رفتن به محتوای اصلی

دور اول مذاکرات هسته ای در استانبول "سازنده" و "مثبت" بود
15.04.2012 - 07:20

به گزارش خبرگزاری رویترز از استانبول، "مایکل مان"*، سخنگوی خانم اشتون، پس از انجام دور اول گفتگوهای امروز رویکرد ایران را "سازنده" خواند و گفت استباط گروه (١+٥) این است که جمهوری اسلامی ایران "برای نخستین بار واقعاًٌ خواهان مذاکره و گفتگوست."
یک دیپلمات غربی نیز فضای این گفتگوها را با مذاکرات پیشین کاملاً متفاوت خواند.
نشست دومی نیز همین امروز در استانبول میان دو طرف برگزار می شود.
نخستین نشست امروز به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سه ساعت به درازا کشیده و در پشت درهای بسته صورت گرفته است.
نشست دوم قرار است در ساعت پانزده و سی دقیقۀ امروز به وقت پاریس (شانزده و سی دقیقه در استانبول) آغاز شود.
در این میان خبرگزاری فرانسه به نقل از دو منبع غربی از آمادگی آمریکا برای برگزاری نشستی دوجانبه با هیات ایرانی خبر داد و سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا نیز به نوبۀ خود گفت همۀ کشورهای عضو گروه (١+٥) به داشتن گفتگوی دوجانبه با ایران ابراز تمایل کرده اند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) می نویسد "مایکل مان" در جمع خبرنگاران در مورد امکان دیداری دو جانبه میان آمریکائیان و ایرانیان گفت مطمئن نیست چنین دیداری صورت گیرد اما گویا نمایندۀ امریکا درخواست کرده است با رئیس هیأت نمایندگی ایران دیدار کند.

*Michael  Mann

 در مورد این موضوع با امیر طاهری روزنامه نگار مقیم انگلستان به گفتگو نشسته ایم.

امیر طاهری می گوید تردیدی نیست که فضای حاکم بر مذاکرات هسته ای امروز استانبول بین جمهوری اسلامی و قدرت های غربی با مذاکرات گذشته متفاوت است. وی می گوید که سه دلیل عمده، این تغییر مثبت فضای مذاکرات را توجیه می کند.

نخست آنکه باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در سخنان اخیرش تلویحاً حدی از پیشرفت هسته ای را برای ایران پذیرفت. رئیس جمهوری آمریکا در سخنانش اشاره ای به قطعنامه های محدود کننده شورای امنیت که اصولاً هرگونه غنی سازی اورانیوم به وسیله جمهوری اسلامی را محکوم می کند، نکرد.

دوم آنکه تأثیرواقعی تحریم ها ی اخیر علیه ایران، خصوصاً تحریم ها در زمینه نفتی و سیستم بانکی در اقتصاد ایران بسیار شدید بوده و باعث گردیده که رهبران جمهوری اسلامی به این آگاهی برسند که باید قیمت گزافی را برای تقابل با قدرت های بزرگ غرب بپردازند.
سومین نکته به اعتقاد امیر طاهری آنست که لحن سخن رهبران جمهوری اسلامی، خصوصاً آیت الله خامنه ای در باره آمریکا تغییر کرده است.وی می گوید که رهبر جمهوری اسلامی برای نخستین بار در سخنان اخیر باراک اوباما نکات خوب و مثبتی یافته وبدان اشاره کرده است.
در همین راستا، و در چارچوب افکار سازی سازمان های تبلیغاتی نظام اسلامی، آقای هاشمی رففسنجانی در مصاحبه ای اعلام می کند که حتا آیت الله خمینی رهبر انقلاب نیز قصد داشت در مورد تجدید رابط با آمریکا نظر بدهد. امیر طاهری معتقد است که موضوع تجدید رابطه با آمریکا در نظام اسلامی به مانند گذشته نیست و از حالت "تابو" خارج شده است...

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

آ. ائلیار
رادیو فرانسه

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.