رفتن به محتوای اصلی

مروری برآنچه گذشت
14.01.2020 - 08:15

توضیح  : از آغاز ماجراهای پر آب و چشم اخیر که عارف و عامی برآنند -  گوشه ا ی ازاخبار ، تفسیرها و نظریاتی که  در مورد  آنچه براین ملک و ملت گذشت در 3 مقطع زمانی 14 – 19 و 24دیماه جاری در تیراژ محدود « تلگرام » منتشر گردید ...

جهت نگه داری در سوابق قابل دسترسی و اطلاع دیگر شهر وندان ، عینا و پیوست هم ، تقدیم خوانندگان رسانه  معتبر « ایران گلو بال »میشود .

با سپاس از متولیان این رسانه که این فرصت نیکو را در اختیار نگارنده گذارده اند

                       تا چه قبول افتد / با ادب فراوان    (ضیاء مصباح )

نکته ها (1 )

1 )توماس فریدمن در  مقاله ای که در قسمت نظریات نیویورک تایمز چاپ شده می‌گوید:  برخلاف آنچه که در باره قاسم سلیمانی گفته می‌شود او آنقدر خرابکاری و اشتباه استراتژیک دارد که در یک سیستم دموکراتیک حتما برکنار و محاکمه می‌شد. ‏

2)جنگ نخواهد شد.حکومت خزانه‌اش خالیتر از این حرف‌هاست که وارد جنگ شود.از طرفی جنگ‌های امروزی، جنگ تکنولوژی و سلاح‌های نوین است که حکومت این را هم در اختیار ندارد.پس مانند جنگ ۸ ساله به گوشت دم توپ احتیاج دارد. اما اعتراضات آبان نشان داد مردم به هیچ وجه با حکومت هم راستا نخواهند بود،

3 )همشهری مرحومم  با همه اما و اگرها  نماد و عامل همبستگی میلیون‌ها ایرانی شده بود حتی آن‌ها که دوستش ندارند  را در حیرت و شوک فرو برده . تصمیم‌گیران حواس‌شان باشد که زنجیره رخ دادهای پس از  او، عامل گسست، و شوک بیشتر نشود. جامعه هنوز از شوک آبان بیرون نیامده است.

4 )  شکاف اجتماعی بر محور سلیمانی، بار دیگر نشان داد ج.ا.ا نمی‌تواند صرفاً بر وجوه نظامی و امنیتی موفقیت‌هایش تأکید کند. هر موفقیت نظامی و امنیتی در سایه رخ دادهای داخلی و از جمله کارآمدی نظام سیاسی در حل مشکلات توسعه‌ای و کیفیت حکومت قرائت می‌شود.

5)  سیاست خارجی، تداوم سیاست داخلی است. نمی‌شود مشت آهنین علیه داعش را با مشت آهنین علیه معترضان آبان‌ماه با هم جمع کرد. مشت آهنین علیه داعش باید با مدارا و کیفیت حکومت در سیاست داخلی در هم آمیزد تا موفقیت تلقی شود و باعث شکاف اجتماعی نشود.

6)  از دیروز تا به حال، همه را نگران دیده‌ام و بیمناک از آینده‌ای که جنگ در افق آن خودنمایی می‌کند.  از راهبرد «نه جنگ و نه مذاکره» در چارچوب تلاش برای انتقامی که یک نماینده مجلس آن‌را «فقط انتقام» بدون تمایل به جنگ خوانده، مردم بوی جنگ حس می‌کنند.

7 ) هر تصمیمی که در فردای آن جنگی در بگیرد که زیرساخت‌ها و امکانات تمدنی این کشور را ویران کند، سرمایه نمادین و اجتماعی  زندگی سلیمانی  البته تا مرحله برطرف کردن خطر داعش در منطقه با یاری شیطان بزرگ ! را نابود خواهد کرد.

