رفتن به محتوای اصلی

شروین حاجی‌پور؛ «فدای یه تار موتون»+ویدئوها
01.03.2024 - 19:31

 

 

شروین حاجی پور

 

ترانه «برای» با استفاده از پست‌های اعتراضی کاربران شبکه‌های اجتماعی، به سرود و نماد اصلی اعتراضات پايیز ۱۴۰۱ تبدیل شد

 

شروین حاجی پور، خواننده ترانه اعتراضی «برای» که جایزه معتبر گرمی سال ۲۰۲۳ را برای بهترین ترانه تغییر اجتماعی دریافت کرد، با انتشار حکم جدید دادگاه انقلاب در اینستاگرامش از محکومیت به حبس و مجازات‌های تکمیلی از جمله ساخت موسیقی علیه آمریکا خبر داده است.

ترانه «برای» که متن آن با استفاده از پست‌های اعتراضی کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته شده بود، میلیون‌ها بار در ایران و جهان بازنشر و به سرود و نماد اصلی اعتراضات پايیز ۱۴۰۱ تبدیل شد. اعتراض‌هایی که از ۲۶ شهریور همان سال از مقابل بیمارستان کسری در تهران آغاز شد و بلافاصله به سراسر ایران و تعداد زیادی از شهرهای جهان کشیده شد.

مرگ مهسا(ژینا) امینی در زمان بازداشت گشت‌ ارشاد تهران، به قول مادرش «اسم رمزی» بود که کلید موسیقی اعتراضی ایران را به صدا درآورد و ضرب‌آهنگش آنها را به صحنه کشاند. از جمله شروین حاجی‌پور که با ساخت ترانه «برای»، خشم دستگاه‌های امنیتی حکومت ایران را برانگیخت و ماموران امنیتی شهر ساری ضمن بازداشت او برایش پرونده قضایی تشکیل دادند.

در تازه‌ترین رای دادگاه انقلاب آمده است که شروین حاجی‌پور در جلسه رسیدگی «از عمل خود صریحا ابراز ندامت و پشیمانی ننموده و با قصد و اراده و توجه کامل به افعال خود، همگام با گروه‌های معاند و ضد انقلاب اقدام به ساخت موسیقی در ضدیت با نظام اقدام نموده و در ادامه ارشاد و هدایت کارشناسان در اصلاح رفتار متهم موثر نبوده است.»

براساس رای دادگاه او «به اتهام تبلیغ علیه نظام» به تحمل هشت ماه حبس و به اتهام «اغوا و تحریک مردم به اغتشاشات به قصد برهم زدن امنیت کشور،» به تحمل سه سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی «با اعمال قاعده تعدد» محکوم شده است.

 

رای دادگاه شروین حاجی پور

 

قاضی دادگاه در رای خود بر علیه شروین حاجی پور نوشت که او «از عمل خود صریحا ابراز ندامت و پشیمانی ننموده است»

واکنش گسترده به حکم دادگاه انقلاب برای ترانه «برای»

‌انتشار حکم جدید دادگاه شروین حاجی‌پور همزمان با روز برگزاری انتخابات در ایران واکنش‌های زیادی را نیز در پی داشت.

از جمله محمد بحرانی، صداپیشه عروسک جناب‌خان در واکنش، ضمن درخواست تجدیدنظر در این حکم در اینستاگرامش نوشته است: «ضروری است که یک جامعه نواقص و ایراداتش را در آینه‌ هنر ببیند و رفع کند. هر چند این دیدن درد داشته باشد. هنر را تحمل کنید. ترانه را تحمل کنید. کمدی و کمدین‌ها را تحمل کنید.

انتقادها را بشنوید و تحمل کنید و بهشان فکر کنید. هنر نفَس جامعه‌ است.»

