رفتن به محتوای اصلی

هفت یا هشت گزینه برتر برای ساخت واکسن کرونا مطرح است
سازمان بهداشت جهانی:
12.05.2020 - 08:23

تدروس در ویدیو کنفرانس شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل گفت: «گزینه‌های اصلی هفت یا هشت مورد هستند. با این حال ما بیش از صد گزینه داریم.»

او افزود: «تمرکز ما بر تعداد کمی از گزینه‌هاست که ممکن است نتیجه بهتری به همراه داشته باشند و در حال سرعت دادن به ساخت گزینه‌های با پتانسیل بالاتر هستیم.»

تدروس به نام گزینه‌های اصلی برای ساخت واکسن اشاره‌ای نکرد.

رییس سازمان بهداشت جهانی افزود ذهنیت اولیه این بود که ساخت واکسن ممکن است ۱۲ تا ۱۸ ماه طول بکشد، اما با کمک هشت میلیارد دلاری که هفته گذشته از سوی ۴۰ کشور، سازمان‌ها و بانک‌ها برای تحقیق، درمان و آزمایش کرونا وعده داده شد، تلاش‌ها برای ساخت واکسن سرعت بیشتری به خود گرفته است.

 او خاطرنشان کرد هشت میلیارد دلار کافی نخواهد بود و برای سرعت بخشیدن به ساخت واکسن به کمک‌های بیشتری نیاز خواهد شد و مهم تر از همه این است که پس از ساخت واکسن بتوان آن را برای همه تولید کرد و هیچ‌کس بدون واکسن نماند.

تدروس گفت: «سازمان بهداشت جهانی از ماه ژانویه در حال همکاری با هزاران محقق از سراسر جهان است تا روند ساخت واکسن را سرعت بخشد و چگونگی تهیه آن را از مدل‌های حیوانی گرفته تا نمونه‌های بالینی و هر روش دیگری پیگیری کند.»  

او افزود در حال حاضر کنسرسیومی متشکل از بیش از ۴۰۰ نفر از دانشمندان در حال کار بر روی ساخت واکسن و راه‌های تشخیص کرونا هستند.  

به گفته رییس سازمان بهداشت جهانی، در حالی‌که تعداد موارد ابتلا در غرب اروپا در حال کاهش است، تعداد موارد ابتلا در مناطق دیگر از جمله شرق اروپا، آفریقا، جنوب‌شرقی آسیا، شرق مدیترانه و جاهای دیگر در حال افزایش است.

تدروس گفت: همه گیری کرونا به بشریت «درس‌های دردناکی» آموخته و از جمله لزوم تقویت هر چه بیشتر نظام‌های سلامت در سطوح ملی و منطقه‌ای را به اثبات رسانده است.

او افزود: «با این وجود تا سال ۲۰۳۰ بیش از پنج میلیارد نفر به این خدمات ضروری دسترسی نخواهند داشت و این بخش از جمعیت با مشکلاتی از قبیل نبود کارکنان بهداشت، داروهای لازم و حتی آب لوله‌کشی در بیمارستان‌ها مواجه خواهند بود.»

تدروس با اشاره بر تداوم کارزار جهانی در مقابله با کرونا تاکید کرد کشورها نیز باید زمینه ساختن جهانی سلامت‌تر، ایمن‌تر و منصفانه‌تر را فراهم کنند.  

رییس سازمان بهداشت جهانی گفت: «جهان سالانه هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار در زمینه سلامت هزینه می‌کند که این میزان تقریبا برابر ۱۰ درصد تولید ناخالص جهانی است. در این میان بهترین سرمایه‌گذاری هزینه کردن پول برای پیشگیری از بیماری و تقویت سلامت عمومی است چرا که با این روش هم جان‌های زیادی نجات داده می‌شوند و هم در هزینه‌ها بیشتر صرفه‌جویی خواهد شد.»

در حال حاضر تعداد مبتلایان به کرونا در جهان از مرز چهار میلیون و ۱۷۵ هزار نفر فراتر رفته و تعداد جان‌باختگان به بیش از ۲۸۶ هزار و ۳۰۰ نفر  رسیده است. در این میان، آمریکا با بیش از یک میلیون و ۳۴۷ هزار نفر مبتلا به کرونا و بیش از ۸۰ هزار و ۳۰۰ نفر جان‌باخته، بیشترین تعداد بیماران و کشته‌شدگان را دارد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.