8 ) مقامی از این جماعت  از دست دادن با فرستاده ى اروپایی حقوق بشر ، خودداری و عذرخواهی می‌کند و دلایل را دینی معرفی می‌کند ..

فرستاده‌ی اروپایی که در وضعیتی نامناسب قرار گرفته بود گفت  :

  سرورِ من ، این را می‌دانم و التزامِ شما به تعالیمِ دین را ستایش می‌کنم و عذرخواهی شما را می‌پذیرم .. ولی من این را نیز می دانم که اسلام همچنین

سرقت و غارت و چپاول و به تاراج بردن و اختلاس و ظلم و دشمنی ورزیدن و تشویق فتنه و اختلاف بینِ مسلمانان و شکنجه کردن اسیر را هم حرام می‌داند .

 و باز هم می‌دانم که کشتنِ مسلمان به دست برادرِ مسلمان خود ، نزدِ خداوند از ویران کردن کعبه‌ی  سخت‌تر و بزرگتر است

9 ) پیش بینی زیبا و دقیق فردوسی بزرگ ۹۰۰ سال پی از حال و روز امروز ما..

ز ایران و از ترک و از تازیان      نژادی پدید آید اندر میان

نه دهقان نه ترک و نه تازی بود    سخن ها به کردار بازی بود

همه گنج ها زیر دامان نهند     بکوشند و کوشش به دشمن دهند

به گیتی کسی را نماند وفا      روان و زبان ها شود پر جفا

بریزند خون از پی خواسته        شود روزگار بد آرا سته

زیان کسان از پی سود خویش       بجویند و دین اند ر آرند پیش

 10 )اشتباه محاسباتی یعنی همین. یادتان هست با دهان کف کرده می‌گفتید جنگ نمی‌شود، ترامپ تاجر است، اگر جرات داشت سر پهپاد می‌زد، و …طوری زد که اوباما، بوش و کلینتون به خواب نمی‌دیدند.

حالا اشتباه محاسباتی دوم را نکنید. از «توهم ابرقدرتی» دست بردارید. ایران را به جنگ تمام عیار نکشانید.

 11 : سه ماه پیش حسین طائب گفت  اطلاعات سپاه دست‌اندرکاران «عملیات ترور  قاسم سلیمانی» را دستگیر کرده .....که‌ معلوم شد ساختگی است («تروریست ها» اسم نداشتند؟)

اما «عملیات واقعی» این روزها  انجام شد

«اشراف اطلاعاتی» سازمان اطلاعات سپاه در عراق هم، نهایتا به درد گرفتن  روح الله زم می‌خورد، و نه حفظ امنیت فرمانده  سپاه قدس

نکته ها (2 )

1)ایستادن  سیاستمداران ذوبی در کنار سپاه و جنازه سلیمانی، معنا ی خاصی برای جماعت  نخواهد داشت ولی بستر را برای جاانداختن عبارت‌هایی چون «قهرمان ملی» فراهم‌ می‌کند و به حکومت فرصت می‌دهد که تبلیغ کند محبوب‌ترین قهرمان ایران، یک «پاسدار» است.

2 ) دست بریده  به نمادی برای «نبریدن» یا ابزاری برای اعلام وفاداری و بیعت مجدد با نظام تبدیل شده

 دستگاه تبلیغاتی  تلاش دارد او را به یک «پیام سیاسی» تبدیل کند و همان نقشی را به او بدهد که نام «روح‌الله خمینی» در سه دهه گذشته ایفا کرده  

3 ) خبرگزاری ایرنا، به نقل از زخمی‌های آیین تشییع  کرمان نوشته: « اگر مسیرهای فرعی باز بودند از شلوغی جمعیت کاسته می شد؛ اما دست‌اندرکاران مراسم اصرار داشتند مردم به خیابان اصلی برگردند و باعث این حادثه تلخ شدند.»

