رفتن به محتوای اصلی

انجام آزمایش هسته ای از سوی جمهوری اسلامی مسبب لرزش وسیع روز یکشنبه
13.11.2017 - 02:23

ساعت ۱۸:۱۸:۱۸ روز یکشنبه ۱۲ نوامبر ۲۰۱۷ برابر با ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۶ شمسی به وقت گرینویچ ، زلزله ای که شدت آن ۷.۴ ریشتر تخمین زده می شود از شهر پنجوین و سلیمانییه و حلبچه و خانقین و بخشی از اربیل در اقلیم کوردستان را تا برخی ار شهرهای الاحواز و نزدیک به کل شهرهای شرق کوردستان را لرزانید. لرزشی که برخلاف تمامی زلزله های طبیعی که به صورت آنی تنها چند ثانیه طول می کشد، بیش از یک دقیقه طول کشیده است. شهرهای اقلیم کوردستان که مشمول این لرزه شده اند هم مرز با اورامانات کوردستان ایران می باشند.

جالب است که از همان دقائق اولیه از سوی مرکز زلزله شناسی ایران و عراق، اختلافات بر سر مرکز زلزله رخ داد. ایران مرکز آنرا عراق و عراق آنرا ایران اعلام کرده است.

استانهای ارومیه، همدان، سنندج و کرماشان و لرستان به طور کلی با این زلزله که در برخی از نقاط شدت آن بیشتر از این میزان تخمین زده شده است، به لرزه درآمدند. شدت لرزه به حدی زیاد بود که در برخی از شهرها به حدی زیاد بوده است که تا ساعات ۱۲ نصفه شب همان شب نیز ساکنین شهرهایی همچون بانه، مریوان، سقز و سنندج از بازگشت به منازلشان خودداری کرده اند، پیرمردها شهر را تخلیه کرده اند. در بانه و مریوان این هراس بیشتر است. پمپ بنزینها کاملا مملو از ماشینهایی است که به قصد خروج از شهر در حال سوخت گیری هستند.

این زلزله شهرهایی از قبیل همدان، اراک، زنجان، احواز، ایلام، قم، تهران، کرمانشاه، تبریز، ارومیه، اردبیل و اصفهان را نیز دربرگرفته است. به ساعت آن نیز توجه کنید ساعت زلزله به وقت گرینویچ ۱۸:۱۸:۱۸

منابعی داخلی در ارتباط با روژی کورد، از شدت بی نظیر و بی سابقه این زلزله حکایت داشتند. گریه و هراس و جیغ زنان و کودکان، صحنه هایی همچون جنگ در یمن و موصل را در خاطرها تداعی می کند. روژی کورد با توجه به دسترسی ویژه اش به منابعی در داخل سپاه تروریستی پاسداران و برخی از نهادهای ویژه، به کنکاش در این باره پرداخته است. اینک با سپری شدن ساعاتی از این زلزله، به بررسی واقعیت مسئله می پردازیم، واقعیتی که در زلزله شهرستان بم نیز رخ داد و منجر به مرگ هزاران انسان بی گناه شد.

کوردستان به طور کلی و شرق کوردستان بالاخص، سرزمینی زلزله خیز است اما به دلیل کوهستانی بودنش، هیچگاه شدت زلزله هایش به بیش از ۴ ریشتر نرسیده است. به عنوان مثال ۱۹ تیرماه ۱۳۹۵ شمسی، دو زلزله مداوم سنندج را لرزاند، یک زلزله  ۳.۳ ریشتری موچش و دیگری ۲.۸ ریشتر.

به اطلاعات چهار نمونه در این باره از مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران در این باره دقت نمائید.

•             براساس گزارش مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران این دو زمین لرزه در ساعت ۳.۴۹دقیقه صبح امروز با قدرت ۲.۷ ریشتر در موقعیت جغرافیایی ۳۵.۱۲۷شمالی و ۴۷.۲۱۰ شرقی در موچش رخ داده است.

•             ساعت ۳.۵۳ دقیقه هم بار دیگر زلزله‌ای به بزرگی ۲.۳ ریشتر در موقعیت جغرافیایی ۳۵.۷۳  شمالی و ۴۷.۲۵۱ شرقی در عمق ۵ کیلومتری زمین موچش در کوردستان را لرزاند.

