رفتن به محتوای اصلی

نیمی از جمعیت ایران نمی توانند غذا و مسکن خود را تامین کنند

نیمی از جمعیت ایران نمی توانند غذا و مسکن خود را تامین کنند
تفسیر از:
اقبال اقبالی

 نیمی از جمعیت ایران نمی توانند غذا و مسکن خود را تامین کنند
بر اساس نظر سنجی موسسه گالوپ آمریکا
 2 ژوئیه 2013م

نصف جمعیت بالغ ایران در 12 ماه گذشته برای تامین غذا و مسکن مورد نیاز خود و خانواده خویش مشکل داشته است. بر اساس نظر سنجی موسسه گالوپ 50 درصد می گویند که در طول تمام روز نگران ، پریشان و غمگین هستند.

برپایه این گزارش انتخاب حسن روحانی، به عنوان رئیس جمهور آینده ایران، آرزوی ملت ایران را برای تغییرات کلی در نظام جکومتی ایران به نمایش گذاشت.

این گزارش افزوده، نصف کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده اند گفته اند:"در سال گذشته لحظاتی را تجربه کرده اند که از تامین غذا و مسکن مورد نیاز خانواده خویش عاجز بوده اند".

%50 رقم بسیار بالایی بین 19 کشور خاورمیانه است در سال های 2012 و 2013 مورد بررسی موسسه گالوپ قرار گرفته اند .

سئوالاتی که موسسه نظرسنجی گالوپ از ایرانیان 15 سال به بالا پرسیده، عبارتند از: ''آیا مواقعی در 12 ماه گذشته بوده است که شما برای خرید غذای مورد نیاز خانواده خود مشکل داشته اید؟''

بنا بر این گزارش %46 در سال 2011 و %46 در سال 2012 و %50 در سال 2013 از ایرانیان که به این سئوال پاسخ آری دادند.

همچنین در پاسخ به این سئوال که ''آیا در 12 ماه گذشته برای تامین مسکن مورد نیاز خانواده مشکل داشته اید؟ '' %42 در سال 2011، %46 در سال 2012 و %50 در سال 2013 به این سئوال پاسخ آری دادند.

اکثر ایرانیان تاثیر تحریم هایی را که علیه برنامه اتمی ایران وضع شده اند و این برنامه در دو سال اخیر توسعه بیشتری نیز یافته، شخصا حس کرده اند.

برای مثال اتحادیه اروپا در سال 2011 تحریم نفتی علیه ایران را به اجرا گذاشت که باعث از دست رفتن میلیاردها دلار درآمد برای خزانه ملی این کشور شد.

در سوم ماه ژوئن سال جاری، باراک اوباما نهمین دور تحریم ها علیه ایران را به اجرا گذاشت که این بار ریال، پول ملی ایران را هدف قرار داد و تمام اشخاص و یا کشورهایی که با استفاده از ریال با ایران معامله می کردند، مورد مجازات قرار می گرفتند. نتیجه این تحریم ها، تورم شدید، افت ارزش ریال در مقابل ارزهای بین المللی و بیکاری شدید در ایران بوده است.

تحقیقات موسسه گالوپ نشان می دهد که %34 نیروی آماده به کار ایران بیکار هستند. نصف جمعیت بالغ ایران اعتراف می کنند که تحریم ها به شکل وسیعی بر زندگی شخصی آنها اثر گذاشته و %34 دیگر جمعیت می گویند تحریم ها به نوعی بر زندگی آنها اثر گذاشته است.

این تحقیق نشان می دهد که ایرانیان به بهبود استانداردهای زندگی خود خوشبین نیستند.%34 جمعیتی که در سال 2012 گفتند که استاندارد زندگی آنها پایین آمده، %20 از سال 2011 بیشتر بودند.

نتیجه تحقیق گالوپ، وضعیت تغییرات روحی و احساسی ایرانیان را نیز نشان می دهد که از سال قبل بدتر شده است.در حال حاضر بیش از نصف جمعیت ایران می گویند در اکثر طول روز، %58 نگرانند، %54 غمگین هستند، % 54 عصبی هستند. این ارقام از سال 2011 به این سو افزایش چشمگیری درایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشته است.
 

اثرات و دلایل
 

مشکلات اقتصادی گسترده در جامعه ایران، حامل پیامدهای پیچیده در روابط واشنگتن با دولت تحت ریاست روحانی خواهد بود. بعضی از رهبران غربی اثرات تحریم ها را دلیلی برتاثیر گذاری آنها دانسته و معتقدند که باید آنها را ادامه داد تا به نتیجه مطلوب که متوقف شدن برنامه هسته ای ایران است رسید. گرچه مقامات آمریکایی و حتی هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه سابق این کشور تاکید می کنند که هدف تحریم ها مردم ایران نبوده، بلکه حکومت ایران است.

این نظر سنجی می افزاید برغم تمام مشکلاتی که مردم ایران با وجود تحریم ها با آنها دست و پنجه نرم می کنند، %68 آنها از برنامه هسته ای این کشور حمایت می کنند. در همین راستا سازمان بین المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود اعلام داشت که به نظر نمی رسد تحریم ها فعالیت های اتمی ایران را کندتر کرده، بلکه آنها را افزایش داده است. این افزایش به همراه عصبانیت ایرانیان ممکن است عامل نگرانی ای برای رهبران ایالات متحده بشود.

برپایه این گزارش، %46 از جمعیت ایران آمریکا را مسئول تحریم ها علیه ایران می دانند، در حالی که %13 رهبران ایران را مسئول اعمال این تحریم ها می دانند.

براساس برآورد همین نظر سنجی ، این تحریم ها برغم مشکلات عدیده ای که برای ایرانیان بوجود آورده، اکثر آنها را علیه آمریکا سوق داده است، این در حالی است که ایران یک قدرت منطقه ای در خاورمیانه به حساب می آید.

در حال حاضر %15 مردم ایران می گویند رهبری جهانی آمریکا را می پذیرند، یک افزایش %9 از سال 2011، اما پایین ترین رقم طرفداری از آمریکا در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقاست.

نتایج این نظر سنجی مبتنی بر تحقیق تلفنی از افراد بالای 15 سال از جمعیت ایران است که در دوره زمانی بین فوریه و مارس 2011 با 1003 مصاحبه شونده، ژانویه 2012 با 1000 مصاحبه شونده، دسامبر 2012 تا ژانویه 2013 با 2507 مصاحبه شونده و ماه مه 2013 با 1000 مصاحبه شونده بین جمعیت داخل ایران صورت گرفته است.

درصد اشتباه این نظر سنجی +_ %3.8 است. دقت و صحت این نظرسنجی %95 درصد است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید