رفتن به محتوای اصلی

برایان هوک:ما دوست داریم یک جلسه رو در رو با ایران داشته باشیم
17.06.2020 - 06:01

این مقام ارشد دولت آمریکا درباره مبادله زندانی گفت: «ما دوست داریم یک جلسه رو در رو داشته باشیم تا در یک گفتگوی کنسولی بتوانیم سریع تر از گذشته حرکت کنیم.»

برایان هوک گفت: «در دیپلماسی به طور کامل باز است، نه فقط درباره آن مسائل بلکه ... درباره همه موضوعاتی که روابط دوجانبه آمریکا-ایران را در ظرف ۴۱ سال گذشته به طور منفی تحت الشعاع قرار داده است.» او افزود: «ما خواهان رفتن به پای میز مذاکره هستیم.»

ایران و آمریکا اخیرا به آزادی متقابل زندانی دست زدند. آمریکا حداقل دو ایرانی به نام های سیروس عسگری و مجید طاهری را آزاد و ایران مایکل وایت، نظامی سابق آمریکایی، را رها کرد.

مقامات ارشد ایرانی پس از آن تبادل گفتند که بر سر آزادی این افراد مذاکره ای انجام ندادند و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران آن را یک مبادله بشردوستانه خواند.

این در حالیست که برایان هوک هفته گذشته در یک گفتگوی مجازی با مدیر اندیشکده محافظه‌کار بنیاد هریتیج گفت که در ظرف چند ماه اخیر از طریق دولت سوییس - حافظ منافع آمریکا در ایران - در حال گفتگوی غیرمستقیم با حکومت ایران بوده است تا مایکل وایت آزاد شود.

آقای هوک همچنین گفت که آزادی چند ایرانی-آمریکایی زندانی در ایران از جمله مراد طاهباز، سیامک و محمد باقر نمازی از محورهای رایزنی های دیپلماتیک بعدی او خواهد بود.

مراد طاهباز عضو هیأت مدیره موسسه حیات وحش میراث پارسیان است که به اتهام "همکاری با آمریکا" در پرونده معروف به محیط زیستی‌ها به ۱۰ سال زندان محکوم شده است. باقر نمازی به همراه پسرش سیامک نمازی به خاطر آنچه جاسوسی برای آمریکا خوانده شده، به ده سال زندان محکوم شده است.

برایان هوک همچنین به بنیاد هریتج گفت قصد دارد علاوه بر تلاش برای آزادی زندانیان دو تابعیتی یاد شده، بر پس گرفتن بقایای جسد رابرت لوینسون از ایران تمرکز کند.

رابرت لوینسون - مامور سابق اف بی آی که به عنوان پیمانکار خصوصی برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) کار می کرد - در سال ۲۰۰۷ میلادی پس از سفر به جزیره کیش ناپدید شد. مقامات ایرانی از سرنوشت وی ابراز بی اطلاعی کرده اند.

او گفت دولت دونالد ترامپ تا به حال موفق شده است که دو آمریکایی را بدون آن که پولی بپردازد یا خط مشی تحریم را تغییر بدهد از ایران پس بگیرد که نشان می دهد که سیاست فشار حداکثری آمریکا موثر بوده است.

این مقام ارشد وزارت امور خارجه ایالات متحده در ماه های گذشته بارها خواهان تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد شده است.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که در سال ۲۰۱۵ میلادی در تایید برجام به تصویب رسید، خرید و فروش تسلیحات متعارف با ایران را به مدت ۵ سال منع می کند. قرار است این قطعنامه در ماه اکتبر امسال لغو شود- مساله ای که آمریکا به شدت با آن مخالف است.

آمریکا می گوید که اگر شورای امنیت تحریم های تسلیحاتی ایران را از طریق تصویب قطعنامه جدیدی تمدید نکند یا برخی اعضای شورا پیش نویس آمریکا را وتو کنند،‌ ممکن است از «مکانیزم ماشه» برای بازگرداندن همه تحریم های شورای امنیت علیه ایران استفاده کند.

روسیه و چین می گویند آمریکا به دلیل آن که برجام را ترک کرده اجازه استفاده از مکانیزم مذکور را ندارد ولی برایان هوک هفته گذشته گفت که آمریکا این اختیار را برای خود محفوظ می داند زیرا از جمله طراحان تحریم های شورای امنیت علیه ایران بوده و عضو دایم این نهاد است.

برایان هوک می گوید پیش نویس قطعنامه مورد نظر آمریکا برای تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران در نظر دارد که نام حداقل ۲۲ نفر از مقامات ایرانی را به «فهرست تروریستی» سازمان ملل متحد بازگرداند و آنها را مشمول تحریم و منع سفر بین المللی کند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
بی بی سی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.