•             ساعت ۵ و ۲۶ دقیقه هم در عمق ۸ کیلومتری زمین در شهر موچش زمین لرزه‌ای به قدرت ۳.۳ ریشتر در موقعیت جغرافیایی ۳۵.۱۴۰ شمالی و۴۷.۲۳۲ شرقی امروز شنبه اتفاق افتاده است.

•             در ساعت ۵.۲۸ دقیقه هم زلزله‌ای به قدرت ۸.۲ریشتر در موقعیت جغرافیایی۳۵.۲۴۳ شمالی ۴۷.۱۳۴ شرقی در سنندج رخ داد.

اینجاست که منابع روژی کورد از داخل خود سپاه تروریستی پاسداران و با پیگیریهای متعدد و موشکافانه خود، به واقعیت موضوع که همان “آزمایش اتمی جمهوری اسلامی ایران” است پی می برند. مکان این آزمایش تاکنون نامشخص است و تلاشها برای رونمایی بیشتر از این واقعیت ادامه دارد.

برای بیان بهتر مسئله کمی به عقب تر بر می گردیم. بخش کوردی مرکز روژی کورد، ۲۰۱۷-۰۹-۱۶ پرده از پروژه اتمی رژیم تهران در مکانی واقع در بین مهاباد و پیرانشهر در استان ارومیه برمیدارد.http://www.rojikurd.net/%D8%A6%D8%A7%D8%B4%DA%A9%…

بر اساس این گزارش بخش کوردی مرکز روژی کورد، سپاه ترویستی پاسداران ایران، در نزدیکی روستایی به نام “خورینج” واقع در بین مهاباد و پیرانشهر، به طور مخفیانه مشغول به انجام رساندین پروژه ای اتمی می باشد که این پروژه در محیطی کاملا نظامی کلان انجام شده و مدت سه اصل است آغاز به کار کرده است.

بر اساس این گزارش، این پروژه تحت نظارت سازمان تحقیقات سپاه تروریستی پاسدران ایران و تحت نام دروغین “پروژه انتقال آب رودخانه زاب به دریاچه ارومیه در حال انجام است.

منابع تحقیقی روژی کورد، با توجه به پیگیریهای خود طی چندین ساعت گذشته و نیز تحقیقات مرتبط قبلی خود در این زمینه به این نتیجه رسیده اند که دو نقطه برای انجام این آزمایش موجود و مطرح است. نقطه اول، کوههای متصل به مریوان (منطقه تته اورامانات که مرکز نقاط مورد بحث در این رخداد می باشد) و نقطه دوم، مناطق مرزی پیرانشهر و حد فاصل بین اشنویه و پیرانشهر که طی مدت گذشته بیش از پیش نسبت به عبور کولبران و دامداران، در نقطه دوم، واکنش نشان داده شده است و نیروهای ویژه و پایگاههای متعددی تحت عنوان جلوگیری از نفوذ احزاب کورد به داخل ایران در این مناطق احداث و راه اندازی و ترمیم شده اند.

زلزله امروز از دو لحاظ قابل بحث و اهمیت است. یکی: دایره مکانی و دومی: شدت آن که هر دو مورد را در ابتدای موضوع به بحث گذاشتیم. حدود ۸ ریشتر شدت و دایره ای نزدیک به ۸۰%  ایران و بخشی مهم از اقلیم کوردستان که شدت زیاد این زلزله در استان سلیمانه در جنوب کوردستان، احتمال انجام آزمایش در مناطق مریوان و متصل به آن را تقویت می کند، وضوحا و مشخصا منطقه تته اورامانات که مرکز نقاط مورد بحث در این رخداد می باشد.

دو نکته زیر را جهت تایید مدعای خویش مطرح می نمائیم:

یک: زلزله عادی پس لرزه دارد. اینک چندین ساعت از زمان بروز و وقوع این زمین لرزه سپری شده است، تاکنون به طور دقیقی منتظر وقوع پس لرزه بوده ایم که در هیچ نقطه ای از این دایره وسیع، حتی یک پس لرزه نیز رخ نداده و گزارش نشده است.

دو: عمق این زلزله ۱۱ کیلومتر بوده است، شعاع آن نیز به حدی کم بوده است که این اتفاق را با زمین لرزه متفاوت می کند. شاید این سوال مطرح باشد که چرا با وجود گستردگی و شدت غیرمعمول این زلزله، خسارات جانی و مادی زیادی دربر نداشته است. اینجاست که باید به عمق این زلزله که ۱۱ کیلومتر اعلام شده است توجه نمود. عمق این زلزله که منتج از انجام آزمایشی اتمی یا موشکی دارای کلاهک هسته ای بوده است، تنها ۱۱ کیلومتر بوده است از اینرو شدت تخریب آن زیاد نبوده است و تلفات آنچنانی وسیع دربر نداشته است. هرچند بر اساس آمارها تاکنون در قصر شیرین ۷ کشته درپی داشته است اما این امر بیشتر می تواند ناشی از غافلگیری اشخاص باشد تا مسائل مرتبط به زلزله.

تاریخچه مختصری از انجام تحقیقات و تلاشهای اتمی از سوی ایران:

شروع تحقیقات و کارهای هسته ای ایران به سال ۱۹۶۷ میلادی باز میگردد. هنگامیکه ایران رآکتوری کوچک تحقیقی را از امریکا دریافت می کند. ۱۰ سال بعد از آن یعنی در سال 1977 ایران توانست زیرساختهایی نیرومند جهت پردازش سنگ معدنی اورانیوم و غنی سازی اورانیوم انجام دهد. تا اینکه ایران اخیرا موشک خرمشهر را ساخته است که برد آن ۱۲۰۰ کیلومتر بوده و توانایی حمل کلاهک هسته ای را نیز دارد.

سازمان مجاهدین خلق، سال ۲۰۰۲ که در آن سال، جرج دبلیو. بوش ایران را محور شرارت خواند، فاش نمود که ایران در نطنز مشغول غننی سازی اورانیوم بوده و در اراک نیز رآکتور آب سنگین دایر نموده است.

جالب توجه است که، در واکنش به استراتژی جدید ترامپ علیه ایران، حسن روحانی که روز یکشنبه ۷ آبان ماه ۱۳۹۶ شمسی برای معرفی وزیران جدید علوم و نیرو به مجلس شورای اسلامی رفته بود،  گفت: «ما هر سلاحی از هر نوعی که نیاز داشته باشیم می‌سازیم و انبار می‌کنیم و هر زمان که لازم باشد برای دفاع از خود از آن استفاده کرده و تردیدی نمی‌کنیم».

رئیس جمهوری ایران تاکید کرد: «موشک ساخته، می‌سازیم و خواهیم ساخت، زیرا با هیچ‌یک از قوانین بین‌المللی یا قطعنامه ۲۲۳۱ در تضاد نیست»

تمامی این قضایا ضمن اشاره به تلاش درازمدت ایران در گذشته و حال، جهت ساخت سلاح هسته ای و اتمی و بیوشیمایی دارد که این تلاشها با احتمال شدیدتر حمله به ایران از سوی ائتلاف عربی و اسرائیل و امریکا که جرقه آن در لبنان و یمن زده شده است و با گسترش حضور آشکارانه سپاه ترویستی پاسداران در عراق و حمله مستقیم به اقلیم کوردستان از سوی سپاه تروریستی پاسداران در عراق و امتناع رژیم عبادی از خروج نیروهای ایرانی از عراق و سرباز زدن از خواسته مکرر امریکا در  این باره، اکنون جمهوری اسلامی به تلاشهایش در این زمینه شدت بیشتری بخشیده و در نهایت امروز شنبه ۱۲ نوامبر ۲۰۱۷ این آزمایش را انجام داده است.

یکی دیگر از مواردی که تلاشهای ایران جهت امتحان و آزمایش سلاح هسته ای را اثبات می کند زلزله بم است.

زمین‌لرزه‌ای بود به شدت ۶٫۶ ریشتر که در ساعت ۵:۲۶ بامداد ۵ دی ۱۳۸۲ شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند.

طبق آمار رسمی این زمین‌لرزه ۲۶٬۲۷۱ قربانی، ۳۰ هزار مجروح و بیش از صدهزار نفر بی‌خانمان به جای گذاشت. این درحالی است که تعداد واقعی قربانیان به مراتب بیش از میزان اعلام شده بود. یازدهم دی‌ماه همان سال، دکتر اسماعیلی، رئیس شورای شهر بم گفته بود با توجه به اینکه در برخی مناطق بم ۱۰۰ درصد منازل بر اثر زلزله تخریب شده‌اند، به نظر من تعداد تلفات بیش از ۵۰ هزار نفر است. به گفته وی در روزهای اول هر کس به فکر تدفین عزیزان خود بود و بوسیله لودر گودال‌هایی ایجاد می‌شد و اجساد به طور دسته جمعی به خاک سپرده می‌شدند و کسی در آمارگیری دخالت نداشته‌است. در حالی‌که شش روز از این زلزله می‌گذشت، رئیس شورای شهر بم در پاسخ به این سؤال که چند درصد از شهر خاکبرداری شده‌است، گفته بود هر کسی آشنایی داشته، محل دفن آشناهای خود را نشان داده‌است، ولی آنهایی که کسی را نداشته‌اند و از شهرهای دیگر برای مشخص شدن وضعیت آنان به بم نیامده‌اند، هنوز زیر آوارها هستند. در اثر این حادثه ۹۰ درصد از سازه‌های شهر بم به کلی تخریب شدند. ارگ بم که با ۲۵۰۰ سال قدمت بزرگترین سازهٔ گلی جهان بود، به کلی ویران شد. همچنین در این حادثه تلخ، ایرج بسطامی خوانندهٔ ایرانی درگذشت. طبق برنامه‌ریزی مسئولان، بازسازی بم باید تا تابستان سال ۸۴ به پایان می‌رسید. اما ضعف مدیریت، ناهماهنگی میان نهادها، عدم استفاده بهینه از نیروهای متخصص خارجی، عدم آموزش صحیح امدادگران و سوء استفاده در کنار عوامل متنوع دیگر باعث شده تا بازسازی شهر به کندی انجام گیرد و هنوز به پایان نرسد.

یکی از آثار این زلزله بهبود روابط ایران و آمریکا بود. بطوری‌که یک هواپیمای نظامی آمریکا برای اولین بار در بیش از ۲۰ سال اخیر در ایران فرود آمد. ایران که در آن هنگام توسطرئیس‌جمهور آمریکا، جرج بوش، یکی از اعضای محور شرارت قلمداد می‌شد، از آمریکا کمک‌های انسان‌دوستانه مستقیم دریافت کرد و پس از آن به پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیوست که بر اساس آن نظارت بیشتری بر فعالیت‌های اتمی این کشور صورت می‌گرفت.

به عبارت بهتر دقیقا یک هفته بعد از این که ایران توافق را امضا کرد، زلزله بم رخ داد. در مجموع ۴۴ کشور نیروهایی را برای کمک به عملیات امداد ارسال کرده و حدود ۶۰ کشور پیشنهاد کمک دادند.

نکته پایانی:

انجام آزمایش اتمی جمهوری اسلامی در روز یکشنبه ۱۲ نوامبر ۲۰۱۷، در امتداد آزمایش اتمی و هسته ای کره شمالی بوده است که مرگ بیش از ۲۰۰ تن را درپی داشت.

گزارش یک شبکه تلویزیونی در ژاپن حاکی از آن است که آزمایش بمب هیدروژنی در کره شمالی باعث ریزش یک تونل و کشته‌شدن ۲۰۰ نفر شده است.

بر اساس این گزارش، این آزمایش روز ۱۹ سپتامبر انجام شده است و بر اثر آن در محوطه آزمایشگاهی “پونگی ری” تونلی ریزش کرده و باعث مرگ ۱۰۰ نفر شده است. ریزش دوم تونل هنگام عملیات نجات افرادی که در تونل گرفتار شده بودند رخ داده و در پی آن دست‌کم ۱۰۰ تن از امدادگران مدفون شده‌اند.

کره شمالیی تاکنون در برابر این گزارش سکوت اختیار کرده است.

سه هفته بعد از این آزمایش زلزله‌ای به شدت ۴/ ۳ ریشتر مناطقی از کره شمالی را به لرزه در آورد. مرکز زلزله‌نگاری چین احتمال داد که این سانحه پیامد یک انفجار بوده است.

آزمایش مورد اشاره، ششمین آزمایش کره شمالی در سال ۲۰۱۷ بوده است.

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در آن زمان مدعی شد که کشورش کلاهک هیدروژنی قابل حمل با موشک‌های قاره‌پیما تولید کرده است.

در ماه‌های اخیر تنش میان ایالات متحده و کره شمالی نیز پیوسته شدت یافته است. رئیس جمهوری آمریکا بارها کره شمالی را به اقدام نظامی تهدید کرده است. ترامپ در نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر گفت، اگر رهبری کره شمالی سر سازش نداشته باشد، آمریکا این کشور را “نابود خواهد کرد”.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
روژی کورد

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.