4 ) ترامپ بعد ترور سلیمانی از طریق سفیر سویس پیام داد پاسخ محدود باشد / میدانیم به افکار عمومیتان با استفاده ابزاری از تشیع و اسطوره سازی باید پاسخ بدهید / حکومت ایران خواست نیروهای امریکائی پایگاههای نزدیک را تخلیه کنند و چنین شد / حمله ا ی محدود به پایگاههای نسبتا خالی انجام شد/ تا پیروان و افراد هیجان زده تا حدی قانع شوند / ظریف نیز بلافاصله گفت تمام شد پاسخ دادیم .

    5)نقل از بالاترین : آمریکا اینقدر دقیق به سلیمانی حمله کرد که حتی یک غیر‌نظامی کشته نشد، ج.ا فقط در مراسم ختم وی بیش از 150 نفر را در کرمان هلاک کرد!......کاش برگزاری مراسم را هم می‌دادید دست آمریکایی‌ها تا غیر نظامیان کشته نشوند.

 6 )پمپئو درباره توییت ترامپ مبنی بر هدف قرار دادن سایت‌های فرهنگی ایران نوشت « ما در چهارچوب قوانین بین‌المللی عمل خواهیم کرد »   آیت‌الله‌ها  فرهنگ ایران را خدشه دار میکنند

7 ) ترامپ نشان داده مشاورین  برجسته‌ای دارد که تهدید به بمباران مراکز فکری و تبلیغاتی نظام یعنی صداوسیما و حوزه علمیه کرده  ، تهدید به کشتن چند معمم پیر فرتوت و سردار و بوق تبلیغاتی از زدن همه مراکز نظامی_اقتصادی نظام و از بین بردن نصف جمعیت کشور برای حکومت رعب آورتر است .

 8 ) ‏صالح البیضانی" نویسنده یمنی میگوید » تهران از طریق میانجی به واشنگتن اطلاع داده بود که پایگاه ‎عين الاسد را  برای نجات حیثیت خودمیزند ،  اعلام می کنیم که این پاسخی است که قول داده بودیم ،بنابراین آمریکا ساعاتی قبل از بمباران پایگاه را تخلیه کرد

9) «جیک تاپر، خبرنگار سی‌ان‌ان»  به نقل از  پنتاگون،  گفته حکومت  ایران به عمد مراکزی را مورد حمله قرار داده که "موجب کشته شدن کسی"  نشود.

10 )نمایش و بازی گردانی برای یک سوژه سیاسی و آنهم در انظار عموم و علنی، و در سطح منطقه و جهان و اصرار بر واقعی بودن این نمایش و سناریو،  بطور جدی شک آفرین میباشد ، اما از لحاظ منافع ملی از این آتش بازی و ترقه های مشقی باید خرسند بود!

و بالاخره

اینکه طرفین  تئاتر سیاسی_نظامی راه انداخته اند، که موشک زدن  ترقه بازی معمولی بوده و ترامپ هم گفته بزنید مشروط بر اینکه سربازی کشته نشوددر عالم سیاست معمول است .

  دهقان  دیروز درمصاحبه با cnn میگوید : بحران ترور  سلیمانی زمانی حل میشود که ما یک هدف بزرگ نظامی را بزنیم  و آمریکا  سکوت کند ،بعد بحران تمام و روند مذاکره و دیپلماسی شروع میگردد....  که پذیرشش بسیار سخت مینماید و باید پرتقال فروش را پیدا کرد !!. حقایقی تلخ همراه با چند نکته ( 3 )

اول :معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت گفت:   نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر، در پاییز ۹۸ برای کل ایران ۱۰.۶ درصد  و بیشترین نرخ بیکاری در  استان کرمانشاه با ۱۶.۳درصد میباشد

دویم  :وقتی قدرت «غیرپاسخگو و مطلق» باشد، از آدمی هیولائی نفرت‌انگیز می‌سازد که حتی در آینه‌ی خاطرات هم خودش را باز نخواهد شناخت! قدرت بی مهار«مسیر تباهی» انسان و جامعه را کوتاه‌تر می‌کند!

