در آخرین روز نمایشگاه جهانی کتاب فرانکفورت در تاریخ 18 اکتبر 2015 نوید کرمانی جایزه صلح ناشران آلمان را دریافت کرد. او در مراسمی که به این مناسبت در کلیسای پاولس کیرشه در فرانکفورت برگزار شده بود، سخنرانی ای کرد که با واکنش منفی عده ای از ژورنالیست های آلمانی روبرو شده است. در اینجا به طور خلاصه و به عنوان نمونه به دو مقاله اشاره می شود:
در این مقاله یک ژورنالیست آلمانی با نظرات نوید کرمانی برخورد می کند. او می نویسد از نظر نوید کرمانی سکولاریسم و افراط گرایی مذهبی دو روی یک سکه هستند. نویسنده مقاله همچنین به این اعتراض دارد که نوید کرمانی پس از سخنرانی خود در مراسم دریافت جایزه همه را به دعای مشترک دعوت کرده و گفته کسانی هم که مذهبی نیستند میتوانند از جا برخیزند و به جای دعا آرزویی بکنند. نویسنده در اعتراض از جا برنخاسته.
در این مقاله که در زوددویچه تسایتونگ منتشر شده، نویسنده دعوت نوید کرمانی به دعا را در مراسم اهدای جایزه ناشران آلمان به وی که در کلیسای پاولس کیرشه در فرانکفورت برگزار شد، تهدیدی برای جامعه سکولار آلمان می بیند. چرا که این کلیسا که در جنگ جهانی دوم خراب شده بود، پس از بازسازی، دیگر از سال ۱۹۴۸ به عنوان کلیسا فعالیت نداشته، بلکه به عنوان سمبل ملی دموکراسی مرکزی سکولار بوده برای برگزاری مراسم مختلف غیر مذهبی.
نویسنده می نویسد کاری که نوید کرمانی کرده، یعنی برگزاری مراسم دعا در چنین مرکزی، در تاریخچه این مرکز پس از سال ۱۹۴۸ بی نظیر بوده و حتی متفکران مذهبی (یا انتلکتوئل های دینی) به خودشان اجازه ی چنین کاری را نداده بودند. دعای نوید کرمانی در پاولس کیرشه از نظر نویسنده به معنای تهاجم به دموکراسی و آزادیخواهی غربی ست.
در پایان نویسنده می نویسد اگر نوید کرمانی میخواهد به غربی های بیخدا مسیحیت را بشناساند، بهتر است اول یاد بگیرد که چگونه و کجا این کار را بکند (نقل به مضمون). او در این رابطه بخشی از انجیل را نقل می کند: "وقتی دعا می کنید مانند ریاکاران نباشید .آنان دوست دارند در کنیسه ها و گوشه های خیابان ها بایستند ودعا بخوانند تا مردم آنان را ببینند. یقین بدانید که آن ها اجر خود را یافته اند. هرگاه میخواهی دعا کنی به اندرون خانه ی خود برو، در را ببند و در خلوت در حضور پدر نادیده ی خود دعا کن و پدری که هیچ چیز از نظر او پنهان نیست اجر تو را خواهد داد".
دیدگاهها
جناب آقای توکلی، با درود،
متن این سخنرانی آنهم در چنین نشستهایی بسیار طولانی بود، و از این گذشته متن آلمانی آن در دسترس نیست، شاید در روزنامه ها باشد. من دیدگاه اقای کرمانی را بیشتر در رابطه با حکومت حاکم بر ایران و در راستای دیدگاه ایشان به دین اسلام هدف داشتم. بقیه صحبتهای ایشان مسائل و اخبار معمول در خاورمیانه و مسائل مربوط به جنبش جدید اسلامگرایی است، که روزانه در رسانه های گروهی خارجی انتشار می یافته و می یاید
متن فارسی این سخنرانی را در سایت" ایران امروز" دیدم ولی خودم آنرا نخوانده ام، دوستان و مسئولین سایت میتوانند آنرا در سایت ایران گلوبال هم بگذارند. با سپاس
آقای ناصر کرمی گرامی، بهتر
سخن کوتاه اين اقاى نويد
برسی همه جانبه ابی است. از
سخنرانی آقای نوید کرمانی و
سخنرانی آقای نوید کرمانی و سخنان افراد قبل از ایشان را با دقت گوش دادم. نکات مثبت سخنرانی آقای کرمانی اعتماد به نفس و میزان شناخت و درک بالا و وسیع و تسلط کامل ایشان به زبان آلمانی است.
نکتهء مثب دیگراین سخنرانی پرداختن به مسائل مختلف خاورمیانه و بررسی نگاه و موضع گیری اروپا و آمریکا و روسیه ، همچنین علل پیدایش بحران و جنگهای عقیدتی در جغرافیای خاورمیانه بود. البته با کم رنگ کردن نقش جمهوری اسلامی در ظهور این جنگهای عقیدتی بود.
آقای نوید کرمانی!، که زبان