رفتن به محتوای اصلی

آمریکا در مورد احیای برجام: هنوز وقت بررسی پیشنهاد ایران نرسیده است
02.02.2021 - 22:51

او گفت که دولت آمریکا "با متحدانش، با شرکایش، با کنگره رایزنی خواهد کرد و بعد به نقطه ای خواهد رسید که مستقیما با ایرانی ها وارد تعامل شود و مایل خواهد بود هرگونه پیشنهادی را بررسی کند."

پیشتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، خواستار همکاری اتحادیه اروپا شد تا شرایط برای "بازگشت همزمان" تهران و واشنگتن به توافق هسته‌ای فراهم شود.

سخنان آقای ظریف پس آن مطرح شد که در یک بن بست دیپلماتیک، ایران و آمریکا هر یک برای پیشبردن توافق رفع تنش، از طرف مقابل خواسته‌اند گام نخست را بردارد.

محمدجواد ظریف (دوشنبه ۱ فوریه) در مصاحبه با شبکه خبری سی‌ان‌ان راهکاری را برای حل اختلاف ایران و آمریکا ارائه داد. ایران پیش از این خواستار پیشقدم شدن آمریکا و اقدام عملی این کشور برای رفع تحریم و بازگشت به برجام شده بود.

او در این مصاحبه گفت "شما به روشنی می‌دانید که می‌تواند سازوکارهایی وجود داشته باشد که اساسا به همگام‌سازی بینجامد یا آنچه می‌تواند بدان عمل شود را هماهنگ کند."

در این مصاحبه مطرح شد که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌تواند از سمتش در مقام هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برای هماهنگ‌سازی اقداماتی که لازم است ایران و ایالات متحده انجام دهند، استفاده کند. به گفته محمدجواد ظریف، جوزپ بورل می تواند اقداماتی را که لازم است توسط آمریکا و ایران انجام دهد، "تنظیم کند".

این اظهارات آقای ظریف در حالی عنوان ‌شد که اواسط دی ماه امسال، آیت الله علی خامنه‌ای رهبر ایران بازگشت آمریکا به برجام را مشروط به رفع تحریم‌ها دانست و گفت "هیچ عجله‌ای نداریم که آمریکا به برجام برگردد".

از سوی دیگر اتحادیه اروپا روز سه شنبه گفت که در مورد لغو تحریم‌های ایران و احیای توافق اتمی، برجام، مشغول رایزنی با مقام های آمریکایی بوده‌ است.

در بروکسل پیتر استانو، سخنگوی آقای بورل، گفت که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا "سخت مشغول کار برای احیای برجام است."

 

او افزود: "ما سرگرم گفت و گو با دولت آمریکا هستیم تا ببینیم آیا می توان تحریم ها را برداشت، آیا می توان برجام را دوباره به طور کامل اجرا کرد."

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه ۲۷ ژانویه (هشت بهمن) در اولین نشست خبری خود تصریح کرد که موضع جو بایدن این است که اگر ایران به تعهداتش در برجام برگردد، ایالات متحده هم همین کار را خواهد کرد و بعد از آن به دنبال "توافقی بلندمدت‌تر و مستحکم‌تر" با جمهوری اسلامی خواهد بود.

اما بلافاصله پس از نشست خبری وزیر خارجه آمریکا، مقام‌های ایران خواسته واشنگتن درباره لزوم بازگشت کامل ایران به تعهداتش در برجام، قبل از بازگشت آمریکا به این توافق را رد کردند‌ و گفتند که ابتدا ایالات متحده که از برجام خارج شده باید به آن برگردد و تحریم‌های ایران را به طور کامل لغو کند.

دولت دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و تحریم‌های هسته‌ای ایران را با شدت بیشتر و با شعار "فشار حداکثری" برگرداند.

ایران هم یک سال بعد کاهش تعهدات خود در برجام را آغاز کرد و در نهایت تقریبا تمام محدودیت‌های فنی تعیین‌شده در توافق هسته‌ای را کنار گذاشت.

در هفته‌های اخیر هم فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی و تولید اورانیوم فلزی در تاسیسات هسته‌ای ایران هشدار آمریکا و نگرانی شدید کشورهای اروپایی را به دنبال داشته است.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
bbc

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.