رفتن به محتوای اصلی

ایرانی ها ، باورمندترین ملت خاورمیانه به "دموکراسی"
17.05.2012 - 19:41
تفسیر از:
اقبال اقبالی

سایت حکومتی عصر ایران به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال، خبر نتایج بررسی نظر سنجی میان 47 کشور بررسی شده از 23 کشور را بازتاب داده است و نوشته است که: جامعه ایران در مقایسه با کشورهای عربی چون مصر ، اردن و مراکش و کشورهای آسیایی چون کره جنوبی ، تایلند ، مالزی و هند استعداد بیشتری برای ارزش های دموکراتیک دارد.

ای کاش قلمزنان سایت عصر ایران باندازه سر سوزنی به دمکراسی و ازادی باور می داشتند و صدای آزادیخواهانه ملت ایران را بازتاب می دادند.تا کی باید به نرخ روز نان خورد، از آمار باورمندی شهروندان ایرانی به دمکراسی سخن گفت؛  ولی در کردار این مهم را که حکومت دینی در تضاد اشتی ناپذیر با آزادی و دمکراسی قرار دارد را سانسور کرد؟ واقعیت اینست که نمی توان همزمان به باورمندی ملت ایران به دمکراسی افتخار کرد و هم برای نظامی قرون وسطائی جمهوری اسلامی قلمفرسائی کرد؟!!!

*****
به گزارش عصر ایران روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا می نویسد که نفوذ ارزش های  دموکراسی در جامعه ایران این کشور را مستعدترین کشور خاورمیانه برای پذیرش ارزش های دموکراتیک ساخته است.

این تحقیق از سوی یک تیم پژوهشی اسراییلی و به روش مصاحبه تلفنی از بین بیش از هزار شهروند در31 استان ایران در فاصله اواخر سال 2011 و اوایل سال 2012 میلادی انجام شده است و پرسش شوندگان ایرانی شرکت کننده دراین نظرسنجی به صورت غیر مستقیم مورد پرسش قرار گرفته اند.

بر اساس نتایج این نظرسنجی  بیش از 94 درصد از پرسش شوندگان ایرانی از حق انتخاب آزادانه دفاع کرده و بیش از 71 درصد از پرسش شوندگان گفته اند برای آنها تساهل و تسامح در رفتار با مردم و گروهها مهم است.

این تحقیق در 64 کشور و از میان 162 هزار و 994 نفر پرسش شونده در این کشورها انجام شده است.

موقعیت ایران در این نظر سنجی در میان 47 کشور بررسی شده از 23 کشور بهتر است و جامعه ایران در مقایسه با کشورهای عربی چون مصر ، اردن و مراکش و کشورهای آسیایی چون کره جنوبی ، تایلند ، مالزی و هند استعداد بیشتری برای ارزش های  دموکراتیک دارد.

در این نظر سنجی موقعیت جامعه ایران حتی از برخی کشورهای اروپای شرقی نظیر رومانی ، اسلواکی و روسیه و اوکراین بهتر است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

اقبال اقبالی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.