رفتن به محتوای اصلی

سخنگوی صنعت برق: دلیل خارج شدن خط انتقال برق ترکمنستان به ایران از مدار، عملیات خرابکارانه
07.06.2021 - 10:01

 

سخنگوی صنعت برق سه روز پس از خارج شدن خط انتقال برق ترکمنستان به ایران از مدار، دلیل آن را «عملیات خرابکارانه و سرقت» عنوان کرد.

پیش از این مقام‌های نظارت نیرو درپی افزایش خاموشی‌ها، اعلام کرده بودند که با واردات برق از ترکمنستان بخشی از کمبود برق ایران را جبران کرده و بخشی از برق استان خراسان رضوی و گلستان را از این طریق تامین کرده‌اند.

با این حال مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، شامگاه یک‌شنبه شانزدهم خرداد ماه  گفت که خط انتقال برق از ترکمنستان به ایران از ۱۳ خرداد ماه به دلیل «عملیات خرابکارانه و سرقت» و «سقوط یک دکل» قطع شده بود و بعد از ۵۱ ساعت و با استفاده از دکل اضطراری بار دیگر در مدار قرار گرفته است.

رجبی مشهدی گفت: «خط انتقال ترکمنستان به گنبد که با عملیات خرابکارانه و سرقت بخشی از تجهیزات دکل قطع شده بود اما در کمتر از ۵۱ ساعت باردیگر به مدار بازگشت.»

سخنگوی صنعت برق با اشاره به کمبود برق در ایران و گسترش خاموشی‌ها، افزود که به همین دلیل و برای وارد کردن دوباره این خط به مدار، برای نخستین‌بار از «دکل اضطراری» استفاده شد.

رجبی مشهدی در توضیح دلیل خروج خط انتقال برق ترکمنستان به ایران، نیز گفت که پس از قطع برق خط انتقال۲۳۰ کیلو ولت ترکمنستان به ایران در روز ۱۳ خردادماه جاری، گروه عملیات و تعمیرات پس از بازدید، دلیل آن را «سقوط دکل شماره ۸۳» در فاصله ۲۸ کیلومتری از ایستگاه ۲۳۰ کیلوولت گنبد کاووس اعلام کردند.

او گفت که دلیل سقوط این دکل نیز «سرقت نبشی‌های دکل در ارتفاع بالاتر از ۷ متری و ضعیف شدن بدنه دکل» گزارش شده است.

سخنگوی صنعت برق ایران با اشاره به خطرات ناشی از نزدیک شدن به خطوط انتقال برق، هشدار داد که خطوط انتقال فشار قوی می‌تواند باعث کشته شدن افراد شود و افزود که با سارقان تجهیزات شبکه برق نیز قاطعانه برخورد می‌شود.

این درحالی است که روز گذشته پرویز محمدنژاد، رییس کمیته نیروی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت که خاموشی‌ها همچنان ادامه دارد و دلیل آن کمبود تولید برق و عدم تناسب آن با میزان مصرف است.

محمدنژاد افزود که تولید برق ایران  در سال‌های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ بسیار کم بود و تبعات این موضوع خود را در سال ۱۴۰۰ نشان داده و در سال ۱۴۰۱ نیز شاهد پیامدهای آن خواهیم بود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود که سال گذشته۵۸/۵  هزار مگاوات تولید برق داشتیم و مصرف ما نیز تا همین اندازه بود که این امر به معنی قرار گرفتن در مرز مصرف و تولید است اما در سال‌جاری تولید برق ۲ هزار مگاوات افزوده شد و به ۶۰ هزار مگاوات رسید درحالی که مصرف برق خیلی بیشتر از این مقدار است.

مقام‌های وزارت نیرو شرکت توانیر دلیل کمبود برق و اعمال خاموشی‌های گسترده را در زمستان گذشته کمبود گاز و در هفته‌های اخیر گرمای شدید و استخراج رمزارزها عنوان کرده‌اند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.