رفتن به محتوای اصلی

بازداشت ها
27.05.2012 - 12:47

 بسیمه کامجو، شهروند بهایی و فعال حقوق کودکان در قشم بازداشت شد

يكشنبه 07 خرداد 1391 ساعت 04:23 |

خبرگزاری هرانا - بسیمه کامجو، شهروند بهایی و فعال حقوق کودکان روز شنبه مورخ ۶ خرداد ماه توسط مامورین دولتی بازداشت و به مکان نا‌معلومی منتقل شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ظهر مورخ ۶ خرداد ماه مامورین دولتی به منزل خانم بسیمه کامجو  در قشم مراجعه کرده و بعد از توقیف وسایل ایشان از قبیل کامپیو‌تر شخصی، لپ تاپ، کتاب، سی دی، دوربین عکاسی و... ایشان را با خود بردند.

در پی اصرار خانواده بسیمه کامجو برای دیدن حکم بازداشت، مامورین تنها حکم را به خود وی نشان دادند و از رویت حکم توسط خانواده ایشان خودداری کردند. مامورین به همسر بسیمه کامجو گفتند می‌تواند پس از چند دقیقه برای پیگیری کار همسرش به دادسرا مراجعه نماید ولی متاسفانه نه تنها دادسرای قشم بلکه هیچ یک از مراجع قانونی این شهر از قبیل فرمانداری، نیروی انتظامی، سپاه و... پاسخگوی او نبودند و همگی ابراز بی‌اطلاعی نمودند.

تنها صحبتی که خانم کامجو پس از دیدن حکم کرد این بود که ظاهرا به دلیل آموزش کودکان در بندر عباس او را بازداشت می‌نمایند.

گفتنی‌ست، بسیمه کامجو دو دختر، یکی دو ساله و دیگری هشت ساله دارد.

بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:

•    بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمی‌توان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد. 
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد. 
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد. 
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.

؛ قتل جوان ۲۴ ساله بدست نیروی انتظامی پس از بازداشت در یک جشن

يكشنبه 07 خرداد 1391 ساعت 12:26 |

خبرگزاری هرانا – جوان ۲۴ ساله بنام حبیب الله تیموری اهل روستای بدرانلو (در فاصله ۱۵ کیلومتری بجنورد) درحالی که دستبند زده شده بود، با شلیک گلوله مامور نیروی انتظامی بر روی سینه اش کشته شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۱۳ اردیبهشت سال جاری، فردی بنام حبیب الله تیموری ۲۴ ساله اهل روستای بدرانلو (در فاصله ۱۵ کیلومتری بجنورد) که در دادگاه به اتهام نزاع بصورت غیابی به تحمل ۸ سال حبس محکوم شده بود توسط یک مامور نیروی انتظامی به قتل رسید.

حبیب الله تیموری در حالی با اصابت چند گلوله ستوان سوم خلیل رضایی به قتل میرسد که دستبند زده شده بود و نامبرده (مامور) بر روی سینه وی نشسته بود.

گفتنی‌ست، قاتل حبیب الله تیموری (ستوان سوم خلیل رضایی) تاکنون بازداشت نشده و دادستان با بازداشت وی مخالفت کرده است و این موضوع باعث جریحه دار شدن احساسات عمومی در بین احالی بدرانلو شده است.

یکی از شاهدان به گزارشگر هرانا گفت: "رئیس پاسگاه بدرانلو با کسب اطلاع از اینکه امشب در روستا عروسی است و حبیب الله نیز در مراسم خواهد بود، به همراه معاون خود و یک سرباز و با پوشیدن لباس شخصی وارد عروسی می شوند و با شناسایی حبیب الله به دستانش دستبند می زنند. در همین موقع حبیب الله که تشخیص نداده بود افراد لباس شخصی مامور نیروی انتظامی هستند و نمی دانست آنها که هستند و چه میخواهند مقاومت میکند. مامورین نیز با وی درگیر می شوند و حبیب الله زیر دست و پای مأمورین می افتد مأمورین تا توانسته اند او را کتک زدند (طوری که تمام بدنش کبود شد ودستها و پاهایش شکست) و سپس با نزدیک شدن مردم برای جدا کردند آنها (چون مردم هم خبر نداشتند داستان از چه قرار است) مأمور اخطار می کند: (که اگر جلو بیایید حبیب الله را خواهم کشت.) متأسفانه در همین حین مردم صدای شلیک چند گلوله از فاصله کمتر از نیم متر را میشنوند. (چون مأمور روی قفسه سینه حبیب الله نشسته بود) تیرها کار خود را میکنند و حبیب الله در جا کشته میشود."

ماموران حاضر در صحنه برادر و عموی مقتول را که تلاش کرده بودند این جوان را به بیمارستان برسانند دستگیر و به پاسگاه منتقل کرده و اقدام به ضرب و شتم شدید آنها نمودند به طوری که برادر مقتول از چند جا بخیه خورده و شکستگی و پارکی در بدنش دارد.

این شاهد عینی در ادامه افزود:"پدر و مادر حبیب الله هردو کشاورز بوده و از انسانهای خوشنام منطقه میباشند و این موضوع اهالی بدرانلو را سخت جریحه دار کرده و خشمگین کرده است و از اینکه قاتل در مقابل زن و کودک دست به قتل وی زده و هم اکنون نیز بدون هیچ محاکمه یا بازداشتی آزاد است؛ عصبانی هستند."

لازم به ذکر است، خانواده حبیب الله تیموری خواستار بازداشت سریع قاتل و همچنین رسیدگی قضایی سریع به موضوع تحت عنوان قتل عمد می باشند.

 بازداشت جمعی از شهروندان مسیحی وابسته به "کلیسای ایران"

يكشنبه 07 خرداد 1391 ساعت 11:38 |

خبرگزاری هرانا – روز گذشته ماموران امنیتی در کرج به یکی از جلسات «کلیسای ایران» در این شهر مراجعه کرده و ضمن توهین و ضرب و شتم افراد پرداخته و بازداشت نمودند.

سخنگوی کلیسای موسوم به «کلیسای ایران» به هرانا گفت: «این ماموران پیش از بازداشت افراد حاضر در این جلسه با تهدید و ارعاب آنها را مجبور نمودند تا با در دست گرفتن نوشته هایی مقابل دوربینهای ماموران امنیتی اعلام نمایند که وابسته به سازمانهای صهیونیستی هستند و از سوی دولت اسرائیل خط مشی می گیرند.

این ماموران پس از ضبط این اعترافات اعضا را دستگیر و به بازداشتگاه نامعلومی منتقل نمودند.

چندی پیش یک مستند ساز در گفتگو با خبرگزاری فارس از موافقت مسئولین قضایی با ساخت یک مستند جدید در مورد «یوسف ندرخانی» خبر داده بود.

بررسی موراد حقوقی نقض شده در این گزارش:

  • اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
  • بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
  • بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
  • ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
  • ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
  • بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمیتوان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.
  • بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می باشد.
  • بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
  • بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

آ. ائلیار
برگرفته از:
ایمیل رسیده

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.