رفتن به محتوای اصلی

Ny moské i Karlstad, en björntjänst till invandrarna
15.07.2020 - 21:49

Ny moské i Karlstad, en björntjänst till invandrarna

Karlstads politiker (S, MP, L, C och V) kommer att göra ett av sina historiskt största misstag om inte rättar sig och inte stoppar moskébygget i Karlstad. Jag som själv var muslim och är välbekant med moskés funktioner tycker att utan tvivel en moské till i Karlstad medför ännu mer segregation mellan svenskar, invandrare, män och kvinnor, ökade hat mot icke muslimer, blandnings- och påtryckningsmöjligheter från muslimska stater. Det minsta Karlstad, Sverige och invandrarna behöver är moské, minaret och böneutrop.

Vem finansierar och varför gör det?

Moskén beräknas kosta ca 25 miljoner kronor (ungefär årslöner för 100 anställa). Islamiska Kulturföreningen inte ger tydliga förklaring gällande hur moskén ska betalas. Men det inte svårt att upptäcka finansieringen.

Majoriteten av föreningsmedlemmar lever med socialbidrag och barnbidrag. Istället att spendera bidragen till familjer och barn och skicka barn till simskolan eller någon sport, spenderar föräldrarna pengar för sin tro. I alla fall är medlemmarnas bidrag försumbar.

Bygget kommer att finansieras med hjälp av utländska aktörer. De vill påverka moskéns verksamhet i Sverige. Nu, tyvärr finns olika moskéer i Sverige som finansieras av Saudiarabien, Iran, Qatar och Turkiet. De olika utländska aktörer representerar olika konfliktfyllda muslimskolor och är en potentiell konfliktkälla i framtidens Sverige.

Vad man undervisar i en Moské?

Moskéns undervisningar börjar med byggnaden: En minaret som en manlig symbol och två ingångar en för kvinnor och en för män för stark köns apartheid.

De undervisar kvinnorna är mäns åkrar och män är kvinnornas herrar. Kvinnornas rätt är hälften av män.

De undervisar att alla icke muslimer är orena och hedniska. Bara muslimerna är rena och gudfruktiga. Varje muslimreligions skola tycker andra är hedniska också. Därför olika skolor i muslim länder exploderar varandras moskéer med bombar. De attackerar även mödravårdsavdelningen och dödar mammor och bebisar som tillhör andra skolor i guds namn och för guds skull.

De propagerar mot demokrati och sekularism. De hatar demokrati, sekularism och tolerans och strävar efter islamisk stat.

En moské är inte en enkel bönelokal. Där man med hat och fördomar uppfostra de nästa generation av IS jihadister.

Politiker i Karlstad (S, MP, L, C och V) som röstade ja till bygglov och Karlstad kommunen som tillhandahåller mark för upprättande av religiösa byggnader kommer att ha ett stort ansvar för utveckling av jihadism i Sverige.

Vi måste värna mötes- och religionsfriheten samt demokrati. Men vi måste värna ännu mer om vår sekulära och toleranta samhället. Det är en garanti för riktigt religionsfrihet men vi måste vara samtidigt uppmärksamma för att religion kan användas som ett verktyg mot demokrati och tolerans och skapar konflikter mellan folk.

En moské́ bidrar till ytterligare segregation och gynnar odemokratiska tankegångar samt utökar ojämlikhet mellan könen och hat mot icke-muslimer.

Glöm inte vår historia:

Glöm inte så länge religionen var i makt i Europa vi hade trettioåriga kriget. Utvecklingen och fred kom till Europa när sekularisering spridde sig här.

Glöm inte nazister kom i make i Tyskland med lagliga medel. Med demokratiska medel mot demokratin. Man kan också göra samma sak med religionsfrihets namn mot religionsfriheten.

Ni hunnit inte glömma att alla jihadister som från europiska länder anslutit till IS i Syrien och Iraq uppfosterades i moskéer som Karlstads moské́.

En riktig björntjänst

Muslimer som kommer från kriget och elände som orsakade av deras regioner behöver inte skapa samma elände i värdländerna. De behöver jobb, utbildning, lära känna svenskt samhälle och lag och ordning, demokrati, tolerans, sekularism för att bryta segregeringens onda cirkel, inte moské, minaret och böneutrop att fördjupa segregeringen.

Ahad Ghorbani

2020-06-27

 

FYI:

 

Tack för artikelförslag.

Vi tackar nej till att publicera din text på DN Debatt.

Med vänlig hälsning
Nils Öhman

Chef och redaktör för DN Debatt 

 

 

Hej!

Denna gång avböjer vi publicering.

Mvh

Hanna Nordin | Debattredaktör GP

 

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

احد قربانی دهناری

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.