رفتن به محتوای اصلی

ادامه حملات راکتی و پهپادی به پایگاه‌های محل استقرار نیروهای آمریکا در بغداد
06.01.2022 - 00:28

منابع عراقی از چند حمله راکتی به نزدیکی پایگاه‌های نظامی محل استقرار نیروهای آمریکایی در بغداد خبر دادند و گفتند که چهارشنبه شب پدافند عراق نیز یک پهپاد درحال نزدیک شدن پایگاه عین‌الاسد را رهگیری کرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع نظامی عراقی گزارش داد که روز چهارشنبه چند راکت کاتیوشا به پایگاه‌های نظامی محل استقرار نیروهای ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد و در غرب این شهر اصابت کردند.

در بیانیه ارتش عراق آمده است که یک موشک‌انداز و یک راکت در منطقه «الجهاد» در نزدیکی فرودگاه بغداد پیدا شده است.

یک مقام ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا نیز به رویترز گفت که پنج راکت در نزدیکی پایگاه هوایی عین‌الاسد محل استقرار نیروهای این ائتلاف در غرب بغداد فرود آمد اما هیچ تلفاتی نداشت.

این مقام ائتلاف بین‌المللی افزود که نزدیک‌ترین محل اصابت راکت‌ها، در حدود ۲ کیلومتر از پایگاه عین‌الاسد بوده است.

منابع امنیتی عراقی اعلام کرد که هیچ کدام از حمله‌ها خسارت یا تلفات جانی نداشته است و ارتش عراق نیز گفت که عملیات جست‌وجو را پس از آنکه «عناصر غیرقانونی» پنج راکت به نزدیکی پایگاه عین‌الاسد شلیک کردند، آغاز کرده است.

در همین حال، چهارشنبه شب نیز خبرگزاری رسمی عراق گزارش داد که پدافند هوایی این کشور یک پهپاد ناشناس را در حال نزدیک شدن به پایگاه هوایی عین‌الاسد، محل استقرار نیروهای آمریکایی، رهگیری کرده است.

طی روزهای اخیر پایگاه‌های محل استقرار نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه چندین بار مورد حمله قرار گرفتند.

ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا روز چهارشنبه در بیانیه‌ای شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران را مسئول این حملات خواند.

جان برنان، فرمانده این نیروها، گفت این ائتلاف «همچنان شاهد تهدیدات علیه نیروهای ما در عراق و سوریه از سوی گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران است.»

از سوی دیگر، رسانه‌های نزدیک به شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران نیز اعلام کردند که گروه «قاصم الجبارین» در بیانیه‌ای مسئولیت حمله به پایگاه هوایی عین‌الاسد را برعهده گرفته است.

این گروه در کنار کتائب حزب‌الله، عصائب اهل‌الحق و گردان‌های ابوالفضل العباس از گروه‌های نزدیک به ایران در عراق است.

جان کربی، سخنگوی پنتاگون، نیز روز سه‌شنبه گفت که حملات چند روز اخیر به محل استقرار نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه با حملاتی که ما از شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در عراق و سوریه دیده‌ایم، مطابقت دارد.

سخنگوی پنتاگون افزود که ما این تهدیدات را جدی می‌گیریم و نیروهای آمریکا در عراق و سوریه حق دفاع از خود را دارند.

حمله موشکی به دو پایگاه در عراق 

Missing media item.

روز چهارشنبه، ۵ ژانویه، دو پایگاه‌ نظامی عراق که میزبان نیروهای آمریکایی هستند، مورد حمله موشک‌های کاتیوشا قرار گرفتند. خبرگزاری رویترز به نقل از منابع نظامی عراقی گزارش داد که یک پایگاه‌ در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد و یک پایگاه در غرب بغداد مورد حمله قرار گرفتند.

ارتش عراق در بیانیه‌ای گفت که یک پرتاب‌گر موشک حاوی یک راکت را در منطقه الجهاد در غرب بغداد، در نزدیکی فرودگاه، پیدا کرده است. 

پنج راکت نزدیک پایگاه هوایی عین‌الاسد فرود آمدند که میزبان نیروهای آمریکایی و سایر کشورهای عضو ائتلاف ضدداعش است. یکی از مقامات مسئول ائتلاف به رویترز گفت که آن حمله هیچ تلفاتی بر جای نگذاشته است. او گفت که نزدیک‌ترین موشک به پایگاه، حدود ۲ کیلومتر با آن فاصله داشته است. مقامات ارتش عراق به رویترز گفتند که موشک‌های شلیک‌شده، از نوع کاتیوشا بوده‌اند. مقامات امنیتی عراق نیز تایید کردند که آن دو حمله هیچ آسیب یا تلفاتی در بر نداشته‌اند.

ارتش عراق اعلام کرد که عملیات جست‌وجو را برای «عوامل غیرقانونی» که آن پنج راکت را شلیک کرده‌اند، آغاز کرده است. 

مقامات آمریکایی در چند هفته گذشته در مورد احتمال افزایش حمله به نیروهای آن کشور در عراق و سوریه هشدار داده‌اند. فرارسیدن سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، و همراهانش، از جمله زمینه‌های این هشدار بود. 

در هفته جاری و همزمان با این سالگرد، نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران به پایگاه‌های مورد استفاده آمریکایی‌ها در سوریه و عراق نیز راکت‌هایی شلیک کرده‌اند. صبح چهارشنبه، ۵ ژانویه، حمله راکتی به یکی از پایگاه‌های «نیروهای دموکراتیک سوریه» در استان دیرالزور واقع در شرق سوریه باعث تخریب یک مسجد و تهدید مردم محلی شد، هرچند آن حمله نیز تلفاتی در پی نداشت. آن پایگاه «روستای سبز» نام دارد و علاوه بر «نیروهای دموکراتیک سوریه»، گروهی که کردهای چپ‌گرای سوریه در آن تسلط دارند و نیمی از استان دیرالزور و بخش‌های وسیعی از خاک سوریه در شرق رود فرات را در اختیار دارد، میزبان مستشاران آمریکایی نیز هست. 

هنوز گروهی مسئولیت حملات به عین‌الاسد و فرودگاه بغداد را به عهده نگرفته است. اما می‌توان تصور کرد که آن حملات به احتمال قوی کار نیروهای عراقی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران بوده باشند. سلیمانی در اولین ساعات بامداد ۳ ژانویه ۲۰۲۰، مدت کوتاهی پس از رسیدن از پروازی از دمشق، باهدف‌گیری پهپادی و به دستور دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری وقت آمریکا، در فرودگاه بغداد کشته شد. از جمله افرادی که همراه او کشته شدند، ابومهدی المهندس، از مهم‌ترین فرماندهان گروه حشد شعبی، بود.

جمهوری اسلامی ایران در تلافی بلافاصله ترور سلیمانی، دست به حمله به عین‌الاسد زده بود؛ همان حمله‌ای که طی آن هواپیمای اوکراینی تهران به کی‌یف نیز با تمامی سرنشینانش سرنگون شد تا جنایتی بزرگ رقم بخورد. ده‌ها سرباز آمریکایی نیز طی حمله موشکی ایران به قرارگاه عین‌الاسد با آسیب‌های مغزی مواجه شدند. 

حمله روز چهارشنبه، دومین حمله هفته جاری به فرودگاه بین‌المللی بغداد است. آن فرودگاه روز دوشنبه (روز سالگرد ترور سلیمانی) هم مورد حمله دو پهپاد  قرار گرفته بود که با برخورد پدافندی نیروهای عراق و ائتلاف خنثی شدند.

در روز دوشنبه نیز نیروهای پدافند عراق دو پهپاد انفجاری را سرنگون کردند. پهپادهای مزبور در حال حرکت به سوی عین‌الاسد بودند و نیروهای عراقی و متحدان آمریکایی آن‌ها را تهدید می‌کردند.

ایران در پی ترور سلیمانی وعده «انتقام سخت» داده بود و بارها آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها را به عناوین مختلف تهدید کرده است. یکی از مقامات نظامی ارشد اسرائیل اخیرا دست داشتن کشورش در ترور سلیمانی را تایید کرد؛ واقعیتی که البته مدت‌ها بر ناظران پوشیده نبود و در گزارش‌های مختلفی در رسانه‌ها نیز تشریح شده بود. ابراهیم رئیسی، رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه از آمریکا خواست ترامپ و مایک پمپئو، وزیر خارجه وقت، را محاکمه و «قصاص» کند. آقای رئیسی گفته است که اگر ترامپ محاکمه نشود، ایران دست به تلافی خواهد زد. ایران پیش از این در مورد ترور سلیمانی به سازمان ملل و سایر نهادهای بین‌المللی هم شکایت برده است. یک گزارشگر ویژه سازمان ملل در سال ۲۰۲۰ ترور سلیمانی را غیرقانونی و خلاف قانون بین‌الملل خواند.

در واکنش به حمله صبح چهارشنبه ایران به پایگاه «روستای سبز» در شرق سوریه، ائتلاف ضدداعش بیانیه‌ای منتشر کرد که لحنی تندتر از معمول داشت. در این بیانیه آمده است: «عوامل شرور مورد حمایت ایران از درون زیرساخت‌های مدنی و بی‌هیچ توجهی به امنیت شهروندان غیرنظامی، به سوی ائتلاف و نیروهای دموکراتیک سوریه شلیک کردند.» 

نیروهای ائتلاف در مقابل با شلیک شش توپ به آن حمله پاسخ دادند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.