رفتن به محتوای اصلی

گزارش واشنگتن‌پست از «صداهای شنیده‌نشده» درباره شیوع کرونا در ایران
11.04.2020 - 06:40

واشنگتن پست به اسناد پزشکی‌۵۶ بیمارستان در تهران دست پیدا کرده که شامل جزییات گسترده‌ای درباره هزاران مورد مربوط به کرونا است که بین اوایل اسفند تا اواخر اسفند به ثبت رسیده‌اند.

این گزارش می نویسد با وجودی‌که یکی از بدترین نمونه‌های شیوع کرونا در ایران اتفاق افتاده، اما صدای مردم ایران در خارج از این کشور چندان شنیده نشده است و رنج آنها در میان داستان‌های امیدوارکننده رسانه‌های رسمی این کشور دیده نمی‌شود.

اسناد بدست آمده از سوی واشنگتن پست به خبرنگاران این فرصت را داده تا بتوانند با بازماندگان این بیماری و خانواده‌های‌ آنها صحبت کند و روایت آنها را از چالش‌های پیش رو در مقابله با کرونا در ایران گزارش کنند.

 گزارش واشنگتن پست با اشاره به آمار رسمی ابتلای حدود ۷۰هزار نفر به کرونا در ایران و مرگ بیش از چهار هزار و ۲۰۰ نفر نوشت این آمار بالای جانباخته‌گان نظر کشورهای غربی را جلب نکرده است، چرا که آنها نگران موج مرگ و میر در ایتالیا، اسپانیا و آمریکا هستند.

اسناد به دست آمده تقزیبا از یک چهارم کل بیمارستان‌های تهران است که بیماران مبتلا به کرونا را پذیرش می‌کنند و شامل دوره زمانی اواخر بهمن تا اواسط اسفند است. این بیمارستان‌ها در این مدت در مجموع از بیش از پنج هزار و پانصد نفر آزمایش کرونا گرفته‌اند. نتیجه کمتر از نصف این آزمایش‌ها مثبت اعلام شده است و تعداد بسیار زیادی دیگری به آزمایش دوم منوط شده‌اند.

این گزارش می نویسد فراتر از دنیای آمار و ارقام، گفتگوی با مبتلایان و خانواده‌های آنها بخشی از شرایط مردم ایران را نشان می‌دهد که در آخرین مصیبتی که در آن قرار گرفته‌اند سردرگم و نگران هستند.  

یک کشاورز که با واشنگتن پست صحبت کرده گفته است وقتی پدر بیمارش را به بیمارستان برده از شدت به هم ریختگی اوضاع وحشت زده شده است.

یک دانشجوی دیگر که به کرونا مبتلا شده گفته نگران است که این بیماری را به افراد بسیار دیگری منتقل کرده باشد. زنی که شوهرش را در اثر کرونا از دست داده به واشنگتن پست گفته، اوضاع اقتصادی آنقدر بد است که شوهرش مدت‌ها پیش از اینکه کرونا بگیرد، دیگر به زندگی خود اهمیت نمی‌داد.

واشنگتن پست می‌نویسد برخی بیمارستان‌های ایران به دلیل مشکلات مدیریتی، بیماران را در حالیکه به شدت نیازمند مراقبت پزشکی هستند با رضایت خودشان مرخص می‌کنند و در مقابل بعضی مراکز درمانی نیز تمام توان خود را صرف کمک به بیماران می کنند.

 واشنگتن پست می نویسد برآیند صحبت‌ها با بیماران و خانواده‌های آنها نشان می‌دهد برای آگاهی رسانی خیلی دیر شده و بسیاری به این بیماری مبتلا شده اند، اما با این حال دولت ایران هنوز حاضر نیست مقررات قرنطینه را اعمال کند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
ایران اینترنشنال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.