سیم :در گذر حوادث و اتفاقات ایام، عبرتهای بسیاری نهفته است که انسان می‌تواند آنها را ببیند و از آنها بیاموزد و یا سر بگرداند  و در جهل باقی بماند!

چهارم :باید پرسید این نهاد که هیچگونه اطلاعاتی از فعالیت‌هایش به مردم و دولت نمی دهد و رییس جمهورعملیاتش را تردید امیز میداند ، چرا اگر کسی از آن انتقاد کند می‌گویید جنگ روانی به راه نیندازید و نیروهای مسلح را تضعیف نکنید؟

پنجم : نباید درگیر شایعات شد  و از واقعیت اصلی و خبر بزرگ یعنی سرنگون کردن هواپیمای مسافربری دورماند !جنگ روانی را برای حذف تمامی رخ دادهای مهم راه می اندازند بهوش باید بود

ششم :  سیستمی که هنوز مدیریت یک تشییع جنازه را بلد نیست و نمی‌ٔ‌داند وقتی وارد یک عملیات جنگی هوایی می‌شود باید پروازهای مسافری‌ را لغو کند، آیا حق دارد ادعای مدیریت جهانی کند؟

هفتم : در برابر تجربه‌های کشورهایی مثل چین ، کره ، مالزی ، امارات و.... حکومت غاصب بعد از 4 دهه  باید حد اقل این را یاد گرفته باشد که : بدون اصلاحات ساختاری و افق گشایی (پاردایم شیفت)نمیتواند به ارزشهای اصولی واولیه اجتماعی - انسانی دست یابد.در این وضعیت به نظر میرسد :

نقطه شروع و کم‌هزینه ، همه پرسی برای اصلاح قانون اساسی باشد.

هشتم :این روزها «امنیت ملی» ورد زبان جماعت وابسته  است / منظور  امنیت کدامین گروه‌ها، طبقات و اقشار اجتماعی میباشد ؟

 امنیت تهی‌دستان، طردشدگان و محرومان ایرانی سالهاست که به یغما رفته ،  سیاست‌های اقتصادی حاکم در طول سی سال اخیر در کنار طبقه ای رانتی، برخوردار و فاسد، میلیون ها محروم از حد اقل ها را بجا گذاشته است.

نهم :   نتیجه تجاوز به آزادیها فردی و عدم توجه به احتیاجات روحی انسانها  سرخوردگی در پی می آورد .

 افراد سر خورده راه منفی پیش می گیرند تا ارتباط خود را باهمه مقررات و سنن اجتماعی قطع کنند

 تنها وسیله رفع  سرخوردگیها احترام به شخصیت ، آزادی افراد و ایمان به این حقیقت است که انسانها برده حکومت  نیستند و بلکه نظام  خدمتگزار افراد مملکت میباشد .

و آخرین نکته : آقایان کاربدستان!  که در افریقا چندین بیمارستان را با پولی که باید صرف رفاه و آسایش ملت ایران شود افتتاح کرده اید  بلوچستان را سیل برد و چیزی  برای ساکنان محروم آنجا بجای نگذاشت!

 بعد از چهل سال خدمت به  سوریه ، یمن ،لبنان،عراق،غزه،ونزوٸلا،کومور،سیرالٸون،بورکینافاسو! گینه،گابن وخیلی جاهای دیگر.... اجازه دهید  انسانهای بلادیده هم از امکانات کشورشان بهره مند گردند! و سیل را نظام حاکم «مثلا  نیجریه » حساب کند و این انسانهای  نجیب و محروم فاجعه زده و سیل زده را شیح زکزاکی و پیروان زکزاکی به حساب بیاورید!؟

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ضیاء مصباح
برگرفته از:
ها

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.