رژیم ثابت گردد که حمایت از حماس و حزب الله لبنان باعث سرنگونی نظام ولایت فقیه می شود ،آخوند ها از حمایت خود از آنها براحتی برای حفظ نظام دست می کشند که این روزها این نشانه های آشکار بخوبی دیده می‌شود و اکثریت پایوران نظام به جنگ با اسرائیل را بر حذر می دارند. وضعیت سوریه به نفع بشار اسد نیست.جمهوری اسلامی در داخل  در همه زمینه ها به تنگنا  رسیده است!

اختلافات جناحی در درون حکومت اسلامی به اوج خود رسیده است! هریک از جناح های مدعی در حکومت اسلامی می خواهد تا سازش با امریکا به نام خود پایان بخشد!

اینک جمهوری اسلامی باید یا سازش با امریکا را برگزیند و یا حیثیت ۴۴ ساله جهانی حمایت از فلسطین و حزب الله لبنان را به فراموشی بسپارد.

شاید جمهوری اسلامی برای حفظ خویش همه پرنسیب های گذشته خودرا در سازش با امریکا قربانی نماید که آنگاه دیگر جمهوری اسلامی محبوب حزب الله داخل و جهان نخواهد بود.رژیم اسلامی همچنان به استراتژی جنگ نیابتی معتقد هست و خود را بطور مستقیم با اسرائیل و آمریکا در گیر نمی‌کند.

برای مثال رژیم اسلامی اینک از حوثی های یمن علیه اسرائیل و آمریکا بهره برداری می کند.موشک های دوربردی که حوثی ها ی یمن بسوی اسرائیل شلیک می‌کنند، مسافت ۲۰۰۰۰ کیلومتری را باید طی کنند که این مشخص می‌کند که تمام موشک ها از جمهوری اسلامی بدست حوثی ها می رسد .

یا حکومت اسلامی باید سازش با امریکا را بپذیرد تا خود را نجات دهد اما آنگاه در مقابل مردم شرمنده و شرمسار باقی خواهد ماند ویا اینکه نظام حاکم برایران باردیگر از حماس و حزب‌الله حمایت خواهد کرد و با امریکا سازش نخواهد کرد که بلادرنگ با مشکلات عدیده  داخلی و خارجی باید همه چنان دست وپنجه نرم کند!

به نظر می رسد که جمهوری اسلامی در این روزها به حفظ نظام خواهد اندیشید و از حماس و حزب‌الله  تمام قد دفاع نخواهد کرد!

اگر حکومت اسلامی به دفاع از حماس و حزب‌الله برخیزد ،اما این بار بسیار شرمگینانه و با احتیاط عمل خواهد نمود!  

امکان حمله بايد وجود داشته باشد "به صورتی که ادامه وجود رژيم مورد پذيرش باشد، و جنگ آغاز نشود، اما به طور موثر و اطمينان آور مانع از دستيابی ايران به توان بالقوه هسته ای (با کاربری) نظامی شود." 

 اين مطلب را دکتر "يوزی آراد" طی سخنانی در کنفرانس اتحاديه های دفاعی که در اتاوا کانادا برگزار شد بيان کرد. يوزی آراد سوابق زير را در کارنامه خود دارد:

مشاور امنيت ملی در کابينه دوم نتانياهو نخست وزير اسرائيل (2011 - 2009)

مشاور سياست خارجی نتانياهو (1999 - 1997)

مدير اطلاعات موساد و ساير سمت ها (1997 - 1975)

همان گونه که از جمله وی به وضوح بر می آيد، اسرائيل يک ايران اتمی را تحمل نمی کند اما يک جنگ وسيع به گونه ای که منجر به سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی شود را ايده آل خود نمی داند. آيا اسرائيل تنها کشوری است که می خواهد ايران در دست حکومتی به شدت بی لياقت، فاسد و عقب مانده مانند حکومت جمهوری اسلامی باشد؟ چرا؟

