رفتن به محتوای اصلی

لزوم ایجاد جبهه متحد و مشروع
09.02.2012 - 17:45

 کارگری پس از اطلاع از لیست اخراج آخر سال , خودکشی می کند و جز سوژه ای جدید برای اخبار روزانه و ابراز پریشانی های پراکنده در فضای مجازی اتفاقی نمی افتد.

پناهجویی در آلمان چنان عاجز میشود که خود را به دار می آویزد و تنها یادبودی به اتفاق دوستانش برگزار شده و جنبشی حاصل نمی شود.

اعدام و حصر و بازداشت , آزار و اذیت کارگران , دانشجویان , سیاسیون و مذهبیون از اقلیت گرفته تا روحانی مسلمان , تقریبا هر روز در سرتیتر خبرها دیده می شود و جز ابراز خشم و افسوس , تغییری در صورت مسئله ایجاد نمی شود.

کشور عزیزمان با هدایت ولایت فقیه , با سرعت هر چه تمام تر به سمت جنگ و قحطی و ورشکستگی اقتصادی می تازد و نشسته ایم و افسوس می خوریم و چگونگی آن را شرح می دهیم و تفسیر می کنیم و گاها راه حل ارائه می دهیم و اما در عمل حرکتی اثربخش ایجاد نمی شود.

به سه دهه تمکین در برابر دیکتاتوری اسلامی, به سه دهه سکوت و اندوه در برابر کشتار و اعدام , به سه دهه نظاره و افسوس به بازداشت ها و حصر ها و سه دهه شنیدن ضجه های مادران عزادار چگونه پایان دهیم؟

به از هم گسیختگی ها و عدم اعتماد ها و واکنش های پراکنده و موازی و گاها ناهمخوان و منجر به اتلاف انرژی ها , چگونه پایان دهیم؟

شعار اتحاد را چگونه در عمل اجرایی سازیم؟

برگزاری انتخابات آزاد و برقراری دموکراسی در ایران که می تواند محور توافقی همه جناح های مخالف نظام باشد , را چگونه تحقق بخشیم؟

واقعیت اینست که نبود جبهه متحد و همبستگی بین گروههای مخالف و اقدامات پراکنده و بعضا حاشیه ای , ثمری جز اتلاف نیرو و دمیدن در بادکنک قدرت رژیم , تا به امروز نداشته .

 به عنوان مثال , آنجا که در فقدان استراتژی مشترک و مشروع در بین همه گروهها ؛ نگاهها و حواسها و توان ما صرف تشویق و توجیح یا توبیخ برهنگی شده و حتی کار به جایی می رسد که هدف اصلی که " برپایی آزادی , برای انتخاب برهنگی " می باشد را فراموش , و حتی بعضی گروههای البته خاص و عده ای روشنفکر محفلی پا را فراتر گذاشته و برپایی جنبش برهنگان را سرلوحه و دستور کار خود قرار می دهند!

اینان به این توجه نمی کنند که تا زمان برقراری دموکراسی و ایجاد آزادی سیاسی و اجتماعی و ... و زمینه سازی برای حق انتخاب که همانا هدف اصلی بوده و هست , هرگونه  فتوای روشنفکرانه جز هیاهو و مغلطه و گرفتن ژست های مد روزی و به دنبال آن اتلاف نیرو و انحراف حواس ,  ثمر دیگری نداشته و ندارد.

در همین راستا و در خلا ناشی از عدم وجود یک استراتژی واحد و یک جبهه متحد , شاهد تشکیل گروههای کوچک و بزرگ , ,شاهد اقداماتی موازی و مبارزات پراکنده ؛ شاهد جنبش هایی نظیر جنبش نامه نگاری به رهبریت نظام به امید اصلاح ! و یا شاهد جمع آوری اسم و امضا , به امید آزادی زندانیان و یا جلوگیری از اعدام ؛ بوده و هستیم که نمی توان آن را جز آب در هاون کوبیدن و انحراف حواس ها و اتلاف انرژی پنداشت .

بدیهی و مسلم است که تا زمان عدم تشکل فراگیر و ایجاد استرانژی واحد بین مخالفان رژیم , این پراکندگی و اتلاف نیرو به دلخواه سران نظام , ادامه خواهد داشت .

 

جبهه متحد چگونه تشکیل می شود؟

اختلافات همیشگی بین اپوزسیون که توسط جمهوری اسلامی و عواملش دامن زده می شود چگونه پایان می یابد؟

به تحرکات پراکنده بر علیه نظام و حتی بر علیه سایر اپوزسیون ! چطور پایان دهیم؟

آیا از مذاکرات سلیقه ای و گردهمایی های گزینشی و یارگیری های منفعت طلبانه , جز تلاشی برای سبقت در آنچه قدرت طلبی و سهم خواهی و فرصت طلبی از اوضاع اسف بار ایران امروز نامیده می شود , نتیجه ای خاص میشود؟

آیا از طریق مذاکره و رایزنی موفق به دور میز نشاندن همه گروهها به میز مذاکره برای اتخاذ موضع مشترک خواهیم شد؟

کارنامه چند دهه گذشته و بررسی شعارها و رفتارهای گذشته تا به امروز گروهها ؛ همه و همه گواه خلاف این آرزوست .

برگزاری انتخابات آزاد پس از سرنگونی رژیم را امروز باید اجرا و تمرین کرد و در واقع سلاح سرنگونی رژیم قرار داد و نه هدف بعد از سرنگونی به صورت محض.

امروز برای رسیدن به جبهه متحد مشروع بر ضد دیکتاتوری , انتخابات آزاد را باید از جمعیت ایرانیان خارج از کشور آغاز کرد.

انتخابات آزاد با شرکت همه گروهها و طیفهای سیاسی حاضر در خارج از کشور برای ایجاد جبهه متحد اپوزسیون خارج , نه تنها گامی بلند در جهت ایجاد یک آلترناتیو قوی و یکصدا در مقابل رژیم بلکه زمینه تمرکز بر روی آنچه همه خواسته اند را مهیا و موجب تمکین همه گروهها به نتایج انتخاب خواهد بود.

تمکین به انتخابات آزاد این فرصت را ایجاد می کند که گروهها , ضمن شناخت و ارزیابی از جایگاه اجتماعی شان , با حضور در یک جبهه واحد , در تعیین استراتژی مشترک , مشارکت داشته و برای اهداف و خواستهایشان , مبارزه ای مشروع و در چارچوب قانون داشته باشند.

بررسی ساختار سیاسی و اجتماعی کشورهایی چون هند که سرزمین ادیان مشهور است و البته با حکومتی سکولار اداره میشود و احزاب گوناگون از چپ تا راست در آن آزادانه همزیستی مسالمت آمیز داشته و دارند و به فعالیت مشغولند , نشان می دهد , که طرح جبهه متحد چیزی فارغ از طرح یک شعار جدید ؛ و درعمل قابل اجراست .

امروز تلاش برای تابوشکنی را باید از تلاش برای اتحاد آغاز کرد و تابوی اصلی را که همانا تفرقه چندین دهه ای است , برای حرکت به سوی ایران آزاد شکسته , و با برگزاری انتخابات آزاد و تلاش برای دموکراسی , انتخاب تابو و شکست آن را به شعور رای مردم و البته در فضایی که زیر ساختهای آن مهیا شده است , واگذار کرد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناشناس

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.