رفتن به محتوای اصلی

علی لاریجانی رئیس موقت مجلس نهم شد «سگ زرد برادر شغال است »
28.05.2012 - 08:06
تفسیر از:
کیانوش توکلی

  برخلاف توصیه‌های خامنه‌ای، مجلس نهم فعالیت خود را با مقابله آشکار گرو‌‌ه‌های رقیب  بنیاد گرا  بر سر تعیین رئیس جدید مجلس آغاز کرد. حداد عادل  (متمایل به  احمدی نژاد )تصریح کرد که همکاری با علی لاریجانی در شرایط فعلی متنفی است.تعداد آرای  حداد عادل ۱۰۰ رأی اعلام شد. دو نفر از نمایندگان حاضر در نشست امروز در این انتخابات رأی سفید دادند. انتخابات هیات رئیسه موقت مجلس نهم، نخستین دستور کار جلسه علنی امروز مجلس بود و بعد از شمارش آرا، علی لاریجانی با 173 رای به عنوان رئیس موقت مجلس برگزیده شد. حداد عادل 100 رای آورد و دو نفر هم رای سفید دادند. اختلاف بالای آرا باعث شد با وجود تذکرات درباره تعداد کل آرای ماخوذه، هیچ گونه تردیدی در صحت انتخابات رئیس رخ ندهد. ریاست جلسه امروز با علیرضا مرندی رئیس سنی مجلس نهم بود که عنوان کرد انتخابات هیات رئیسه نخستین دستور کار نمایندگان است. مرندی تعداد حضار را 241 نفر اعلام و نادران و نجابت (حامیان حداد) و جلالی و جهانگیرزاده (حامیان لاریجانی) را برای نظارت بر شمارش آرا فرا خواند. از قدیم گفته اند .سگزرد برادر شغال است . حال چه فرقی می کند ؛ هر دو نوکر بی اختیار خامنه اند.این رقابت ها جنبه شخصی و فرمایشی دارد

برخلاف توصیه‌های خامنه‌ای، مجلس نهم فعالیت خود را با مقابله آشکار گرو‌‌ه‌های رقیب اصول‌گرا بر سر تعیین رئیس جدید مجلس آغاز کرد. حداد عادل تصریح کرد که همکاری با علی لاریجانی در شرایط فعلی متنفی است.

به گزارش خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا)، در نشست امروز مجلس ایران علی لاریجانی و غلامعلی حداد عادل برای عهده‌داری ریاست موقت مجلس نهم نامزد شده بودند که آقای لاریجانی توانست از مجموع ۲۷۵ رأی نمایندگان حاضر در این نشست، ۱۷۳ رأی را به خود اختصاص دهد.

تعداد آرای آقای حداد عادل ۱۰۰ رأی اعلام شد. دو نفر از نمایندگان حاضر در نشست امروز در این انتخابات رأی سفید دادند. انتخابات هیات رئیسه موقت مجلس نهم، نخستین دستور کار جلسه علنی امروز مجلس بود و بعد از شمارش آرا، علی لاریجانی با 173 رای به عنوان رئیس موقت مجلس برگزیده شد. حداد عادل 100 رای آورد و دو نفر هم رای سفید دادند. اختلاف بالای آرا باعث شد با وجود تذکرات درباره تعداد کل آرای ماخوذه، هیچ گونه تردیدی در صحت انتخابات رئیس رخ ندهد. ریاست جلسه امروز با علیرضا مرندی رئیس سنی مجلس نهم بود که عنوان کرد انتخابات هیات رئیسه نخستین دستور کار نمایندگان است. مرندی تعداد حضار را 241 نفر اعلام و نادران و نجابت (حامیان حداد) و جلالی و جهانگیرزاده (حامیان لاریجانی) را برای نظارت بر شمارش آرا فرا خواند. مجلس نهم  آغاز دور جدیدی از رقابت هاست . با این حال  از قدیم گفته اند .سگزرد برادر شغال است . حال چه فرقی می کند ؛ هر دو نوکر بی اختیار خامنه اند.این رقابت ها جنبه شخصی و فرمایشی دارد

به گزارش دویچه وله :

دولت احمدی‌نژاد و نقش مجلس نهم

احمدی‌نژاد نیز به همراه هاشمی رفسنجانی وارد صحن مجلس شد. از جمله دیگر مهمان دعوت شده می‌توان به مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان، صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه، و احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، اشاره کرد. زمانی که احمدی‌نژاد پشت تریبون قرار گرفت، علی‌اکبر ناطق نوری، رئیس دفتر بازرسی رهبری، صحن مجلس را ترک کرد.

 

سخنان احمدی‌نژاد نیز خطاب به نمایندگان جدید، با توجه به مشکلاتی که با مجلس هشتم و ریاست آن علی لاریجانی داشت، قابل تعمق است. احمدی‌نژاد گفت: «مبادا فرصت‌ها و قدرتی که ملت به ما به امانت سپرده است برای امور شخصی یا خدای نکرده رقابت‌های گروهی و باندی صرف شود که خسارت دنیا و آخرت است. مبادا فرصت خدمتگزاری به جای خدمت صرف کسب مناصب به ظاهر بزرگتر و جدیدتر شود که این وسوسه شیطان و خسارت دنیا و آخرت است.»

این توصیه در حالی ابراز می‌شود که هیچ جناحی از اصول‌گریان، چه از مسئولان دولتی یا نهاد قانون‌گذاری، از "اتهامات مالی و سود‌جویی‌های اقتصادی" مبرا نیست. احمدی‌نژاد افزود: «عزیزان ۴ سال خیلی زود می‌گذرد مبادا جلوه‌گری و وسوسه یک موقعیت اجتماعی و سیاسی، یک ثروت، یک باغ و ملک، دامن ما را از ماموریت و مسئولیت عظیم پیگیری آرمان‌های انقلاب و شهدا و ایثارگران، جانبازان و آزادگان و خدمت به ملت منصرف کند که حسرت ابدی را در پی خواهد داشت و ملت بزرگ ما را نخواهد بخشید.»

حداد عادل در تایید سخنان احمدی‌نژاد گفت: «رئیس جمهوری صحبت‌هایی را ارائه دادند که ان‌شاء‌الله مفید خواهد بود.» به نظر می‌رسد که حداد عادل برخلاف لاریجانی مایل به تقابل مستقیم و جدی با دولت احمدی‌نژاد نیست. وی در این‌باره گفت: «در همین ابتدای مجلس نهم نباید بین مجلس و دولت اختلاف ایجاد کرد.»

گرچه به سختی می‌توان تمایل و رای نمایندگان موسوم به "مستقل" را در مجلس نهم پیش‌بینی کرد، اما در جلسه طرفداران لاریجانی حدود ۱۶۰ نماینده و در نشست طرفداران حداد عادل حدود ۸۳ نماینده شرکت داشتند. ناظران سیاسی در ایران بر این باورند که "وزن‌کشی" اولیه نشان می‌دهد که علی لاریجانی از شانس بیشتری برای کسب ریاست مجلس نهم برخوردار است

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.