در حکم آقای حاجی‌پور همچنین آمده است که «مجازات اشد درباره متهم قابل اجرا می‌باشد و با توجه به اینکه دادگاه مجازات اصلی پیش‌بینی شده در قانون مجازات اسلامی را برای اصلاح مرتکب کافی نداسته» با استناد به سایر مواد قانون مجازات اسلامی او را محکوم کرده است که به مدت ۲ سال از ایران نباید خارج شود.

یکی از مجازات‌های تکمیلی او «جمع‌آوری دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگی، علمی و هنری و انتشار آن در فضای مجازی» به نام خودش است.

 

دیگر مجازاتی که قاضی با توجه به «سایر قرائن و امارات موجود در پرونده، بزهکاری او را محرز» دانسته است، مطالعه و خلاصه‌نویسی کتاب «حقوق زن در اسلام» تالیف مرتضی مطهری است.

همچنین شروین حاجی‌پور باید «۳۰ صفحه هریک به صورت مجزی و دستنویس از کتاب زن در آئینه جمال و جلال تالیف جوادی آملی را به عنوان مجازات بازدارنده تهیه کند تا در پرونده او درج شود و نسخه‌ای از آن به واحد اجرا و انتشار آن از طریق فضای مجازی» ارسال شود.

«ساخت موسیقی در باره جنایت آمریکا علیه بشریت و جمع‌آوری نقض حقوق بشر از سوی دولت آمریکا در یک قرن اخیر و انتشار آن از طریق فضای مجازی، شرکت در دوره آموزشی مهارت رفتار و دانش در حوزه هنر» از دیگر مجازات‌های شروین حاجی‌پور است که قاضی دادگاه انقلاب او را به انجام آن محکوم کرده است.

او امروز (۱۱ اسفند۱۴۰۲) در صفحه اینستاگرام خود با توجه به این مجازات نوشت:

«فدای یه تار موتون🤍

از وکلای عزیزم، امیر رئیسیان، مجید کاوه و عادل علیپور که تموم تلاششون رو برای این پرونده کردن ممنونم،

همینطور از مهزیار، مدیر برنامه‌های عزیزم که با اینکه هیچ دخالتی در تولید قطعه ی برای نداشت، در تمامی جلسات دادگاه، شریک جرمم بود لحظه‌ای تنهام نگذاشت.

اسمی از قاضی و دادستان نمی‌بریم که مورد حمله، توهین و تهدید قرار نگیرن

چرا که توهین و تهدید در آیین آدمیزاد نیست

بالاخره روزی حرف همدیگرو میفهمیم،تا اون روز

دلینون دل🤍»

«نمی‌دانم این ترس و بلاتکلیفی تا کی ادامه دارد»

شروین حاجی پور

 

شروین حاجی‌پور ۲۲ دی گذشته و همزمان با انتشار ترانه جدیدش نام «آشغال» بار دیگر در اینستاگرام نوشت که برای چندمین بار به خاطر خواندن این ترانه احضار شده است.

او نوشت: «نمی‌دانم این ترس و بلاتکلیفی تا کی ادامه دارد.»

ترانه «آشغال»، نوعی واکنش به محدودیت‌های قضایی و امنیتی است و اشاره‌ای تلویحی به موضوع «ماندن یا رفتن»، یا همان مهاجرت که این روزها به دغدغه بسیاری از ایرانیان تبدیل شده است.

این ترانه طی کمتر از ۲۴ ساعت پس از انتشار در صفحه اینستاگرام شروین حاجی‌پور بیش از یک و نیم میلیون بار پسندیده شد و ۳۰ میلیون بار هم شنیده و تماشا شد.

به نظر می‌رسد از همین روست که قاضی دادگاه انقلاب، «ادامه ارشاد و هدایت کارشناسان در اصلاح رفتار متهم» را «موثر» ندانسته است و با اشد مجازات مطرح در قانون اسلامی تلاش کرده که شروین حاجی‌پور را از ساخت ترانه‌های اعتراضی بازدارد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ایران گلوبال
برگرفته از:
بی بی سی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.