پاسخ کوتاه اين است که تعدادی ديگر از کشورها نيز از چنين حکومتی سود می برند: برخی از کشورهای عربی حاشيه خليج فارس در سايه بی لياقتی حکومت ايران، مرکز تجارت و اقتصاد اين منطقه استراتزيک شده اند و می خواهند به اين روند ادامه دهند. ترکيه از قبل اين حکومت فاسد و ناتوان صاحب درآمد های بادآورده ای شده است و از صنعت گردشگری ايجاد شده در اثر سخت گيری های قرون وسطائی حکومت ايران منافعی مستمر می برد. اين حکومت غرب ستيز، و ضمناً منادی نسخه موميائی و فاشيستی از اسلام، نه خود به حياط خلوت روسيه یعنی آسيای ميانه راه می يابد و نه جاده را برای ساير کشورها هموار می کند. پاکستان و حتی برخی غربی ها هم که از ديرباز مشهور به اختلاف انداختن و حکومت کردن بوده اند، با شبح "شيعه رافضی"، مردم خود را دل مشغول کرده اند. در مورد چين هم که نياز به هيچ توضيح نيست که چگونه کالاهای بی کيفيت خود را بدون الزامات مربوط به استاندارد، گارانتی و غيره به بازارهای ايران سرازير کرده اند. ادامه حيات جمهوری اسلامی و ظلم عمومی که به ساکنان استان های کشور می کند، به تدريج بذر تجزيه طلبی را در کشور می کارد و از اين جهت لبخند مرموزی را بر لب اغلب کشورهای همسايه که چشم طمع به خاک ايران داشته اند آورده است. و اين انتهای فهرست کسانی که از وجود اين حکومت سياه سود می برند نيست.

هيچ يک از کشورهای مذکور، از يک ايران بدون جمهوری اسلامی خشنود نخواهند شد. مهم تر آن که ايران بدون جمهوری اسلامی، در درجه اول با اتکای به نيروی انسانی بسیار متخصص خود که در داخل و خارج کشور هستند، و در درجه دوم با تکيه بر منابع طبيعی سرشارکشور، می تواند با سرعت کشور را در مسير رشد و ترقی قرار دهد. اسرائيل هم همواره تلاش کرده که خود را تنها ياور جهان غرب در خاورميانه بنماياند، خوش ندارد چهره کشور ايران بدون جمهوری اسلامی که همانا چهره دوستی و همزيستی است از صورت فعلی آن یعنی تروريسم، آدمکشی و تهديد در آيد. در ضمن، وجود ايران تهديد کننده اسرائيل، بازی قدرت در داخل اسرائيل را به نفع تندروها تغيير داده و چهره آن کشور را نزد افکار عمومی دنيا به شدت بهبود بخشيده است. چه موهبتی بهتر از يک جمهوری اسلامی ناتوان، بی لياقت، فاسد اما از نظر اتمی بی خطر؟

بی جهت نيست تنها چند ماه پس از سرکوب خونين مردم ايران در جنبشی که سایه کشته شدن مهسا امینی آغاز  شد اینک زمزمه نگرانی مردم از تنها ماندن، و نيز سازش های پشت پرده غرب با جمهوری اسلامی، شنيده میشود. زمزمه ای که امروز در کوچه و بازار بيشتر شنيده می شود و متاسفانه موجب سردرگريبانی و نااميدی تعداد قابل توجهی از مردم و نیروهای سیاسی شده است.

« یک نماينده دولت اسرائيل که پنجشنبه از شهر «کريات ملاخی» ديدار می کرد، در مصاحبه با راديوی سراسری اسرائيل گفت که اسرائيل زخمی شدن يک نوزاد و ريخته شدن خون او را با وخامت بسيار تلقی کرده است، و اين را نيز گفت که «خون يک يهودی بيشتر از خون تمامی چند ميليون مردم غزه اهميت دارد و اگر لازم به گسترش عمليات نظامی باشد، کاری خواهيم کرد که همه مردم غزه به صحرای سينای فرار کنند»

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد!