رفتن به محتوای اصلی

افزایش تردیدها نسبت به نتیجه‌بخش بودن مذاکرات مسکو
10.06.2012 - 16:30

یک روز پس از پایان مذاکرات "بدون نتیجه" نمایندگان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین که روز جمعه (۸ ژوئن / ۱۹ خرداد) برگزار شد، رابرت وود، نماینده آمریکا در آژانس، عدم پیشرفت در این مذاکرات را ناامیدکننده خوانده است. رابرت وود گفته است که شکست مذاکرات روز جمعه نشان‌دهنده ادامه‌ی "عدم پای‌بندی تهران به تعهدات خود" در برابر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.
آژانس در مذاکرات روز جمعه خواستار اجازه بازرسی فوری کارشناسان این سازمان از مراکز "مشکوک" ایران، به ویژه منطقه پارچین در شرق تهران بود. آژانس گمان می‌برد در این مکان‌ها فعالیت‌های مرتبط با ساخت سلاح اتمی‌ صورت می‌گیرد.
آژانس پس از پایان مذاکرات اعلام کرد که مذاکرات روز جمعه هیچ‌گونه پیشرفتی در جهت توافق با ایران برای بازرسی از مکان‌های مورد نظر در پی نداشت.
به گزارش رویترز بی‌نتیجه بودن مذاکرات روز جمعه چشم‌انداز موفقیت مذاکرات در سطح بالاتر میان نمایندگان ایران و گروه ۵+۱ در مسکو را تیره کرده است. این مذاکرات روزهای ۱۸ و ۱۹ ژوئن (۲۹ و ۳۰ خرداد) در مسکو برگزار می‌شود.
باید منتظر انتخابات آمریکا بود

محمد البرادعی، مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
در عین حال مارک هیبز، یکی از کارشناسان موسسه تحقیقاتی کارنگی برای صلح بین‌المللی، به خبرگزاری رویترز گفته است که ایران و آژانس درباره بازرسی از برخی مکان‌ها و تاسیسات ایران اختلاف نظر دارند، اما سیگنال‌های "منفی" مذاکرات وین لزوما به‌معنی بی‌نتیجه بودن مذاکرات مسکو نیست.
مارک هیبز می‌گوید:‌ «اگر غرب پیشنهادی جدی به ایران ارائه دهد، آنگاه ما شاهد پیشرفت‌ واقعی خواهیم بود؛ اما اگر در مسکو پیشرفتی حاصل نشود، با مشکلات بزرگی مواجه خواهیم شد.‌»
اما محمد البرداعی، مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شانس چندانی برای "دیپلماسی" و نتیجه‌بخش بودن مذاکرات گروه ۵+۱ و ایران تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا نمی‌بیند.
مدیرکل پیشین آژانس به هفته‌نامه اتریشی "پروفیل" گفته است که دیپلماسی تنها راه‌حل برای مناقشه‌ی اتمی با ایران است، اما به دلیل درگیر بودن دولت اوباما با انتخابات ریاست جمهوری، کار مهمی در این راستا صورت نخواهد گرفت.
به گفته البرادعی در حال حاضر کاری از دست اوباما ساخته نیست، چون در غیر این صورت اینطور تلقی خواهد شد که او در سیاست‌های خارجی و امنیتی از قاطعیت لازم برخوردار نیست.
البرادعی در عین‌حال در مورد قصد احتمالی مقام‌های جمهوری اسلامی ایران برای ساخت سلاح‌‌های هسته‌ای بر این نظر است که آنان در حال حاضر در پی ساخت بمب اتمی نیست، اما «از آنجایی که شرایط امنیتی تغییر کرده، ایرانیان بیشتر سعی دارند توانایی ساخت تسلیحات هسته‌ای را داشته باشند تا در صورت لزوم بتوانند با سرعت آن را آماده کنند».

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

آ. ائلیار
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.